• Welcome to Форум на българските шофьори.

Предпочитано заплащане, на км., на заплата + командировъчни или твърдо?.

Започната от Zaron, Петък, 28 Октомври, 2016, 22:41:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

micyri

Тази тема какво толкова я "дъвчете" ? По-добро от плащане на час няма! Но....казвам едно голямо НО ,много е важно къде работиш? В БГ фирма с бг диспоненти или в Европа.
Тези плащания с процент от навло или на километър са "селски" изпълнения,всичко това е двойно счетоводство и измама.А измамения винаги е шофьора.
За това на час.Сам може да си направиш сметка колко ще вземеш накрая.

micyri

Zaron

Цитат на: nevega - Събота, 29 Октомври, 2016, 22:15:59
Иво ако искаш вярвай това за съвестните шофьори го бях написал ама го изтрих :)
Така е когато има доверие между хората не е проблем да се плаща твърдо, дори да се плаща авансово ако някой е позакъсал.
Ще Ви дам пример с един от моите шофьори ново момче младо - цяла седмица няма нито една 9-ка налага се в събота да покара около 2h за да е на адрес-а навреме в понеделник. В петък е сприра за пауза в 22:00 в събота тръгва 10:00 кара до 13:00 и разбирасе прави 42h пауз-а. За следващата седмица (тази) вече трябва да прави 45 поради което ни отказаха 1200 км курс в Петък. 1-ви Ноември има забрана във Франция той ще почива ден който му се плаща както всеки друг и Петък му се плати въпреки че е работил само 4h. Ето такива неща с опитни и добри шофьори не се случват, но аз го отдавам на факта че е млад и се надявам да се научи ..
Не ме разбирайте погрешно аз от моите шофьори не се оплаквам пожелавам на всеки работодател хора като тях....

Добро си направил,Това се казва "инвестиция в човешки ресурс" и надявам се един  ден да го оцени този човек. Пожелавам ти успех.
Неприятното е,че много хора не го разбират и си представят всеки курс 100% печалба и не умеят да учат,не са търпеливи с по младите кадри които след като им е даден шанса да се научат без обиди и крясъци и тежки финансови наказания ще се отплатят на фирмата стократно.

Zaron

Zaron

Цитат на: nevega - Събота, 29 Октомври, 2016, 22:54:00
Христо поназнайва ме ги и ние тези неща за работни дни паузи и и т.н
Примерно ето ти казусче спираш в 22:00 - 14h работен ден кога тръгваш на следващата сутрин :)

Крайната цел винаги е една ако може в 8:00 да си на адрес и не прецаквай ненужно 45h паузи - повече трудно може да се каже. Мен курс ми дават след като камиона разтовари нито знам какъв ще е следващия нито за къде нито кога. Исками се да имам месечен график ама няма :)
Извинявай,питаш Ицо,но ме заинтригува с този въпрос и мене.
Би ли казал кога е термина за разтоварване за да мога да си направя сметка кога да тръгна?.

rider777

Нема по-тъпо племе от Бг шоферското ,,,,, ама иначе се мисли за големо важно. Невега, при мен бачка един момък комуто давам парите предварително даже, а на въпроса зададен нейде нагоре из темата как разбирам кой става и кой не може да си отговори всеки сам като контактува 30 години с това племе ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, днес ми звъни един, ама само звънка и затваря,,, еврейски СМС е тва,,, та аз скивам непознат номер и се обаждам и се оказва, че некъв си овчар си търси работа като шофер,,,,, точно на третото му изречение му казах, че не ми трябва,,, предполагам чете тук из форумите и да си знае, че е тъп като галош,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

nevega

И за мен е така Иво - свестни и отговорни ли са хората всичко е възможно. Ей адаша кога и за каквото да се обади няма да го оставя :)

Занон на въпроса ти - стандартно 8-16:00 та кога би тръгнал :)

Zaron

Цитат на: rider777 - Неделя, 30 Октомври, 2016, 01:11:36
Нема по-тъпо племе от Бг шоферското ,,,,, ама иначе се мисли за големо важно. Невега, при мен бачка един момък комуто давам парите предварително даже, а на въпроса зададен нейде нагоре из темата как разбирам кой става и кой не може да си отговори всеки сам като контактува 30 години с това племе ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, днес ми звъни един, ама само звънка и затваря,,, еврейски СМС е тва,,, та аз скивам непознат номер и се обаждам и се оказва, че некъв си овчар си търси работа като шофер,,,,, точно на третото му изречение му казах, че не ми трябва,,, предполагам чете тук из форумите и да си знае, че е тъп като галош,,,,,,,,,,,,,,,,
Недей с рого напред,приемай критиките градивно.

Zaron

Цитат на: nevega - Неделя, 30 Октомври, 2016, 01:36:37
И за мен е така Иво - свестни и отговорни ли са хората всичко е възможно. Ей адаша кога и за каквото да се обади няма да го оставя :)

Занон на въпроса ти - стандартно 8-16:00 та кога би тръгнал :)
Тогава ,когато ще пристигна в 07:30ч.
Макар,че на мен този стандарт ми е непознат тъй като съм работил винаги с термини за товарене и разтоварване.
И никой не следи колко часа почивка правя.

rider777

Приемам всичко ама с простотията не мога да се примиря ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Hristo Lishev

Като цяло идеята на предния ми пост беше, че каквото и да стане, шофьорът все е виновен. И на нас, задкормилните устройства ни е ясно каква е борбата за товари, но да бъдеш овикан, освиркан и обявен за виновен в сто процента от случаите не съм съгласен. Констатирал съм, че в повечето случаи нито те знаят къде си, нито колко ти остава до адреса, нито особеностите на пътя, но мучат, че правиш 45 мин. на магазин с оставащо време 20 минути, а имаш половин час до клиента с минаване през ремонт. Аз пък с тази тъпотия не мога да се примиря, бате Иво. А когато някой зяпач в компютърен екран се осе...е като карпатски вълк, не ти даде навреме наряд, обърка нещо в планировката, пак го отнася задкормилното - смяна на ремаркета, давай, бързай, чакай, пак бързай... Например nevega e в правото си да овика този шофьор, защото вероятно се е успал, за да не тръгне в 7 сутринта в събота, да кара макс до 10 и в понеделник в 7 сутринта да е с готова 45-ца и близо до адреса. Но не всички случаи са такива. Нямам какво да кажа повече, и прочие.

rider777

От цялата система най-лесната работа е на шофера ама трябва да си го може ,,,,,,,,,,,, абе нещо часовника на форума ли се е бъгнал ???

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Неделя, 30 Октомври, 2016, 09:19:15
От цялата система най-лесната работа е на шофера ама трябва да си го може ,,,,,,,,,,,,

Ако беше така, шофьора щеше да взима по-малко пари от диспонента, примерно. А шофьора взима доста повече.

Dilyan_Zagorchev

Бриги Магнито

Цитат на: rider777 - Неделя, 30 Октомври, 2016, 09:19:15
От цялата система най-лесната работа е на шофера ама трябва да си го може ,,,,,,,,,,,, абе нещо часовника на форума ли се е бъгнал ???
Скива ли как те изклатиха с 1 час
1час са си 80км ,а 80км са 80еврака у банковата сметка.
Евреи брат,фандък нема

цецодебел

Цитат на: Бриги Магнито - Неделя, 30 Октомври, 2016, 10:36:39
Скива ли как те изклатиха с 1 час
1час са си 80км ,а 80км са 80еврака у банковата сметка.
Евреи брат,фандък нема
Райдера днеска не кара ,глобата е 90 еврака в Франчата !
Ше е назад 10  :)
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Аааааааааа правя 45 часа ,,,,,,,,,,,,,,,, ама като бачках в I&P една Неделя се чудех защо едни ченгета така странно ме изгледаха, когато минах покрай тях ама явно те не са влизали по шоферските форуми за да разберат, че е трябвало да ме глобят,,,,,,,,,,,,,,,,,,

rider777