• Welcome to Форум на българските шофьори.

Автобус се запали на АМ "Тракия", 8 починаха

Започната от JoroBoro, Сряда, 15 Юни, 2011, 08:13:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

А как тогава е минал преглед, ако няма сключена застраховка ,,Гражданска отговорност"? Да не говорим, че трябва да има застраховка и на местата в автобуса.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Красимир Иванов

Тук може би трябва да отговорят от сервиза. Те вчера даваха репортаж по БТВ от сервиза, но собствениците бяха изчезнали, ясно защо.
Такива прегледи в Карнобат са практика, не от вчера или днес, ала никой не обръща внимание. Най-вероятно на много места се минават такива прегледи, ако въобще могат да се нарекат такива.
После като стане инцидент и загинат невинни хора се питаме в кой аджеба е вината, а то е видно в кого е.
За местата мисля, че казаха, че имам сключена застраховка, защото Лев Инс казали всички потърпевши да се свържат с тях за изплащана на обезпечение.
Заповядайте в групата на форума във Vbox-http://vbox7.com/groups/driversbg/.

Красимир Иванов

Заповядайте в групата на форума във Vbox-http://vbox7.com/groups/driversbg/.

imter

Колеги,защо се учудвате за прегледа и гражданската,в много фирми,особено тези които работят вътрешно в Европа,прегледите се правят фиктивно,без дори камиона да се прибира до България.А за застраховката,лично съм бил свидетел на полицай,който е собственик на транспортна фирма(напълно незаконно),да кара лично камиона си и когато го попитах защо няма стикер,той ми показа служебната си карта.Е кажете ми за какви закони говорим и за какъв контрол на пътя >:(.

admin

Цитат на: imter - Петък, 17 Юни, 2011, 23:13:32
Колеги,защо се учудвате за прегледа и гражданската,в много фирми,особено тези които работят вътрешно в Европа,прегледите се правят фиктивно,без дори камиона да се прибира до България.А за застраховката,лично съм бил свидетел на полицай,който е собственик на транспортна фирма(напълно незаконно),да кара лично камиона си и когато го попитах защо няма стикер,той ми показа служебната си карта.Е кажете ми за какви закони говорим и за какъв контрол на пътя >:(.

Ами ето заради такива смешни хора тази държава никога няма да се оправи и винаги ще си бъде една бедна и изостанала страна. А такива "бизнесмени" ще процъфтяват и ще си живеят охолно на наш гръб.

imter

В този случай пак контролните органи са проспали(умишлено) контрола както върху фирмата,така и пряко към превозните средства.Но по лошото е,че не е само тази фирма,а може би 80% от транспортния сектор работят така.

admin

Цитат на: imter - Петък, 17 Юни, 2011, 23:19:54
В този случай пак контролните органи са проспали(умишлено) контрола както върху фирмата,така и пряко към превозните средства.Но по лошото е,че не е само тази фирма,а може би 80% от транспортния сектор работят така.

Ама те кога са свършили нещо както трябва? Направо съм бесен. Нека да направят проверка на градските автобуси в Благоевград и да видим колко от тях могат да минат прегледа? Съвсем скоро ще снимам с камерата димящите автобуси и ще кача видео, за да видите за какво става дума.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:) :) :) Май май,че сме живи ма ,че одиме пеша така ми се струва.
Момци и девойки да Ви мъцна ,катастрофи и жертви е имало и ще има независимо от контрол и техника.Такива неща се случват ,трагедията винаги е голяма и за потърпевшите мъката непоносима,но това е живота.
Винаги има преки и косвени  виновни,но такава е природата на хората да грешат подбудени от всякакъв род мотиви-за пари,от некомпетентност или пък невнимание.
Четох Ви мненията и не мога да разбера каква е идеята на темата имаме трагедия и вместо да изкажем съболезнования и да запазим минута тишина или ден траур,зачоплихме ганкиното кой и колко е виновен и така не може да продължава е може и да сте прави,но застраховани няма .
Само да Ви изложа фактите,който дочух ,защото нямах възможност да следа преса ,интернет,радио и др.
И те са:
1 Движещ се автобус с 100км/ч по магистрала
2 Магистрала с не много добро състояние
3 Старост на машината и съмнения за некачествени преработки и лоша подръжка,довели до технически проблем
4 Голям брой жертви
Сигурно има и други там за прегледи мрегледи ,за шефове и шефки и т.н. ,но фактите са това нищо чудно и нищо невиждано до сега .
По закон ще има разследване и сигурно ще се потърси вина от предполагаемите виновни или отговорни лица,но като имам някакви наблюдения от нащо си правораздаване мога да ви кажа,че този филм съм го гледал.
Колегата ще се окаже подсъдим
Шефа на фирмата ще го подгоним,ма той не е чак толкова виновен
Ще вземем лиценза и/или ще закрием и без друго вече фалиращата фирма.
Ще пуснеме една нова наредбичка или там нещо си
И  сме дотук ,до следващия трагичен случай.

Тъй че по-добре чукнете на дърво да не се случва повече отколко да си мислите,че със закони и контрол от ДАЙ и КАТ ще останете живи.

admin

Ще вмъкна и нещо от мен по въпроса за техническата изправност. През месец февруари тази година посетих сервиза на фирма Wittwer, с която бившия ми работодател има договор за използване на тяхно ремарке. Причината за посещението в сервиза беше спукана въздушна възглавница. Още с влизането един от механиците огледа гумите и каза, че една от тях ще бъде сменена. Лично според мен гумата по нищо не се различаваше от останалите, но донесоха съвсем нова гума и то Good Year. След като свалиха обаче старата джанта и гума, решиха, че са за смяна и накладките. А след малко се появи и шефа. Той пък каза, че ремаркето има още само един месец до прегледа и за да не останем без преглед на пътя, ще ни дадат друго ремарке.

BoBy_BoY

Момци, мнения много по темата, но скърбящите са много повече! Скивам с 124 км/ч се е движел ??? ??? ???, разумно ли е?
  Имало е и говорител на ОДП-Ст. Загора-къде е бил, че не го е предупредил за неразумното му?   
       Мнение по темата- по-скоро предложение бих дал:
    Поради не разумното действие на колегите ни в бранша ,,Пътнически транспорт", нека да сме като в някои американски авиокомпании където има служители по сигурността!
    Ами кво, нека малко бившето ДАИ малко се барне в полезно действие, а заптиетата да дебнат по кешетата!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: BoBy_BoY - Събота, 18 Юни, 2011, 16:00:18
  Момци, мнения много по темата, но скърбящите са много повече! Скивам с 124 км/ч се е движел ??? ??? ???, разумно ли е?
  Имало е и говорител на ОДП-Ст. Загора-къде е бил, че не го е предупредил за неразумното му?   
    Поради не разумното действие на колегите ни в бранша ,,Пътнически транспорт", нека да сме като в някои американски авиокомпании където има служители по сигурността!
    Ами кво, нека малко бившето ДАИ малко се барне в полезно действие, а заптиетата да дебнат по кешетата!
Баце ми бат ти Бойко нема ли да бутне некой лев за реставриране на таз прослувута Тракия мислим неми останаха пломби у устата от нея.Относно скоростта бем ли го може и да е 124,макарче къде са 100 там са и 124 бързичко е ,но не драстично,навремето на Девня пича ги залупи на лед с повечко от стоянка и там 2 жертви ма никой не помни щото компанията беше друга  ;) ;) ;)

BoBy_BoY

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 18 Юни, 2011, 16:07:44
Баце ми бат ти Бойко нема ли да бутне некой лев за реставриране на таз прослувута Тракия мислим неми останаха пломби у устата от нея.Относно скоростта бем ли го може и да е 124,макарче къде са 100 там са и 124 бързичко е ,но не драстично,навремето на Девня пича ги залупи на лед с повечко от стоянка и там 2 жертви ма никой не помни щото компанията беше друга  ;) ;) ;)
бат'Бойко,
  Бат'Бойко си е една бита карта, че не знам как ше излезе пред симпатизантите си да обясни как се е довело до тук-народа да не вярва!
  Сега, ако е умен и мисли за остатъка от живите в БГ, може да го направи за срама ни сред нас онова горе споменатото!

admin

Съобщиха, че не се е движил с повече от 100 км/ч. Не знам къде си прочел за тези 124.

BoBy_BoY

Цитат на: admin - Събота, 18 Юни, 2011, 16:26:55

Съобщиха, че не се е движил с повече от 100 км/ч. Не знам къде си прочел за тези 124.
Шеф, мъцам по принцип!
   Ок, пяо нашите дароги си е било нормално да се джитка с 100км/ч, ама с ква техника, а?
   Сега се дири за гумата, че е била сцепене, ами кога се прибере не се ли прави оглед?
  Не искам да се сещам за панаира в ониа град, забравих!
   Мислим, че преди време имаше пак един инцидент на ,,Тракия" и колегата или беше скрил тахото си илиу беше го хапнал.

VOLVO 480

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на трима души за жестоката катастрофа с автобуса на фирма "Ентуртранс" на автомагистрала ,,Тракия", съобщи радио Пловдив.
На 15 юни т.г. 8 души загинаха, а 10 бяха ранени, след като автобусът, пътуващ по линията София - Бургас, се преобърна в движение на магистрала "Тракия" и се самозапали. 50 дни по-късно в пловдивска болница почина и деветата жертва на катастрофата - 46-годишната Албена Самуилова.

След шестмесечно разследване и направените автотехническа и металоскопна експертизи прокуратурата повдигна обвинения срещу шофьора Светослав Димитров, собственика и управител на бургаската фирма ,,Ентуртранс" Ениз Ченгел и ръководителя на група "Транспорт" във фирмата Николай Точев, който отговаря за техническото състояние на автобусите.

43-годишният шофьор бе арестуван, но по-късно бе пуснат под парична гаранция от 1000 лева. Сега той е привлечен към наказателна отговорност за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице – 9 лица и телесни повреди на повече от едно лице – 11 лица, като деянието представлява особено тежък случай. Ако бъде признат за виновен Димитров може да получи между 5 и 15 години затвор.

Ениз Ченгел и Николай Точев са обвинени в немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност по смисъла на Закона за автомобилните превози, както и за причинени телесни повреди на 11 души.
Според държавното обвинение те не са извършили проверка на техническото състояние на автобуса преди излизането от гаража, а също така не е бил организиран задължителният предпътен медицински преглед на водачите, включващ общото им здравословно състояние, съобщи БТА.
Деянията представляват особено тежък случай, пишат пловдивските окръжни прокурори.
Източник: http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-obvinenia-katastrofata-magistrala-trakia-10179346

admin

admin