• Welcome to Форум на българските шофьори.

Неразбираемо за мен????

Започната от Volvo FH16 700, Петък, 17 Юни, 2011, 11:13:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Volvo FH16 700

Здравейте.Преди доста време бях видял на снимка един бразилски камион,който изглеждаше много странно,и днес случайно търсих пак клип с камион и ми излезе точно бразилски камион и се сетих и реших най-сетне да питам-какви са тези неща на гумите на камиониите и ремаркетата в Бразилия,не знам дали и в други страни ги има,но за в Бразилия съм напълно сигурен.Обаче не вдявам какви са,а камо ли да знам за какво са?Някой знае ли и може ли да разясни ::)

Volvo FH16 700

BGTruckers

Не знам точно как се наричат, но те регулират налягането в гумите и го поддържат константно! И на европейски камиони съм виждал, най-вече испанци и португалци ги слагат, заради жегите, които са в тези две страни.

BGTruckers

godji

Военни камиони не си ли виждал ? Това е самонапомпващо усройство което поддържа налягането в гумите както си му задал ! При по-старите машини  не е с дигитално управление ,а с ръчка за помпене / спадане и с манометър за да наблюдаваш налягането . Всички камиони направени за офроуд го имат с цел подобряване на проходимостта ! Много ми липсва на транспортния камион  :(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Volvo FH16 700

Ми виждал съм военни но може би при тях е скрито защото и при тях не съм забелязвал да има.Също нещо друго забелязах тука-че камионите са доста повдигнати.това с каква цел е?

godji

Това че ремаркето е повдигнато е може би за охлаждане на гумите ( може да ви се стори тъпо , но е само предположение ) При военните камиони въздуха минава през диференциала и полуоската която е куха !Така отвън се вижда само един кран (при руските камиони) и маркуч който го свързва с вентила . При Мерцедес Унимог  въздуха се управлява чрез ел.пневматичен клапан и джантата е покрита с голям тас . Затова и не се вижда нищо ! На това Волво тази система е слагана допълнително и затова въздуха минава по тръбички и апаратите са захванати за главините ! На мен ми е чудно как не се късат тръбичките ?! Композицията все пак е на окачване и се движи нагоре надолу (сигурно в тая държава нямат дупки  :D ) . Трябва много точно да е изчислен ъгъла под който ще са поставени , но пък на предната ос слиза право надолу  ???
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

trenti

Ето за къде е предназначена въпросната система за регулиране на налягането.

А ние се оплакваме от нашите пътища... имаше и клип със същото съдържание но от Русия. :)
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Че се сетите от де изгрява слънцето  ;) относно тръбите що не се късат да Ви питам ми ако не са тръбета ми е шлаух  ;)

godji

.....   от шлаух ще се огъват  ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Те какво казват специалистите по въпроса:

Volvo FH16 700

Trucker_Boy

Цитат на: Volvo FH16 700 - Понеделник, 08 Август, 2011, 11:29:53
Брях,тва нещо работи ;D :P

Ако не работеше няма толкова много камиони да го имат.:D
По Европейските пътища също съм срещал португалски,испански и италиански камиони с подобни устройства
.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

micyri

Я сега кажете ,а това какво е?

rider777

Датчик за налягането,,,, вътре в будката има дигитално екранче и ти показва във всяка гума кво е налягането.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

American

Някой ремаркета са оборудвани с (tire inflation system)
То е предназначено за небрежни и безотговорни шофьори, или на ремаркета които се сменят постоянно шофьорите и неможе да се фане диря.
След като закачиш ремаркето и му пуснеш въздуха, то само си помпа гумите.

На камионите няма. не съм виждал такава система, но гледам слагат едно друго нещо на гумите на диф-а.
Това е проста система с две маркучета които са свързали двете гуми в "скачени съдове" и уравняват налягането в двете. Също така има индикация за ниско налягане, и се помпи лесно само с един винтил.

smoking gun

American

smoking gun