• Welcome to Форум на българските шофьори.

Един труден въпрос

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 13 Октомври, 2016, 08:45:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Събота, 15 Октомври, 2016, 18:36:27
ХГВ шофера,,,,, я качи тук един фиш от заплатата да видим аджеба колко взимаш !!!

Като чета твоите проучвания на заплатите, взимам повече от средната заплата за вътрешно в Европа. Взимам толкова, колкото всеки шофьор в нашата фирма, независимо, че другите са с по-голям стаж от мен. Вършим една и съща работа. Нямам глоби, нямам инциденти. Нямам повреден товар. Фишове не получавам. Получавам банкови преводи.
За мен няма значение кой колко стаж има. Важно е да си свършиш работата както трябва.

hgv_driver

Amateur

Цитат на: SEMPER - Събота, 15 Октомври, 2016, 20:25:20

Баце, нема никой ти се разсърди ако точно на тоя с шлема му земеш ляба. То всъщност в тая работа хляб няма никакъв. Може ти звучи странно, но човеко работи тая работа доброволно и безплатно, извън работно време. Такъв е принципа на пожарната в цяла Германия, изключая няколко големи градове, където има щатна пожарна.

Няма ли някакви ползи и привилегии за доброволците ?  Явно се разчита на алтруистите в Германия .   ::)
Абсолютен индианец

Amateur

Абсолютен индианец

SEMPER

Защо имате такъв интерес кой колко пари взима ?

Предполагам всеки е наясно колко му е собствената заплата, и ако смята че не го удоволетворява - най логичното е да вземе мерки да промени положението. Друга работа ли ще търси, синдикат ли ще основава  - това си е съвсем лично решение.

Тва че знае че някой взима повече, мисля че няма как да му подобри  собственото положение.

А ако някой са му толкова големи комплексите и има нужда да се мери с останалите - най добре да си мери оная работа - няма празни лакърдии - вадиш метъра и мериш и става моментално ясно кой е с по голям  ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dino412

Цитат на: SEMPER - Събота, 15 Октомври, 2016, 21:00:31
Защо имате такъв интерес кой колко пари взима ?
...

Много просто колега.........типично Българска черта.Българина е спец по гледането в чуждата паничка.Макър и да не забелязва, че докато гледа чуждата паница, някой изяжда яденето от неговата. ;D ;D ;D
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

динко

Не се ядосвайте нека вземат момчетата парички-на кой колко му трябват,но с Райдера не се ебавайте той дава но първо трябва да ги вземе.Така е в живота-няма кой да ти даде нещо де не му е влезнало в сметката и твоето след като си плати гяволука,иначе купи си камион и плащай.

цецодебел

Цитат на: hgv_driver - Събота, 15 Октомври, 2016, 14:59:40

Може да не съм сменял гума, но като гледам вадя повече пари от половината профита тук. Това е важното за мен.
Може и така да е ,ма нещо ти не вервам :-\
Цитат на: loshdancho - Събота, 15 Октомври, 2016, 13:20:18
Ми що тогава се пилете у форума за шофери?!?!
Напрайте си един форум за принцеси.
На коя как са и донесли закуската, коя къде я сърби и дали ако даде ще и купят.
Да бе верно ,що си губите времето тука ? Тука тъпите профита се занимават с неинтересни неща....Крикове ,гуми
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

динко

Е то карането по Европейски пътища неще много-на кой му се наложи да мръдне на изток да изключи асистенцата и да включи неволята.А и във форума да пише..........

loshdancho

За това старите майстори си криеха занаята, щот доде един точко и му вземе хляба.
А сега глей какво стааа.... четат у форумо и после са факири.
Ма като се заприбират... Двама ги гледах как вият на Вършан...600€ на гъзягата, за два км.  толколет
Другият с бележка от Русе...давах му пари за рушвет...после връща нафта.
Апа един хубавец решил да поспи на отбивката...осъмна облекчен... от 200л нафта.
Все убавци европейски...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Събота, 15 Октомври, 2016, 23:15:47
За това старите майстори си криеха занаята, щот доде един точко и му вземе хляба.
Ма като се заприбират... Двама ги гледах как вият на Вършан...600€ на гъзягата, за два км.  толколет
Апа един хубавец решил да поспи на отбивката...осъмна облекчен... от 200л нафта.
Все убавци европейски...
И са кво да плескаме и да се радваме,кой как го е издух.л ли,братко?Ти не си ли си се облекчил...още професионалисте?Ти да не си открил толовете по тази незнайна Варшанд?

loshdancho

Цитат на: ivopifeca - Събота, 15 Октомври, 2016, 23:26:50
И са кво да плескаме и да се радваме,кой как го е издух.л ли,братко?Ти не си ли си се облекчил...още професионалисте?Ти да не си открил толовете по тази незнайна Варшанд?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

Дидиииииии,респект за старото куче от международния транспорт!

hgv_driver

Цитат на: loshdancho - Събота, 15 Октомври, 2016, 23:15:47
Все убавци европейски...

Аз съм станал специалист по това да извличам максималното с минимални усилия. Карам само в западна Европа където има асистенции. Гума не съм сменял. Имам машинки за всички държави където ходя. Тол колект не съм вадил. Взимам заплата, която напълно ме устройва. Пълно спазване на 561. Нямам глоби защото имам акъл в главата. Целта ми е изпълнена на 100% и това е важно. 2-3 години да поработя ми стига
А вие старите кучета, големите профита... Варшанд Надлаг Видин мост... чакайте по два дни опашки... слагайте магнити, мерете си ги тук колкото искате. Сменяйте гуми на поразия. Правете си каквото ви е кеф. Луд умора няма, само се поти (за кеф на началството).

Бриги Магнито

:D :D ;D
Въпроса верно се оказа труден.
Оно се оказа,че инженерите на крикове ,са се заели да решат проблема със заплатите,опашките и насъщният на сервизи и асистенции.
Както винаги съм задал некоректен въпрос.
Коректният би требвало да звучи ,,Защо нема крик де да вдига без трупче гуми,заплати,асистенции,опашки,задръствания и прочее?"
А връзката между тях ,може да откриете само и единственно в:

hgv_driver

Цитат на: Бриги Магнито - Неделя, 16 Октомври, 2016, 08:51:50
:D :D ;D
Въпроса верно се оказа труден.
Оно се оказа,че инженерите на крикове ,са се заели да решат проблема със заплатите,опашките и насъщният на сервизи и асистенции.
Както винаги съм задал некоректен въпрос.
Коректният би требвало да звучи ,,Защо нема крик де да вдига без трупче гуми,заплати,асистенции,опашки,задръствания и прочее?"
А връзката между тях ,може да откриете само и единственно в:

Въпроса ти не е труден, а риторичен и предизвиква заигравка с него.

Бриги Магнито

Цитат на: hgv_driver - Неделя, 16 Октомври, 2016, 08:54:20
Въпроса ти не е труден, а риторичен и предизвиква заигравка с него.
Чеки,чеки са,ти мнение по въпроса немаш оти не ползваш и не ти е дерт

Бриги Магнито