• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до Германия

Започната от zvetko, Неделя, 23 Октомври, 2016, 11:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zvetko

Здравейте колеги.От една фирма ми предлагат работа като шофьор на хладилен бус.Транспортиране на рибно филе до Schkölen Германия.Заплата 1100 лв.По един курс на седмица,соло шофиране.Въпросът мие дали си заслужава сурлосването за тези пари?И може ли някои да ми даде конкретен маршрут.Карал съм 1 курс до Холандия но 2ка. за 4ри дни.А тук искат за три дни кирия.Благодаря предварително,и здрави гуми на всички.

zvetko

rider777

Научих нова дума ,,,, сурлосване ,,,,,,,,   Добре дошъл Цветко,,,,, тук и 10 000 да напишеш, че е заплатата пак ще ти кажат, че е малко,,,,, ти си прецени ама има една стара българска приказка,,,, Залудо работи - залудо не стой ,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

admin

Сурлосване сигурно означава свят да ти се завие от каране по 4 курса в месеца до Германия за едни обещани 1100 лева. Човече, не се подигравай с професията!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

hgv_driver

Цитат на: zvetko - Неделя, 23 Октомври, 2016, 11:53:04
Здравейте колеги.От една фирма ми предлагат работа като шофьор на хладилен бус.Транспортиране на рибно филе до Schkölen Германия.Заплата 1100 лв.По един курс на седмица,соло шофиране.Въпросът мие дали си заслужава сурлосването за тези пари?И може ли някои да ми даде конкретен маршрут.Карал съм 1 курс до Холандия но 2ка. за 4ри дни.А тук искат за три дни кирия.Благодаря предварително,и здрави гуми на всички.

Аз за 1100 лв карах соло камион вътрешно в БГ и всяка вечер си бях в къщи. Някой се подиграва с теб.

SEMPER

Маршрутът зависи откъде тръгваш. Пътя може да се мине в рамките на 24 часа, но си е убийство.
Сети ли се да питаш къде е предвидено да спиш по пътя и след пристигане на адреса.  ;D ;D

А за парите - ако са курс е идеално, но за месец, хммм ...  ???
Все пак всеки знае себе си, но си мисля че за подобни пари може да караш например самосвал и да си спиш в къщи.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ANIMAL

Той човека го е казал,1100 лв.заплата и курс за три дни отиване и връщане,което означава,че ако си към северна Германия ще се раздава яко газ.Аз лично не бих се хванал,че може да се окаже парите да не ти стигнат само глобите си да плащаш с това юркане.Но незнам ако сега вземаш 500 и няма алтернатива в твоя град за повече си е оферта
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

admin

Ако толкова го влече недоспиването и карането без почивка, има едни оферти за пътуване до Германия с бусове  за превоз на пътници и обещават 250 евро на курс. Към буса обаче се закача платформа и на връщане се докарва по една кола на нея.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

Цитат на: admin - Неделя, 23 Октомври, 2016, 18:10:24
Ако толкова го влече недоспиването и карането без почивка, има едни оферти за пътуване до Германия с бусове  за превоз на пътници и обещават 250 евро на курс. Към буса обаче се закача платформа и на връщане се докарва по една кола на нея.
Ще рече кат .Е ?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

American

Цитат на: SEMPER - Неделя, 23 Октомври, 2016, 12:52:20
Сети ли се да питаш къде е предвидено да спиш по пътя и след пристигане на адреса.  ;D ;D

Ще спи отзад при рибата, на минус 10  ;D
с тези 1100 лева ще може ли да си позволи хотел ?
буса няма удобно легло като в камиона, нали така ?
smoking gun

цецодебел

Колега не е оферта от никъде, направо забрави че ше имаш и да им даваш !

rider777

Ама у тях пък постоянно ще мирише на пържена рибка ;-)

M.Traykov

Ако парите са за курс говори за двама  ;D А за 1100 лв на месец си е жива подигравка.Ако искаш да работиш без пари отиди в някоя бензиностанция.
Преди време се прибирах от Австрия с едно момче шофьорче при българин. Фиат някакъв мини ван с платформа и кола на нея.Питах аз колко ти дава има ли смисъл.Каза ми има как хубави пари взимам 120Е Австрия-Бг-Австрия  4-5 курса месец.Казах му при първа възможност да отиде при специалист да го прегледа.Австрия-Бг 44 часа през Румъния идеше ми да сляза и да вървя пеш.

цецодебел

ANIMAL

Има и по-тежки случаи.Има един,който вкарва коли от Холандия,събира един бус хора от селото където е,дава има по 100Е на курс,спят в буса и после в колите и им купува храната.Затова казах в по-горния си пост,че ако няма алтернатива в региона,хората вземат това,което им се дава от няма накъде
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

SEMPER

Цитат на: цецодебел - Неделя, 23 Октомври, 2016, 23:21:28
Как 44 часа бе колега  ???

Tея бусове са така  ;D Мой познат пътува с такава "линия" от Германия до България 48 часа за "скромната" сума от 80€.
Чалъма е в "маршрута" на линията. За  няколко евро повече за джоба на превозвача маршрута добива вид от сорта на - Есен Кьолн Дуйсбург Щудгард, Франкфурт, Брюксел, Хановер, Берлин, Варшава,Лайпциг Нюрнберг, Нова Каледония, Барбадос, Курилските острови Мюнхен Щутгард Цюрих Женева, Залцбург, Линц,Виена и т.н.

Тези от долното видео са пътували 70 часа на този принцип.
Събиране на хора от Германия и после газ към Белгия за кирливия форд :D  Буса е Фиат без климатик и с двама вонящи на пор шофьори, къпали се за последно в океана, когато са били в Барбадос. Тва че са двама шофьорите не е прищявка за усилване на миризмата, а просто единия можел да кара, а втория на към 70 години имал категория за ремаркето.

https://m.facebook.com/video_redirect/?src=https%3A%2F%2Fvideo-fra3-1.xx.fbcdn.net%2Fv%2Fl%2Ft42.1790-2%2F11209140_10204028406125671_1029306164_n.mp4%3Fefg%3DeyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InNkIn0%253D%26oh%3D1df7d89bcf07091cde21046a6c05234a%26oe%3D580D6439&source=misc&id=10204028383685110&refid=52&ref=m_notif&notif_t=group_highlights&__tn__=F

Има и вицове, че малки момиченца като тези от видеото докато стигнат порастват, залюбват се по бензиностанциите с колеги, пристават им и вдигат сватби за чудо и приказ.

Ето ти и как действа схемата. Ти имаш един дръглив бус, свързваш се с някой "спедитор" който се рекламира из всякакви социални мрежи, форуми и сайтове като превозвач на товари, хора, животни от и за Европа, той ти осигурява пътникопотока, ти му цакаш комисионна на калпак и те така.
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/btv-na-pat-za-evropa-s-nelegalen-bus-i-shofyor-kojto-se-hvali-che-izdarzha-2-dni-bez-san.html

За един фрапиращ случай се сетих сега, българин се свързва с такъв меринджей да му транспортира колата с БГ номера с платформа от Германия до България. Всичко културно, идва превозвача, качват колата на платформата  и потегля. Малко по нататък колата се сваля от платформата и се пълни и тя с пътници за БГ, а на платформата се качва друга кола. Като всичко пак културно, откачат километража на българската кола, да не се светне собственика после ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER