• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ANIMAL

;D :D ;D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D много вицове съм чувал ама тоя ме уби и ми оправи настроението след тежкия ден
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

ANIMAL

ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

emka87

emka87

SEMPER

Ей ви тук един линк на немски , от германския държавен вестник.

Ако карате в Германия го пратете на шефовете си, да намерят някой да им го преведе https://www.bgbl.de/xaver/bgbl/start.xav?startbk=Bundesanzeiger_BGBl&jumpTo=bgbl117s1214.pdf#__bgbl__%2F%2F*%5B%40attr_id%3D%27bgbl117s1214.pdf%27%5D__1495746238779

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

nevega

не сме неграмотни  справяме се и сами

Не знам защо е тази злоба, утре ще предложа на момчетата да си търсят работа в немска фирма не знам дали ще останат доволни
или пък вместо тези 70 евро на ден които им плащам за събота и неделя сега ще ходят за хотел и паркинг - пак не знам дали ще са доволни ама това е закони трябва да се спазват

micyri

nevega,това е съвет и ще е добре шефовете и диспонентите да го прочетат.
Къде видя злоба в коментара,просто ми е интересно.

SEMPER

Най вероятно се е засегнал заради съвета за преводач.

Въпреки че 99% от целокупното германско население не може да се ориентира из текстовете и логиката на бундесгезетците и изобщо из юридическите текстове.

Аз с моя немски също е абсурд да вникна в същноста на текста, става дума кое с кое се променя в закона им . Доколкото успях да схвана, забраната влиза почти веднага. Предполагам по сайтовете ще излезе в по смлян и разбираем вид
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

nevega

Дано съм се излъгал но някак си се усети задоволството от тази забрана в поста

Joro Stoqnow

Хе хе не си се излъгал nevega
Той SEMPER се пише германче но си е с чист балкански манталитет  ;D
В цялата тази история няма нищо лошо но проблема е че няма до всеки паркинг хотел ...
Колкото до това кои ще плати хотела .... няма да кажа нищо , там има много варианти които да се договорят предварително за да няма сърдити после

micyri

Ами така ако разсъждавате,че до всеки паркинг нямало хотел ,няма как да стане.
То и бензиностанции няма през 10 мин.,но си правиш сметката!
Хайде порасъждавайте още малко,става въпрос за 45часова пауза :)
Истината е една,мисленето ,стила и манталитета на работа м/у изтока и запада са много различни.И ако искаш да работиш по западен модел,трябва да гледаш "на къде духа вятъра" и да го следваш.Всъшност това и искат германци,французи,белгиици,не само за забраните!
Едно време на това му казвахме ред и дисциплина.Сега на много колеги им е странно всичко това.

Joro Stoqnow

micyri, спри да гледаш само от твоята камбанария
Само ми сподели сега как намираш място по паркингите в петък вечер за 45 часова пауза , и си представи че до този паркинг има и хотел към който всички се стремят ?!
Пак казвам лошо няма в това тяхно решение но имат ли капацитет да осигорят това което изискват .... или ще бъде както във Франция ;D

Boroman21

Цитат на: Joro Stoqnow - Събота, 27 Май, 2017, 11:54:46
micyri, спри да гледаш само от твоята камбанария
Само ми сподели сега как намираш място по паркингите в петък вечер за 45 часова пауза , и си представи че до този паркинг има и хотел към който всички се стремят ?!
Пак казвам лошо няма в това тяхно решение но имат ли капацитет да осигорят това което изискват .... или ще бъде както във Франция ;D
Коментара ми е към micyri не към Joro Stoqnow

Заповядай на Neumarkt по А3 да си намериш място в хотела , или пък на предишния 94 изход хотела.
Въобще и идея си нямаш колко са малко хотелите спрямо  евентуалния поток от клиенти ама трябва да сме като Германците налЕ.

Пп. Може и да пробваш у центъра на Neumarkt ама ще трябва да си отходиш пеша или си викнеш таксе до хотела тама че и с влекач е тесно.
И друго, както виждаш тази измислица я има само у Европа и никъде другаде по света  а не е като и там да няма шофьори.

micyri

Извинявай те,но май не сте разбрали какво искам да ви кажа.
Ок,ще задам въпроса така.
Защо трябва да караш до Neumarkt ?
Защо трябва да караш до петък вечер до последната си минута или час(примерно)?
Всички работите с едни и същи спедиции в Германия,остави си камиона там,разходи се ,намери си евтин хотел и се чувствай човек.

Boroman21

Това е приложимо в 10% от случайте , света не е идеално място и има задръствания , забрани и още n на брой такива като тебе.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rider777

Корекция ,,,,,,,,,,,,,,, това е приложимо в по-малко от 5% от случаите ,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Струва ми се ,че вече сами започвате да се вкарвате в някакви сериали.
Коментирайте това с шефовете си,диспонентите си.
Как мислят те ,да работите!!!

П.п.    Иво ти как мислиш да работиш?
Как правиш 45ч. паузи в Франция?

micyri