• Welcome to Форум на българските шофьори.

Еспресо в кабината

Започната от Dilyan_Zagorchev, Сряда, 02 Ноември, 2016, 20:36:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dilyan_Zagorchev

Та,както е видно от заглавието,колеги,питанката е дали има шанс да подкараме домашна машина в камиона.Имаме една,която си стои кротко в ъгъла и чака отново своя звезден час ;D 900В е,а инвертора е 1500В.

Dilyan_Zagorchev

djingov

Мисля,че ако е с капсули ще е по-малка консумацията на ток.

djingov

g_dandy

Щом инверторът е достатъчно мощен, теоретично трябва да работи нормално.

admin

Аз имам у дома една кафемашина DeLonghi Veneto и преди малко я замерих с ватметър, но консумацията наближава 2000 вата при включване на нагревателя, а при работа и на помпата ги надхвърля.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Dilyan_Zagorchev

А на табелката колко вата ти е машинката?

admin

Според табелката е 1100 вата, но уредът показва други стойности.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Совите не са такива, каквито изглеждат,,,,,,   най-вкусното кафе е в джезве,,, по турски както му викаме,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

American

smoking gun

Hasan Alimehmed

По Германия в Реал съм виждал малки машинки за Еспресо с капсули. На тях пише 600 вата, а и са не повече от 35х35х10 см. Иначе за шварц кафе, всеки е виждал по бензиностанциите кафе машините 22-85Е, но какво кафе правят, аз незнам. Преди време в сервизите на Волво в България продаваха едни кафе машини за по 55 лв, специално за Волво, но вече ги няма. Ставало с поръчка на минимум 10 броя. Най-бързо и силно е кафето с кафеварките, аз така си го правя и пия само Dallmayr класик.

djingov

Ако е за кафеварка аз имам на 12 в не хаби ток ползвам я и в колата,но еспресото за мен е по-добре.

Dilyan_Zagorchev

Кафеварка си имаме,но искаме еспресо.Шварц не,това е невероятна помия.Ще мислим май за капсули,ако ли не оставаме с кубинката.Иначе за марката на 90% пием Лаваца,Верняно,Илли.
Американе,таквиз ла.на у дома не се употребяват.Причина-отврат,газирано и не върши работа

loshdancho

Ебави у цинцарето. Кафеавтомати  да изкаш
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

SEMPER

Данчо, точно в Германия автоматите за кафе са тотална екзотика. Има ги, ама са по болници и училища предимно.

Освен капсули, има и машини с пад-чета - тва са едни кръгли пресовки с кафе и са по изгодни от капсулите. Кафето де излиза си е като еспресо. По спомен пак са обявени около 600 вата и струват от 30 до 50 € , в зависимост дали са на промоция.

Обаче все пак си мисля, че и подобна джаджа ще назори инвертора.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Бриги Магнито

Решение има винаги.
В случая е инвертор 2000 вата или китайски бензинов агрегат от най-малките.
И двата варианта имат и плюсове и минуси и май газта наделява,тъй че....

Zaron

Има и соларни устройства за ток. Инвертора няма да издържи.

Zaron