• Welcome to Форум на българските шофьори.

Kitlik Trans Germany

Започната от gigabait, Събота, 12 Ноември, 2016, 09:32:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gigabait

За всички колеги бих искал да споделя някой особености,относно споменатата в заглавието компания.Искрено се надявам,че много биха прочели тези редове преди да направят крачката..
Бих искал да бъда кратък и умерен,но на фона на всичките отвратителни подробности едва ли бих могъл.Ето защо ще споделя с вас в телеграфен стил с цел да не бъда коригиран от уважаемите админи и модератори.
1.Ще сте естествено роби.Няма как да е друго- собствениците са немец и турчин,като втория е само едно останало име от миналото..
2.Чуете ли името ****** ********* с тел.номер +49************** от тази фирма просто очаквайте да бъдете измамени,унижавани,тъпкани и каквото още се сетите...Тоя ни казахстанец-ни руснак-ни немец е толкова гадно и подло и компексирано кюфте,че нямам думи...
3.Нарушения почти всеки ден.И то груби".Вади картата...Не трябва да правиш пауза по пътя,защото ще закъснееш за адреса...Ако има проблем фирмата ще плати/Само,че не иска да го напише черно на бяло/,т.е я плати-я не...Ако не ти харесва-намери си друга фирма...Карай 15 часа без 3 часова пауза с 9-ка пауза....Няма закон,няма"Регламент 561"-няма нищо...Прави всичко,за да се изпълни курса и разчита,че няма да Ви спрат за контрол....После ако стане напечено се започва пресмятане на вината и винаги Вие сте с по-голямата част от нея...
4.Чуете ли за ***** с тел.номер +49************ от същата фирма също бягайте далече....Той набира колеги с цел да получи пари на финала от всичко това..Пазете се,защото има обява в България,че търси водачи ....
5.Ще ви назначат с едногодишен договор с изпитателен срок/което за Германия е максималното/,според който биха могли да Ви набият шута във всеки един момент и можете да се оплачете на Господ.Ако са затруднени в момента ще ви поухажват...Иначе-върви на майната си...
Скоро ще добавя още много факти...Трябва да поспя,че пак имам да покарам...
Пазете се колеги!

gigabait

SEMPER

Хех, всичко де си написал ми звучи супер познато.

Имам познат, който работеше за една фирма петдесетина километра на юг от твоята, но също управлявана от собственик с руско самосъзнание.

Абсолютно всичко едно към едно с твоя разказ. Паузата е мръсна дума, карането без карта - ежедневно. 700-800 километра на ден плюс едно товарене и две разтоварвания. Второто разтоварване задължително трябва да е в 17 часа, защото в 18 обекта вече е затворил. Ако нещо се обърка, неразтоварената стока се плаща от транспортната фирма и се изхвърля.

Само че да си на пробен период в такава фирма според мен е плюс за теб. Както те могат да ти бият шута по всяко време, така и ти можеш да се изсухлиш без проблем във всеки един момент и през това време да си търсиш хубава работа.

Моят познат направи точно така, седя шест месеца почти, като през това време се оглеждаше и ослушваше. Глобиха го веднъж, в интерес на истината руснака му плати глобата - 1500€ май беше. Обаче втората глоба за също нарушение вече става над 5000€ и човека си би камшика веднага след това.

В момента има работа мечта - кара прицеп по 3-4 километра на ден и си бара макарите през другото време.

Така че според мен трябва да си използваш шанса,влязъл си веднъж в системата, в Германия се търсят камионаджии под дърво и камък ... Просто през времето на пробния период си търси хубава работа. И като я намериш казваш едно - досвидание и толкова.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Dilyan_Zagorchev

Само за пояснение-3ч пауза на 15ч работен ден вече не е задължителна

ruskov

Цитат на: harpiata - Събота, 12 Ноември, 2016, 18:09:08
Къдее го прочете това?Или ЕШК.Почти всяка седмица ме проверяват в
Швейцария и съм питал за това.Няма такова нещо,но последно време
затова не се заяждат.Както и 45+24+45 семични паузи без компесации,
за това ще ти одрежат главата!

American

Цитат на: harpiata - Събота, 12 Ноември, 2016, 18:09:08

Ако статуса на тези 15 часа не е само каране, а има и (other work) си прав.
Ако статуса на тези 15 часа е каране (driving)  не си прав.

Тука с картинки е обяснено много добре: https://www.gov.uk/guidance/drivers-hours-goods-vehicles/1-eu-and-aetr-rules-on-drivers-hours
smoking gun

Dilyan_Zagorchev

И мен са ме проверявали,проблем нулев.За паузите много много не ме бърка,щото 95% спирам петък-понеделник
Американе-15ч каране няма как да стане тук.Най-много 10ч

raptor

Цитат на: gigabait - Събота, 12 Ноември, 2016, 09:32:17
За всички колеги бих искал да споделя някой особености,относно споменатата в заглавието компания.Искрено се надявам,че много биха прочели тези редове преди да направят крачката..
Бих искал да бъда кратък и умерен,но на фона на всичките отвратителни подробности едва ли бих могъл.Ето защо ще споделя с вас в телеграфен стил с цел да не бъда коригиран от уважаемите админи и модератори.
1.Ще сте естествено роби.Няма как да е друго- собствениците са немец и турчин,като втория е само едно останало име от миналото..
2.Чуете ли името Сергей Сидоренко с тел.номер +4915253727441 от тази фирма просто очаквайте да бъдете измамени,унижавани,тъпкани и каквото още се сетите...Тоя ни казахстанец-ни руснак-ни немец е толкова гадно и подло и компексирано кюфте,че нямам думи...
3.Нарушения почти всеки ден.И то груби".Вади картата...Не трябва да правиш пауза по пътя,защото ще закъснееш за адреса...Ако има проблем фирмата ще плати/Само,че не иска да го напише черно на бяло/,т.е я плати-я не...Ако не ти харесва-намери си друга фирма...Карай 15 часа без 3 часова пауза с 9-ка пауза....Няма закон,няма"Регламент 561"-няма нищо...Прави всичко,за да се изпълни курса и разчита,че няма да Ви спрат за контрол....После ако стане напечено се започва пресмятане на вината и винаги Вие сте с по-голямата част от нея...
4.Чуете ли за Румен с тел.номер +491787565874 от същата фирма също бягайте далече....Той набира колеги с цел да получи пари на финала от всичко това..Пазете се,защото има обява в България,че търси водачи ....
5.Ще ви назначат с едногодишен договор с изпитателен срок/което за Германия е максималното/,според който биха могли да Ви набият шута във всеки един момент и можете да се оплачете на Господ.Ако са затруднени в момента ще ви поухажват...Иначе-върви на майната си...
Скоро ще добавя още много факти...Трябва да поспя,че пак имам да покарам...
Пазете се колеги!

пачката каква е от кога работиш там ?

hunter_75

Цитат на: American - Събота, 12 Ноември, 2016, 20:57:13
Ако статуса на тези 15 часа не е само каране, а има и (other work) си прав.
Ако статуса на тези 15 часа е каране (driving)  не си прав.

Тука с картинки е обяснено много добре: https://www.gov.uk/guidance/drivers-hours-goods-vehicles/1-eu-and-aetr-rules-on-drivers-hours
15 часовият работен ден е обвързан единствено и само със разликата м/у времетраенето на дневната почивка и размера на денонощието,и това е записано много ясно.Всичко друго са пиянски тълкувания на регламента по паркингите.

raptor

Цитат на: hunter_75 - Четвъртък, 17 Ноември, 2016, 19:51:56
15 часовият работен ден е обвързан единствено и само със разликата м/у времетраенето на дневната почивка и размера на денонощието,и това е записано много ясно.Всичко друго са пиянски тълкувания на регламента по паркингите.
Аз от тия картинки нищо не разбрах колко часа какво е ? добре  как се прави 9-ка за ай кажете , аз така го разбирам карам 9h спирам 9h почивка и тръгам в едно денонощие съм е иначе как да стане 9-ка ай де...

raptor

п.с. пътувам 3-дена няма растоварване няма товарене как да я направя тая 9-ка бе в рамките на 24h било ми то за тва 9-ка значи 9-ка не че я одобрявам ама

M.Traykov

13-11  15-9  по-просто не знам как да го напиша.

Hristo Lishev

Колегата го е написал сбито, ама аз да повторя, писал съм го към 10 пъти из темите. 13 ч. и 1 минута ако имаш, се равнява на 15 часов работен ден. В седмицата имаш право на три 15 часови работни дни, а пък ти ако искаш прави пауза и 18 часа след тези 13 ч и 1 минута. Например, аз вчера бях на сервиз, работният ми ден беше 14 часа и 8 минути, след това направих пауза близо 13 часа и това ми се брои за "деветка", както е популярно да се казва. Дано сте ме разбрали.

Mr.Balkanski

Добре! Погледни името на фирмата! Поеми си дъх! Или "сик" на немски. "Ай сиктиррр оттук!"
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

Mr.Balkanski

Miscusi benim! Seni sikmek istyorum! Dobre li e, a?!
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

rider777

И най-лошата "Западна" фирма е по-добра от всяка българска фирма ,,,,,,, нали така разправяхте бре :-)))))))))))))))))
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,