• Welcome to Форум на българските шофьори.

Напускане на работа, бързо и лесно

Започната от Hasan Alimehmed, Понеделник, 10 Октомври, 2016, 12:06:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hasan Alimehmed

В момента се водя на ТД към българска фирма. Намерих друга фирма с много добро предложение за работа. Мога ли , без да подавам молба за напускане, да почна в другата фирма? Или с други думи, ако отида в новата фирма и подпиша договора за работа и веднага замина на път, стария договор ще бъде ли прекратен / което и аз искам да е така / или не? На сегашната работа се водя като шофьор на товарен автомобил, макар че работата е само международен транспорт. От както съм подписал договора, не са ме пратили на път , защото камиона който уж щеше да се връща, е изоставен в Италия, а аз нямам намерение от там да го вземам и да продължавам с него да пътувам.

Hasan Alimehmed

ANIMAL

По българско законодателство трябва да подадеш предизвестие за напускане с определен срок по принцип е 1 месец.В новата фирма няма как да сключат договор с теб ако се водиш на още един.Друг е въпроса дали договора ти със сегашната фирма е срочен с изпитателен срок и дали има клаузи в него,които определят задълженията работодател-работник.Пък аз си мисля,че щом не могат да ти осигурят работа и нямат полза от теб ще се разделите лесно за ден два
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

ANIMAL

ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ