• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nevega

Що все си мислити че искаме някой да прецакаме (най-вече шофьорите) Напротив точно заради тях не хлопвам кепенците в момента

Няма значение заплащането и 5000 евро заплата да им дам пак не могат да правят 45ч пауза това е. Искам да ги пратя на хотел но е невъзможно - заявката идва в Петък на обяд товарим до 18:00 и за събота трябва да съм му намерил хотел - просто е невъзможно. Явно правилата не могат да се спазват така. Аз решение не виждам а и не искам да работя извън правилата - затова затварям. Оставям на Mycri (който ще ми обясни за отпуската си ама не с въпроси а с конкретни данни) да поеме тези заявки.
Е те тук ще ми обяснят как тяхната фирма занят до 2020 кой кога от къде ще товари и за къде - което е перфектно дай боже всички да се радват на подобна организация на работа ние за съжаление не можем да я създадем понеже Немските, Австрииските и каквито се сетиш логистики не работят така или поне с нас не работят така

Та Mycri кажи за отпуските - аз със 17 год стаж в най-голямата софтуерна компания в германия имам 30 дни опруск (и щото имам и някой друга превилегийка като патенти и т.н за фирмата)  ти коато шофьор колко имаш и как ги вземаш?

nevega

Joro Stoqnow

nevega , ako micyri ти даде смислен отговор ще го черпя една бира  ;)  и аз някъде напред му казах че лошо няма водача да си почива на хотел нооооо е много трудна за изпълнение тази задача ..... може би трябва и още един закон да прокарат .... до всеки паркинг за камиони да има изградена и подходяща хотелска база за почивка ...... Но явно им е по кеф да събират пари от глоби от колкото хотелите да събират пари от нощувки

Joro Stoqnow

micyri

Веднага Ви отговарям за отпуските,но не разбирам какво целите с тоя въпрос!
За 2017г. ми се полагат 28дена(работни).Както казах от 14-28.05 си бях в отпуска.това са 9 дена.Оставащите 19 дена мога да си ги взема по всяко време стига да няма дублиране със сменника ми.
Примерно тази седмица която мина (5-11.06),можех да изляза 4 дена от 6 до 9.06,но дефакто почивката ми щеше да е от 2.06 до 11.06(10 календарни дни),защото в петък сутринта се прибирам от тур,а понеделник бе почивен ден.
Жоро,бирата не ми я пращай с DHL скъпо е.
Ако имаш път към Билефелд по добре ще е, да я пием заедно.
nevega,мене ми е ясно че нещата с всеки ще се случват различно,но винаги има решение.Аз пак те питам ,ти попитали колеги,дори партньори с който работиш,те как смятат да работят с новия правилник .
Ето Иво няколко пъти му намеквам ,но нищо не казва.Не вярвам да затваря кепенците и той ;) явно има решение!

rider777

Аз даже и не съм си помислял да свалям парите на моите момчета,,,,, не знам как някой си го помисли, че и почна да се тиражира даже,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  за хотел няма как да стане и не е заради парите.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

SEMPER

Joro, за кой тахограф питаш точно ?

И с шайби съм работил, и с дигитален.

Nevega, в моя случай почти няма значение каква заплата си пиша - всичко което влезе ОФИЦИАЛНО като приход ( а това са 99% от приходите ми ) се  облага по един или друг начин. Празно няма, в тукашните декларации има даже графа, в която бакшишите и сервитьорите да си декларират бакшиша :D :D :D Колко го правят е друг въпрос ;)

Между другото днес на последното айре по девятката преди Мюнхен беше заседнала полиция още от 18 часа. Подозирам, че ще остане празно днес :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Boroman21

Цитат на: micyri - Петък, 09 Юни, 2017, 17:38:41
Само ще кажа на Boroman 21,че това което написа за сърбежа е голяма грешка.

50 човека съкратени за 3 месеца дали не ги сърби тея колеги че са си изгубили работата заради някакви нови измислици.Как ти звучи престуктуриране на фирмата и замяната на собствените камиони и шофьори с частни подизпълнители.
Ето, още една фирма се справи със забраните а шофьорите на борсата . И тука кофти е че нищо не можеш да направиш и си оставаш пушечно месо с едни 310евро на месец обезщетение.
Айде не мерси , мене си ме сърби за 2000евро на месец разлика.

briko

Цитат на: Boroman21 - Петък, 09 Юни, 2017, 21:14:45
50 човека съкратени за 3 месеца дали не ги сърби тея колеги че са си изгубили работата заради някакви нови измислици.Как ти звучи престуктуриране на фирмата и замяната на собствените камиони и шофьори с частни подизпълнители.
Ето, още една фирма се справи със забраните а шофьорите на борсата . И тука кофти е че нищо не можеш да направиш и си оставаш пушечно месо с едни 310евро на месец обезщетение.
Айде не мерси , мене си ме сърби за 2000евро на месец разлика.
Какво да направим?  Съжалявам за колегите, ще си намерят работа сигурен съм. Като цяло ситуацията е стресова за нас, защото все сме свикнали, че някой ни е длъжен с нещо? Да си смениш работата и работодателя не е грях! По време на комунизма беше, ама това време няма да се върне. Впечатли ме обещетението, което споменаваш 310е, това означава, че тези колеги са ги осигурявали на над 1000лв като шофьори, което е похвално. Представи си, че бяха на МРЗ....

rider777

Много скоро от хлопането на кепенците ще получим кънтене в ушите,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

nevega

Mycry ама хич не ме интерисува колко е отпуската ти - просто ти каза че ми трябвали още 17 години да разбера как стои въпроса - е от поста ти ясно се вижда че няма какво да разбирам това е което може да получиш в германия 28 дни за година и ако семейството ти не е в Германия да ги виждаш за 30 дни в годината не е решение. Сега дали всеки един може да емигрира в Германия в личен за всеки човек въпрос, който не искам да коментирам факт е че доста хора не са го направили включително работеющтите при мен.

Относно това кой съм питал - всички момчетата първо - какво искат да направя за тях, колеги които познавам, спедициите с които работя - няма решение.
Разбира се аз имам нещо на ум няма да го споделя понеже е как да кажа конкурентно прдимство и не е решение за всички. Ако проработи ще работим ако не ехота ще се чуе и от нашите кепенци

Така като си мисля мога да почна да назначавам немско живеещи - да си имат къща където да си ходят за 45ч паузи и да не ги мисля. Хем ще съкратя шофьорите на половина

micyri

Такаааа, значи дявола не бил толкова черен!
С назначаването на немско живеещи българи ще удариш на камък.
Освен ако не им предлагаш и немски договори.
Ние не сме тук заради немската бира.......нали се сещаш.Има толкова привилегии който са навързани при работа с немски договор.

nevega

rider777

Аз ако имам избор и съм шеф на немска фирма ще правя всичко възможно да не назначавам българи,,,,,,,,,,,,,,,,   били добри шофери,,,,,,, ще се скъсам от смях.....................

micyri

Цитат на: nevega - Събота, 10 Юни, 2017, 22:11:48
че защо пък реши че трябва да са българи

A какви.....? Маи се почва друг филм сега! :)

SEMPER

Цитат на: rider777 - Събота, 10 Юни, 2017, 22:33:18
Аз ако имам избор и съм шеф на немска фирма ще правя всичко възможно да не назначавам българи.

С риск да прозвуча силно непатриотично, ще се съглася напълно с теб.

Аз работя само с един българин, с който се знаем от много време и знам че мога да разчитам на него и че независимо от обстоятелствата, които мгат да се появят ,  всимко в крайна сметка ще е тип топ.

Предпочитам когато се наложи, да възлагам работа на немци. Въпреки че платя повече, знам че всичко ще в точно с тях.. Спокойствието струва също пари, предпочитам да ми е гаранирано.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER