• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем с винетка в Румъния

Започната от skumri, Събота, 19 Ноември, 2016, 18:08:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

micyri

Цитат на: Hasan Alimehmed - Четвъртък, 09 Март, 2017, 08:47:00
Ако нямаш винетка в Румъния и те засекат с камера или на място, глобата е до 4500 лей или до 1000 евро. Ако ти е изтекла винетката и си на паркинг и нямаш винетка, пак има същата глоба.
Това къде го прочете?

micyri

Hasan Alimehmed

Глобата беше писана в МВнР. Второто , като те глобят и ти ще рабереш, а къде го пише, ще се обесниш на румънския полицай,

Hasan Alimehmed

micyri

Цитат на: Hasan Alimehmed - Четвъртък, 09 Март, 2017, 18:00:47
Глобата беше писана в МВнР. Второто , като те глобят и ти ще рабереш, а къде го пише, ще се обесниш на румънския полицай,
Така си и мислех :)
Приказки на сандъка.

Hasan Alimehmed

На баба ти шортите , приказки на сандъка.

micyri

Ами щом не са приказки от съндъка,дай факти.
Аз съм карал от Арад до Питещи със изтекла винетка,има поне 10камери по пътя.От Питещи си купих и през Русе си влязох в БГ.
Само да уточня,че не съм се правил на хитър,а камиона беше на сервиз 10 дена.
Ти ми кажи сега,кога и как те спря полицай и ти каза всичко това което си написал.

SEMPER

Точните суми на глобите ги има на линка, който съм сложил. На предната страница е.

Ако ви сбарат без винетка - да ви пишат каквото искат. Поне към този момент по вероятно е да получите от умрял писмо, отколкото глоба за винетка от Румъния.  Така ми обясниха, а и от развитието на темата се потвърди каквото са ми казали.

За другите нарушения по пътищата в Румъния обаче не е така - взимат книжка за почти всякакви нарушения, и може дълго време да не я видите после.

Самата винетка обаче е жълти стотинки, и не си струва да се експериментира. ..
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

skumri

Съгласен съм , че трябва да си изряден с винетката. Не си струва проблемите. Въпроса е , че организацията на места е такава или си е просто бизнес на циганите в Румъния. Както и да е , доста време мина и нищо. Видях камери по пътя , но те не са ме видяли.
Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

skumri

...и нищо. Почти година и нямам честитка. Дано съм полезен , ако случайно ви се случи.

skumri

Малко стара тема, но нищо. Няма развитие, но започвам да се чудя. Има ли кого да питам в България или в интернет? Честно казано, близо три години не съм влизал в Румъния по други причини, но е хубаво да плащам вече.

skumri