• Welcome to Форум на българските шофьори.

Смяна времето на дигитален тахограф

Започната от juli76, Неделя, 30 Октомври, 2016, 13:32:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

juli76

Здравейте имам въпрос.В пауза съм преди малко реших да сменя времето на тахографа нали връщаме един час назад но по погрешка натиснах ОК вместо стрелка надолу когато бях на позиция "OUT begin" веднага след това в рамките на секунди дадох "OUT end".После промених времето. Извадих разпечатка но на нея пише че за днешния ден съм почивал 00.00 минути и питанка след това.Възможно ли е да съм прецакал паузата или данните записани в картата не са променени и тя си тече ?

juli76

Hasan Alimehmed

Ха, добро утро!
Аз винаги сменям времето преди да тръгна в понеделник. А ти колега сега, можеш пак да се наслаждаваш на начало на паузата си .

Hasan Alimehmed

цецодебел

Не се стряскай ненужно .Нали нямаш карано?  При нормален проверяващ  , и50 м местено не е проблем, при някой ненормалник и паленето е чок проблем ;D
Направи си една разпечатка, ако нямаш представа точно колко часове си направил.
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

juli76

Правя 24-ка но до утре 5 сутринта ще стана към 35 часа.Трябваше да изчакам да минат 24 часа и тогава да го правя това ама айде от скука.Иначе камиона не е местен и метър.Притеснява ме че ще минавам през Унгария скоро време а там за всичко могат да ти вземат парите...

rider777

Кефят ме унгарците като кажат "Зеро толерантс" ,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

Я па немоем да разберем ко е туй Аут бегин и Аут енд?
Я ош вчера менках моя и на един колега тахограф у време на пауза,па паузите си ни седат.
Че ли ме светнете що е туй Аут маут?

Zaron

Цитат на: Бриги Магнито - Неделя, 30 Октомври, 2016, 16:00:06
Я па немоем да разберем ко е туй Аут бегин и Аут енд?
Я ош вчера менках моя и на един колега тахограф у време на пауза,па паузите си ни седат.
Че ли ме светнете що е туй Аут маут?
Срещу една бира,че те светнем.
Нали си от шоплъка.

Бриги Магнито

Цитат на: Zaron - Неделя, 30 Октомври, 2016, 17:15:37
Срещу една бира,че те светнем.
Нали си от шоплъка.
У шоплъко освен Блек Пайн друга бира не знам да бъркат.
Скъпичко ми иде една бира,ма ако е неколко пъти по една мое

Zaron

Цитат на: Бриги Магнито - Неделя, 30 Октомври, 2016, 17:51:46
У шоплъко освен Блек Пайн друга бира не знам да бъркат.
Скъпичко ми иде една бира,ма ако е неколко пъти по една мое

Не съм претенциозен, обикновенно го ползват когато се кара камиона без карта.
Може да има и други цели.

Бриги Магнито

Тц,не верим он камиона си маа без карта и без да му казваш.
Не се ли ползва,га картата е вътре и поради бем ти причина нарушиш каране или пауза или с други думи пауза съм,ма започне трета световна на паркарето и я бием бегин аут мръднем у окоп безопасен и бием енд аут.
Тоест за неща извън регламенто,непредвидени

Zaron

От долу съм писал,че може да има и друго предназначение тази опция.
При нас главно я ползваме когато караме без карта а да излиеме а да го обслужваме или да влезе в сервисервиза,ей за такива работи.
Не изключва варианта и ти да срещнеш мене и така ще ни е по сладка бирата.

Бриги Магнито

Па Баце освен за коледа а спретнеме некое шоферско ранде ву.
Язе съм мноо несериозен оти га не орем се глеам с тракторето нещо да бръмчим.
Па са ,ми иде дърводелскийо сезон,па че фърчат пръсте ма пусто мерак ми е.

rider777

За Коледа задължително у некоя кръчма на Жива Бира ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,   Тия нема да се научат да бачкат,,,,,,,, ква ли пауза ще стане от Петък по обед до Сряда сутринта,,,,,, до тук отидоха две бутилки Грантс а като се сетя, че има още 2 дни да се почива и ме хваща страх,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Zaron

И сега настънастъпват траурни дни за началниците.
Не мога да смятам каква ще.е.загубата на тези които плащат на ден.

rider777

rider777