• Welcome to Форум на българските шофьори.

Накъде отива ЕС?

Започната от hgv_driver, Вторник, 25 Октомври, 2016, 17:39:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Цецо, бащите и дядовците на тези същите мъже са посетили също толкова законно Унгария през 1956та и Чехословакия през 1968ма. Като поводът е бил същия като сега в Сирия.

Обаче въпреки законноста на посещението населението там ги недолюбва, и все още пази кофти спомени от тази визита.

Предполагам и те не са чели достатъчно ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

цецодебел

И наште ,и наште  :) ама не е там въпроса , а ти бегаш по тъча ;D
Защо не кажеш оня с девиците повече ти харесва или кво ?
Абе що всички демократи се правите че не разбирате въпроса ? Къде стана по добре след " демократизирането" ? Косово? Либия ? Ирак? та даже и Германия разцъфтя...и сега мечтаете същото за Сирия  ???
Колкото до Чехословакия и Унгария  там работата е друга:
Не че и там е била чист ентусиазъм и без малко скрита "демокрация" отвън :-\
Цитат на: SEMPER - Събота, 12 Ноември, 2016, 16:40:56

Обаче въпреки законноста на посещението населението там ги недолюбва, и все още пази кофти спомени от тази визита.

Верно ли? Затова гласуват значи за Орбан дето по се разбира с Путин отколкото с Брюксел?!?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

SEMPER

Хех, единствената държава в Европа където думата руснаци е е изпълнена с по негативно съдържание е Полша. Унгарците са веднага след тях.

А колко са добре унгарците - скоро бях писал във форума.

Ако се съди за качеството на живот в една държава по нивото на емиграция, допреди две години в Германия нямаше масов наплив единствено на чехи и унгарци от бившите соц страни.
От две години насам няма единствено чехи. Унгарците идват на талази - самостоятелно, цели бригади и малки фирми.

Точно преди два дни имах доставка, шофьора на прицепа беше съвсем младо унгарче. Което обаче се оказа много пекан шофьор. Направи невероятни маневри, и после с мотокара на камиона кара здрав офроад за да ми стовари стоката на най удобното за мен място.

Оказа се че е дошъл преди по малко от година, заедно с баща си и майка си. Баща му бил електротехник, майка му - чистачка.

Иначе знаеше максимум стотина немски думи. Поразговорихме се малко като разбра че съм българин, защото следващия му курс беше до София, а не беше ходил никога в тая посока.

И го питах защо се е изнесъл към Германия и защо има наплив на унгарци. Отговора няма да ти го превеждам - Орбан аллес шайзе гемахт.

P.S. Между другото го разпитах за условията при които работи, каза че максимума който е правил е 10 000 км на месец, няма нарушения,взима 2000€ чисти плюс допълнително пари за работа с мотокара според разтоварванията, отделно от фирмата му плащали 160€ квартирни. Камиона му беше новичък лъскав Актрос, де си го караше по чорапи
Преди това е работил като шофьор в Унгария и максимума, който е взимал е 700€.
Иначе и той като всеки шофьор си нареждаше диспонентите.  ;D

Между другото, че диспонентите са идиоти се убедих и аз. Имахме потвърждение, че доставката ще е между 12:00 и 13:00 часа.Унгарчето цъфна точно в 12. Само че стоката му не излизаше като количество според товарителницата. Описах го, и си тръгна. В 17 часа обаче пристига друг камион, носещ остатъка от стоката, за който никой не ме беше предупредил.Съответно и никой не го чакаше. Следващият шофьор направи една принудителна 15 часова пауза :D докато се появи някой да го посрещне.

Между другото сега потърсих фирмата му в нета - и те търсят шофьори  :D Някой ако се интересува - http://www.benzinger-spedition.de/jobs.html

Nachinaesht

Цитат на: SEMPER - Събота, 12 Ноември, 2016, 18:13:04

Преди това е работил като шофьор в Унгария и максимума, който е взимал е 700€.

Малии колко са зле тез унгарци ве. Нашите драйвери под 1800 евро нема та погледнат, па тея завалии да бачкат за 700. Тоя Орбан много лош ве. Друго си е при Меркел,а?

цецодебел

Цитат на: Nachinaesht - Събота, 12 Ноември, 2016, 19:44:08

Малии колко са зле тез унгарци ве. Нашите драйвери под 1800 евро нема та погледнат, па тея завалии да бачкат за 700. Тоя Орбан много лош ве. Друго си е при Меркел,а?

Не трий това в скобите за да не ти се сливат постовете

SEMPER

Поправих го аз, Усетил се беше че е изтъркал нещо де не требе, но беше цъкнал на бутоните за таблица, вместо за цитат за да оправи ситуацията. Простено му е, начинаещ е.  ;D

Аз иначе в Унгария разбрах, че заплатите на шофьорите в Унгария ги дава Орбан. Не знам, не съм запознат, възможно е, макар че ми се струва малко вероятно  ???  :D

За Германия обаче съм убеден, че фрау Меркелица не дава заплати на тукашните фарери.

В България кой я дава тази пара, не съм чул Боко да се фали колко пара е дал на шофьорите.  :D В форума съм чел,че такава пара дава само наш Райдър.
И се замислих защо бе джанъм, българите си харесаха летец вместо шофьор за Президент  ;D

Аз лично бих предпочел Ивчо за президент, едно че раздава яка пара, и второ е наясно с всички световни конспирации и ни Путин, ни Тръмп ще могат да го преметнат. Меркелица и тая новата английска скочубра ( да ме извинява, ма не и знам името) пък са му съвсем ниска топка.

Наздраве  :) И да ме прощава Райдър, че си правя майтап на негов гръб  :)

admin

Semper, въпросът в заглавието на темата е накъде отива ЕС.

Виждам, че намесваш събитията в Унгария и Полша. Ако не знаеш, през 1956 в Унгария, през 1968 в Чехословакия и през 1980 в Полша са направени именно опити за цветни революции. Само че нито през 56-та, нито през 68-ма или 80-та година някой е отменял договореностите, които са постигнати след края на ВСВ. Още в Техеран през 43-та и в Ялта през 45-та СССР получава зона на влияние в тези държави. Съвсем естествено чрез намесите в Будапеща, Прага и Варшава СССР осигурява спазването на тези договорености.

P.S. А що се отнася до Бойко, май отпуска някакви пари за транспорта. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

E то и аз това му казвам на Семпера , но се прави че не разбира и ми пробутва  ....."Ами у вас защо бият негрите"

SEMPER

Админ, договореностите на Техеранската конференция са най вече за откриване на втори фронт.

Договореностите на Ялтенската конференция са следните
- Създаване на ООН, и състава на съвета за сигурност.
- Разделяне на Германия на 4 окупационни зони, които обаче не са успели да прецизират.
-Разпределяне на репарациите, които ще се получават от  победена Германия.
Дискутирано е, че на държавите анексирани и завладени от Хитлер ще се осигури възможност за провеждане на демократични избори. Основно е говорено най вече за Полша, и за възможностите задграничното правителство, ситуирано в Англия да участва активно след войната в възстановяването на държавата. Конкретно дискутирано е също така в Югославия враждебните едни към други сили на Тито и  Шубанич, подкрепяни съответно от СССР и Англия да започнат да се борят против хитлеристите, и да спрат да се трепят едни други.

Това е, което знае историята, базирано на официалните документи от конференцията.

Ако нямой разполага с документи за други договорки,останали в тайна досега - сега е момента да ги извади. ;D Ще оправи и живота и на внуците си.

П.С. Излезна ми от главата . Договерено е било също и Русия да открие втори фронт срещу Япония.

Nachinaesht

Смятам, че всеки е свободен да мисли каквото си иска. Лошо е когато малцинството се опитва да наложи мнението си на болшинството. А още по-лошо е когато го прави със сила. Това не е демокрация. 

down_shiftеr

**Германският вестник ,,Ди Велт" сочи, че шофьорът на камиона, убил девет души на коледен пазар в Берлин, е пакистанец пристигнал в страната като бежанец...Берлинската полиция съобщи, че откритият мъртъв човек в камиона, с който 12 души бяха прегазени на коледен пазар в германската столица, е  полски гражданин .
Камионът е  с полска регистрация и шофьорът му, който все още не е назован, е трябвало да извърши почивка в Берлин. Колегите му съобщават, че са загубили връзка с него в понеделник следобед
.**
----------------------------------------------------------------------------

Добре дошли в Европа на *горките бежанци* ......... Чиста работа - убива шофьора , гепи Сканията и газ през тълпата...

briko

Не знам как да изразя гнева си :-\, ЕС внася убийци........това е война.

American

От азия нищо хубаво не идва. Трябва да се построи някаква грандиозна европейска стена и да откъсне тези примати от цивилизования свят.

И къде сме тръгнали с толерантност срещу тях ? Направо сме смешни. ТРЯБВА ДА ПРЕПАШЕМЕ ПАТЛАЦИТЕ
smoking gun

pirovski

Боже!Няма да ни е в полза препасване на оръжие,(имамелиго ,добре ще сме)нито описания за Бойко,са ни в полза,нито историята,нито гнева.Аз,не видях,да има сред нас политически зрели,също,аз не съм.За съжаление е,случващото се в света.Ние,като малцинство се дразним,един-друг.

down_shiftеr

Цитат на: American - Вторник, 20 Декември, 2016, 17:53:56.....И къде сме тръгнали с толерантност срещу тях ? Направо сме смешни. ТРЯБВА ДА ПРЕПАШЕМЕ ПАТЛАЦИТЕ
;D Що бре къф е проблема ? у хамерика проблем с оръжието (ПАТЛАЦИТЕ) нема ..... ;D... ти да не си у калифорния или нюйорк-колумбия каунти.... ??? ??? ???

down_shiftеr