• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ремарке Шварцмюлер спа 03 2007

Започната от PetarDaskalov, Неделя, 02 Октомври, 2016, 08:37:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

PetarDaskalov

Колеги,някой имал ли е проблем с въпросното ремарке с АБС-а. Слагам кабелите от влекача,двата за тока и един 7 плюсов за АБС и все ми дава че има проблем.Ще го закарам на майстор,това е най-лесното.Въпроса ми е,дали слагам правилните кабели,защото от ремаркето остава свободна буксата за АДР 15 плюсов 24в. но на влекача пък няма повече свободни,тази голямата букса е 7 плюсова.Разглеждам какви кабели се продават и има един който е 15 плюсов и завършва с двата кабела за тока,незнам дали точно такива кабели са ми нужни.Някой имали същото ремарке и да каже как го е направи?

PetarDaskalov

цецодебел

Не знам точно за това , но съм дърпал Шмиц на който АВС кабела се включва под лулата за постоянния въздух ! Ако го включиш на централната (където нормално се включва ) губи габарити и мигачи от дясно.
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Бриги Магнито

Не мое,че мъцнем.
Честно казано нищо не разбрах.
Тия плюсове ми идат у поече.
Според мен 7пинова букса за АБС има 2плюса на 24волта кат минимум и така нататъка.
Буксите за АБС на ремаркето са накичени с опцията да бъде закачано от различни влекачи ,тъй че според мен дали че мушиш кабел за АБС у една или друга букса била тя 7пинова 15пинова или 20 и кусур пинова е все тая.
Друг е въпроса дали съответната букса въобще работи,което се отнася и за кабела.
Бих задал и няколко питания какъв е влекача на който го закачаш и имаш ли информация дали въобще тва ремарке е читаво откъм АБС ?

PetarDaskalov

Влекача е Ман тгх 18,480 2011 година. И при мен губи всички светлини от дясно,и горят бушоните. Значи от ремаркето има две дебели букси едната е 15,другата 7 пина ,и два за ток. А на влекача има една с 7 и два за ток,без тези за въздух разбирасе. Незнам дали преди е имало някакви проблеми с това ремарке с АБС или ЕБС

Бриги Магнито

За жалост съм силно неук по темата и мога да кажа само предположения.
Влекачите МАН имат склоността да им светва АБС рано сутрин или при дъжд,но в твоя случай според мен са разменени жиците по пиновете на влекача или ремаркето .
Или с други думи ако имаш възможност откачи кабелите за светлините и закачи 15-се и 7  пиновите букси и виж ще свети ли АБС на влекача ако свети не би трябвало да ти гори бушона за светлините.
Но в общи линии залагам на превързани и объркани букси.

PetarDaskalov

ок .ще пробвам всички възможни варианти,преди сервиз :)

PetarDaskalov