• Welcome to Форум на българските шофьори.

Най-добрият камион

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 01:03:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кой произвежда най-добрите камиони според Вас?

Mercedes-Benz
56 (16.8%)
MAN
58 (17.4%)
DAF
19 (5.7%)
Iveco
8 (2.4%)
Volvo
89 (26.6%)
Scania
97 (29%)
Renault
6 (1.8%)
Друг производител
1 (0.3%)

Общ брой гласове: 328

georgi87

ЦитатНе съм съгласен колега,особенно,че според теб Актроса е по икономичен от Дафа-верно че не е уточнено на кои модели но Дафчето е един от най икономичните.
Тая година обиколих Скандинавския п-ов като турист,мога да кажа най караното е Волво и Скания-защо ли.

Не знам дали знаеш ама тия двете ги правят там затова са най-карани там което далеч не значи че са най-добрите марки.Знаеш през тази година имам доста курсове в бившия СССР и чудно що ли най-караното е КАМАЗ МАЗ КРАЗ УРАЛ ЗИЛ ГАЗ и други подобни.

Причина за редакция : Коригиран Цитат

georgi87

LKW

Колеги нека и аз да споделя нещо.Първо по темата ,лично за мен най-добрият камион е Mercedes Actros / Axor .Допадат ми, здрави са не създават ядове по пътищата ,харесват ми като външен и вътрешен вид , сравнително икономични са.Това се иска от един камион.

Сега водите спор за икономичност и вървене.Икономичноста на един камион не зависи от това каква му е марката , а зависи от мощноста на двигателят му (конските му сили , нормалните му обороти малко по високи ли са  или малко по-ниски),електроният блок който управлява двигателят , пътните условия (накло на пътя , интезивност на движението) ,метерологични условия(вятър примерно) , товар , айродинамичноста на самия камион (има ли спойлери на кабината , вятъра спирали се в част от ремаркето) , задкормилното устройство (шофьора -  не зависи  чак толкова до опит и стаж ами от стил на каране).Нормално е при изкачване на баири по-мощните камиони да харчат по-малко от тези с по-малка мощност(просто двигателя не се мъчи толкова при по-мощните).На колегата де то казва , че Actros не вървял по-баирите , колега въобще не съм съгласен с теб.А и също казваш , че бил с "дървена" кабина , и кое точно и е "дървеното"?
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

WWW.elmaz.com

georgi87

Баце мани ги тия разбирачи дето казват че кабинаната на Мерцедеса е дървена. От септември миналата година до 28.11.2011 съм карал 9 камиона МБ АКТРОС те бяха от 3-те поколения на модела с мощност 430 и 440 к.с. С изключение на една 43-ка която беше пред разпадане и не вървеше в баирите другите си вървеха много добре. Карал съм и Мегаспейс и по-малката кабина с тунел над двигателя и не видях нищо дървено в кабините. Определено кабините на MP2 и MP3 са по-удобни от тези на MP1 и е малко терсене като слезеш от тях и се качиш на първия модел.Другото което не уважавам в тази марка са скоростите EPS и автоматиците. Просто по-добро от скоростния лост няма.Това се отнася за всички марки.

Дамян Йончев

Тука голяма плесканица става... всеки пише ей така аз като съм голям фен на мерцедес нормално да кажа че това е най-добрия камион нали? ;) а реално Сканията,Волвото,Ман-а, също много ми харесват. Давайте сравнение със големи мотори а не със малкия на Актрос и големия на Скания (примерно)

admin

Цитат на: man f2000 - Сряда, 14 Декември, 2011, 22:52:54
Тука голяма плесканица става... всеки пише ей така аз като съм голям фен на мерцедес нормално да кажа че това е най-добрия камион нали? ;) а реално Сканията,Волвото,Ман-а, също много ми харесват. Давайте сравнение със големи мотори а не със малкия на Актрос и големия на Скания (примерно)

Нали затова е форума, всеки да може свободно да изкаже своето мнение. Пък и отгоре в темата има една анкета, която показва колко човека за кой камион са гласували.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Дамян Йончев

Цитат на: admin - Сряда, 14 Декември, 2011, 22:54:58
Цитат на: man f2000 - Сряда, 14 Декември, 2011, 22:52:54

Нали затова е форума, всеки да може свободно да изкаже своето мнение. Пък и отгоре в темата има една анкета, която показва колко човека за кой камион са гласували.

разбирам те напълно но е изнервящо така писането :) всеки плеска без да е карал или поне да са го возили във тази марка товарни автомобили :) но както и да е да не спамим! Несъм от тези който обичат да спорят  ;)
Лека Вечер.

Lorinser

Няма за какво да се изнервяш.Ние, хората ако сме еднакви и всички харесваме едни и същи неща, то живота ще е скучен и еднообразен.
По темата:
Най-добрият камион за мен е новият камион.Мерцедеса просто не го харесвам.Също и Волво не харесвам.Самият интериор не ми допада.

LKW

Колега man f2000 айде ние като не сме карали и не сме се возили в такива камиони , напиши ти нещо.Преди време беше пуснал една тема за това ,че ще ходиш в Англия ,един от първите съвети които аз ти дадох е да не си с голямо съмочуствие , но явно не си ми прочел коментара.  
WWW.elmaz.com

Бриги Магнито

:D :D :D Степахте се,малко да мръднем и глей шо стаа.
По темата вярно е ,че всеки си хвали дарака,но не е гот да се плюе по нещо без причина,тъй като и аз си имам любов ще подкрепя LKW и georgi87 .
В момента бишкам с една шведска техника и у байро нещо се кат стигнем до SCANIA ми се налага да и бием левио мигач е има и изключения разни ,когато и метнали 10-15 тончета и си мислят,че излитат. ;)

Стана въргала ,давайте нататък.

georgi87

Евала Бригадире истината е в немските машини Мерцедес и Ман

georgi87

Ето един клип за ценителите на F серията на Волво   единствената моделна гама от тази марка която харесвам.

Причина за редакция - непубликуван клип !

DeDo Vi

Айде да не се караме.
Най-добър камион няма, всеки си хвали своето.
Пак ви казвам, за мен няма никакво значение какъв камион и на каква релация ще карам, важното е да ми изкарва добри парици.

valentin

Аз не съм гласувал за най добрия камион защото има камиони и камиони.Според мен са много нещата които трябва да се оценяват и всеки прави оценката според това какво иска от камиона с който работи.За някои са много важни удобствата сандъци шкафове легло хладилник и т.н.За други мощен двигател ретардер видимост и т.н.Аз работих 5-6 месеца с един от най нехаресваните от колегите камион ивеко и не мога да съм недоволен от него всеки камион си има плюсове и минуси.Камиона беше 500к.с с интардер 2-3 годишен кабината му не е много удобна ,но двигатела е много добър мощен интардера е супер ZTF автоматик много лек за работа а това ти прави километри, километрите пари а нали това е целта на упражнението.     

bizzart

Цитат на: Бригадира - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 06:50:06
:D :D :D Степахте се,малко да мръднем и глей шо стаа.
По темата вярно е ,че всеки си хвали дарака,но не е гот да се плюе по нещо без причина,тъй като и аз си имам любов ще подкрепя LKW и georgi87 .
В момента бишкам с една шведска техника и у байро нещо се кат стигнем до SCANIA ми се налага да и бием левио мигач е има и изключения разни ,когато и метнали 10-15 тончета и си мислят,че излитат. ;)

И аз таи ги лекувам ама аз с автомата само натискам под педала кик дауна и им слагам по един бинокал . ;D ;D ;D
Сега да става преврат нататък ако искат.

Бобо89

Цитат на: Бригадира - Четвъртък, 15 Декември, 2011, 06:50:06:D :D :D Степахте се,малко да мръднем и глей шо стаа.

Преди карах Мерцедес 1844 и един колега ми викаше:малък виж ся,като не иска да върви му слагаш на фаровете по един парцал да не гледа баира и да не се плаши. ;D Иначе за Ман лошо не мога да кажа.

Бобо89