• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

rider777

Когато чета из форумите българите какви добри и съвестни работници били и се скъсвам от смях ама явно доста народ си мислят, че греша, но не им се сърдя,,,, нека си се мислят за добри.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

imter

Бате Иво,като ти чета глупостите и се скъсвам от смях.Много често се чудя с тези твой разсъждения и размисли как я оправяш тая фирма???Като не искаш българи за работници си вземи бежанци,сега имаш поне огромен избор ;).

imter

Nachinaesht

Простотията я има навсякъде, но като че ли при нас е по-разпространена. Липсата на качествени кадри се превръща в основен проблем за развитието на икономиката ни. Разбира се това до голяма степен се дължи на ниското заплащане. За да е по-добро заплащането, трябва да ни е по-развита икономиката и става параграф 22

micyri

Проблема не е в простотията,а в манталитета.
Ама то в БГ на къде се обърнеш само простотия.
ТВ,преса,спорт,музика,политика.....какви да станат хората?
А работата с българи,........отдавна бягам от такава.

Nachinaesht

Така е. Под простотия имам предвид не само простащината, но и всичко останало, което ни пречи да бъдем по-успешни. Мислене, поведение, отношение, начин на работа.

rider777

Българина се смята за успешен ако е успял да преебе шефа си и се е напил като свиня,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

hetfield

Шефа българин разсъждава по същия начин. Колкото повече глоби и вътрешно фирмени наказания постанови, толкова по-успешен началник е. Та от тук като че ли тръгва цялата работа. Няма го уважението. Едва ли някой немец назначил българин може да каже, че е бил преебаван.

briko

Българина се смята за успешен ако е успял да преебе шефа си и се е напил като свиня,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
[/quote]

Обиден съм, аз не мисля така и съм българин 75% и 25% арменец ;D
Та, вчера се срещам с комшията, който тръгва към Германия и се разприказвахме, според него/ ЕШК / нямало проблем да прекара 45ч. там след като е на обособен паркинг с баня и бистро...... дали ще се прибере глобен?

Dilyan_Zagorchev

briko

И аз се чудя, сигурно ченгетата те водят на баня и после да вечеряш в бистрото, след това трябва да уригнеш пред тях и лека нощ в кабината ;D все някой ще напише каква е реалната ситуация.

Hristo Lishev

Може и да те потупат с палките по гърба, ако се забавиш с уригването. ;D Ще се въведат и знаци "Само за 45 ч. седмична почивка" и "Всички видове седмични почивки". Това, че на някои им се иска да е така, не значи, че е така. Меко казано, несериозно. И отново, никой нищо смислено по темата.

micyri

Естествено смислени отговори ще има след време като се получат някоя друга глоба .
До тогава ще се кара "по инерция".
Аз обаче държа да чуя отговора на колегата/шеф(nevega) по повод на подбора на работници.Какви работници би взел в неговата  фирма да му карат камионите из Германия?

SEMPER

Какви работници ще вземе - каквито си намери, каквито той си реши. Има си глава - ще си решава. Какво трябва да му правим ние тук хесапа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

nevega

Ами нали ти казах живвещи в германия - ти що реши, че точно на Вас 2-3 Българи емигрирали в Германия трябва да се обадя?
Впрочем за сега смятам да оферирам на мойте момчета да се изнасят на там пък аз ще ги наема на немски договор и ще им плащам командировъчни да връщат камионите от време на време заобслужване

micyri

Цитат на: nevega - Събота, 10 Юни, 2017, 22:11:48
че защо пък реши че трябва да са българи

Ето виж какво си писал.Май и ти не знаеш какво искаш,ама карай.....това е най-лошо!
Сега да не си помислиш нещо?

micyri