• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоба в Унгария

Започната от longmen, Вторник, 04 Октомври, 2016, 19:39:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

longmen

Здравейте от скоро карам вътрешно в Европа,преди седмица се прибрах и в Унгария при проверка ми излезнаха три нарушения на регламента.Първо превишаване на 10 ка за каране с 16 минути и две незпазвания на 11 часова почивка с по половин час всяка.Там на място подписах ,каквота ми дадоха и така се прибрах,без никъде да пише глоба,размер и т.н.Сега на домашния ми адрес пристигна писмо ,че започва административно производство и нищо друго,например срок или нещо друго,незнам какво да очаквам.Въпроса ми е ако някой е имал подобен проблем,нека да сподели.Благодаря предварително.

longmen

djingov

Миналата година на мой познат за четири 9-ки 240 евро.Постоянно му идват писма за глобата,но нищо повече.Според мен направят ли му контрол ще си плати глобата.

djingov

Бриги Магнито

Цитат на: djingov - Вторник, 04 Октомври, 2016, 19:53:00
Миналата година на мой познат за четири 9-ки 240 евро.Постоянно му идват писма за глобата,но нищо повече.Според мен направят ли му контрол ще си плати глобата.
Че по туй новото нали моеше и пет 9-ки бре,шо щът тия?
Иначе по темата не моем мъцнем нищо оти не знам кво си разписвал

rider777

Ник,,, къде го има това за 5 деветки или си правиш майтап,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

Нема майтап брат сумасия народ минали редовно курса за компетентност ми надуха главата,че цитирам дословно,,по новото"могло да се прават 5 работни дни по 15часа от което следва да се заключи,че паузите са девет часа.
Тук в темата не ти ли прави впечетление какви са греховете.Греховете са нарушена дневна пауза.
А ми кажи заради щау или го задържаха във фирма,та наруши дневна пауза или може би некой му упре пушка да го гони,та съсипа паузата.
Не брат чисто и просто са го направили с ясното съзнание какво вършат.
А кажи ми ти,какво ще те накара да съсипеш пауза дневна ако не се сещаш ще ти кажа,надвишил си много пъти работното време и не мое да вържеш пауза.
Мое ми се сърдите,но ще Ви кажа -аз знам,че вие нищо не знаете,което е срамота тъй като моя милост нито е чела регламента,нито пък съм минал редовно на компететността

rider777

Аз също никога не съм попадал на този прословут Регламент 561 ама го бутам некакси ,,,,,,, на мен абсолютно всеки ден ми е 15 часов и мноооо редко правя пауза 9 часа,,,,,, повечето са ми 11-15 часа,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

LKW

Цитат на: longmen - Вторник, 04 Октомври, 2016, 19:39:33
Здравейте от скоро карам вътрешно в Европа,преди седмица се прибрах и в Унгария при проверка ми излезнаха три нарушения на регламента.Първо превишаване на 10 ка за каране с 16 минути и две незпазвания на 11 часова почивка с по половин час всяка.Там на място подписах ,каквота ми дадоха и така се прибрах,без никъде да пише глоба,размер и т.н.Сега на домашния ми адрес пристигна писмо ,че започва административно производство и нищо друго,например срок или нещо друго,незнам какво да очаквам.Въпроса ми е ако някой е имал подобен проблем,нека да сподели.Благодаря предварително.

Скоро ще ти дойде и писмо с размера на глобата.Имах подобен случай преди около 4 години само , че за каране в забрана.От Варшан към Кечкемет.Спряха ме на Бекешаба.На документите нямаше размер на глоба.След около месец дойде в пощата писмо с глоба 150 000фуринта , около 500евра.Платих я по банка.После научих , че унгарците имат закон , без преводач да не се подписва нищо понеже навсякъде пише на унгарски.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

rider777

Няма по- разбираем език от унгарския :-)))))))))))))))))

loshdancho

Самият подпис  поставен на документа потвръждава съгласието с написаното... Смята се като самопризнание и после не може да се обжалва.  За това унгарците заплашват...да подпишеш....и си режеш главата сам. Още повече без преводач си със сигурност нареден зверската.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Hristo Lishev

Цитат на: rider777 - Сряда, 05 Октомври, 2016, 08:43:30
Аз също никога не съм попадал на този прословут Регламент 561 ама го бутам некакси ,,,,,,, на мен абсолютно всеки ден ми е 15 часов и мноооо редко правя пауза 9 часа,,,,,, повечето са ми 11-15 часа,,,,,,,
`

Всеки работен ден над 13 ч. и 1 мин. се води за 15-часов, което е равнозначно на 9-ка, защото денонощието има 24 часа, пък ти след това прави и 1000 часа пауза, като искаш. Та значи излиза, че бат ви Иво КМ си чегари само деветки и око му не мига. Бате Иво, кАжи кога за последно ти правиха пълен контрол и какво рече органът?

loshdancho

Ристе....земи почети малко 561, там пишеше нещо за алтернативно 3+9=11
.....а на райдърски само вода мое му носиш.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Hristo Lishev

Дака, 3+9 може да правиш само ако си капО като Райдърот. Инак почти няма шанс, еле при стегната диспоненция и логистика. Па щом си рекъл, и вода ще му носим.

Бриги Магнито

Ице ости ората да си карат,ко ти пука брат.
15часов работен ден,симпатяги,бачкайте признаат го и за пенсия

rider777

Днес по някаква случайност съм с 13 часов ден и ще правя деветка,,,,, а както писах по нагоре паузите ми са минимум 11  и нещо на Ицето не му разбирам що се опитва да каже,,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

Опитва се да ти каже,че си късметлия.
Верно е спокойна тая ваща 15часа всеки ден.

Бриги Магнито