• Welcome to Форум на българските шофьори.

Един труден въпрос

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 13 Октомври, 2016, 08:45:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Бацета,че ви питам
Защо толкоз години не измислия крик на който да не се налага а дириш подходящо по дебелина трупче?

Бриги Магнито

admin

Много неща все още не са измислени и вероятно няма и да бъдат.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

hgv_driver

Цитат на: Бриги Магнито - Четвъртък, 13 Октомври, 2016, 08:45:25
Бацета,че ви питам
Защо толкоз години не измислия крик на който да не се налага а дириш подходящо по дебелина трупче?

Аз понеже не съм профи (само заплатата ми е профи) да питам: Кво беше това крик? Един път само ми е гърмяла гума на ремаркето и дойде assistance да ми сложи нова.

цецодебел

Цитат на: hgv_driver - Петък, 14 Октомври, 2016, 12:08:54
Аз понеже не съм профи (само заплатата ми е профи) да питам: Кво беше това крик? Един път само ми е гърмяла гума на ремаркето и дойде assistance да ми сложи нова.
Не се габаркай че другия път ще гръмне къде нема  assistance :D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

hgv_driver

Цитат на: цецодебел - Петък, 14 Октомври, 2016, 14:41:40
Не се габаркай че другия път ще гръмне къде нема  assistance :D

В държавите където карам всичко има. А И да няма асистенс, не е мой проблем. Резервни гуми нямам.

цецодебел

Цитат на: hgv_driver - Петък, 14 Октомври, 2016, 18:47:01
В държавите където карам всичко има. А И да няма асистенс, не е мой проблем. Резервни гуми нямам.
Кротко само ....И гуми може да ти сложат ;)

hgv_driver

Цитат на: цецодебел - Петък, 14 Октомври, 2016, 19:27:53
Кротко само ....И гуми може да ти сложат ;)

Няма къде да ги сложат.
Така трябва да е... шофьора шофира. Монтьора ремонтира. Гумаджията сменя гуми. Всеки да си гледа работата. За всички да има хляб.

kron

Нищо против никой ама силни думи се казват по темата,някой хора забравят гладните години.Някой си работи по един начин което пък не значи че всички работим по този начин ама то това друга тема.Само едно да кажа че от такъв вид изказвания много хора се вземат на сериозно та си и повярват,кво толкова да смениш гума нали са 10 гайки и един крик да вдигнеш моста,ама айде не е приятно занимание не че се налага постоянно на няколко години един път ама то е зор бе колеги повече даже от колкото да ядем и пием уикенд сле уикенд.Ако се наложи сменям си гумата и продължавам в малка фирма работя нямам такъв вариант някой да ми сменя гумата и всички колеги трябва да го разберат че във някой фирми няма как да се получат тези неща но няма да се изхабят толкова много ако си сменят гумата САМИ(стига да имат такава).Бриги не отговарям на твоето питане щот се пишат много глупости но все пак си колега на място макар че в друга тема те засегнах нещо ;)

Бриги Магнито

Тц не си,шом не повним.
Га съм засегнат повним.
Мое само си ми форсирал симсонките,ма они бързо губат центровка и гаснат.

Я па си мислех,че крико се ползва не само за смена на гума.
Ма да оно за сичко на тоя свет си има ора.
Е у немско за да се премести един клон паднал от дърво цела служба дойде с жипки,бусчета и камиончета и от целата галимация слезе един с пожарникарски шлем,отмести клону и тръгнааме.
Принципно го чакааме 30мин. ма тва е живота ,трееше а дойде точнио човек.
Я бех осемдесе и десети от клону и ако знаех,че иде реч за клон,признаам си шех да му вземем хлебо на тоя с шлему.
Разбира се туй по белите страни де винаги има квалифицирани кадри оти у наше село сите ни водат некадърни.

цецодебел

Цитат на: hgv_driver - Петък, 14 Октомври, 2016, 20:11:09
Няма къде да ги сложат.
Така трябва да е... шофьора шофира. Монтьора ремонтира. Гумаджията сменя гуми. Всеки да си гледа работата. За всички да има хляб.

Само да попитам ? Ако утре ти се наложи да работиш в една държава, където няма асистенца .Професията сменяме ли я  ???

Бриги Магнито

Я па питам,га завали снег асистенция ли викате,а ви слага веригите или маате зимъска само немско га изчистат?

dino412

Зимъска карат само там де нема снег бре.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Boroman21

Има големи крикове само че не влазат га гумата е мекица деа ,  поди оста .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

hgv_driver

Цитат на: цецодебел - Петък, 14 Октомври, 2016, 22:15:56
Само да попитам ? Ако утре ти се наложи да работиш в една държава, където няма асистенца .Професията сменяме ли я  ???

Ще се върна към предишната ми професия. Нали казах, че не съм профи. Тук съм временно. Видях много колеги, които работят като шофьори от 20-30 години - много зле им се е отразило. И физически и психически и на семейното положение. Така, че нямам намерение да се задържам тук. Само минавам, да направя едни кинти и бягам на спокойствие. Смятам да поживея сто години поне. Има един колега във фирмата, мислих че е към 55-56 годишен - така изглеждаше. Оказа се че е 76-ти набор!!!
Бриги, с веригите за сняг нямам проблеми. Ама виж крик още не съм слагал за 100-те хил км. които съм нвъртял.

Бриги Магнито

Баце немаш проблем шо ги слагаш увреме.
Язе им немам вера и ги турам чак га се сговнася работата у поечето моменти ги излъжем без крик,ма некогиш не стаа.
Инак успех със заниманието.
Е го и аз изглеждам на 50-70лета па съм се пръкнал 77-ма у големото земетресение

Бриги Магнито