• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Днес сръбнах 2 бирички с приятел спедитор и първата глоба е пристигнала в офиса им.

briko

micyri

Това е ясно,няма как да е.Действията на шефовете са ми интересни.

micyri

briko

;D Шофера в тази ситуация не е виновен, че не са намерили решение в компанията работодател

micyri

Цитат на: briko - Събота, 03 Юни, 2017, 14:22:15
;D Шофера в тази ситуация не е виновен, че не са намерили решение в компанията работодател
Ама нали това говоря от началото на темата.Има проблем,никой не говори за него с шефовете си как ще се работи в подобна ситуация,а тука си хвърляме обвинения.Бил съм се заяждал и присмивал.....,странно мислене!

briko

Хич да не ти пука :) С моя скромен опит, мога да заявя, че по умно, хитро, практично, опитно и т. н. човешко същество от Бг шофьора не съществува и за това сме на този хал- МРЗ. Факт.  А тези, които могат да управляват ремарке с предна подвижна ос и камион с 12 ръчни скорости...... ааааа те не са хора, те са богове! Тези композиции са създадени да се управлят от пилоти и то на изтребители, не от обикновенни шофьори с кат СЕ и те такива глупости  ;D

цецодебел

Цитат на: briko - Събота, 03 Юни, 2017, 15:05:36
Хич да не ти пука :) С моя скромен опит, мога да заявя, че по умно, хитро, практично, опитно и т. н. човешко същество от Бг шофьора не съществува и за това сме на този хал- МРЗ. Факт.  А тези, които могат да управляват ремарке с предна подвижна ос и камион с 12 ръчни скорости...... ааааа те не са хора, те са богове! Тези композиции са създадени да се управлят от пилоти и то на изтребители, не от обикновенни шофьори с кат СЕ и те такива глупости  ;D
16 са бе бате  ;D ;D Без да броим задната
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

briko

;D ;D ;D никога не съм се съзтезавал с вятъра.
Дон Цеци, тия от комисията за защита от дискриминация вече два месеца мълчат по темата с психото, тия дни ще им звъня.

Nachinaesht

Цитат на: micyri - Събота, 03 Юни, 2017, 14:47:51
Ама нали това говоря от началото на темата.Има проблем,никой не говори за него с шефовете си как ще се работи в подобна ситуация,а тука си хвърляме обвинения.Бил съм се заяждал и присмивал.....,странно мислене!
Чух, че Трансбалкан са решили проблема генерално. Просто лопват кепенците. Уж у ЕС щеше да е свобода и демокрация, пък кво излезе - да ти казват къде да спиш.
Много ми е интересно ,ако всички източноевропейски камиони вземат, че спрат да пътуват и товарят от немско за един месец, какво ще стане с великата им икономика?
Иначе нашио шеф го реши въпроса точно така. Вече не возим по на запад от чешко и полско. Одим по двама и курса го правим за 4-5 дни. После 2-3 дни пауза и пак нагоре. Седмичната пауза у дома при жената и децата.

micyri

Най-после да чуем нещо по същество.
Благодаря.
Колега,свобода и демокрация са хубави неща,но разбрани по различен начин от всеки човек.
Спирането на транспорта към Зап.Европа не е решение,а ограничение.
Ще мине време ,нещата ще се наредят,бг предприемач е изобретателен,но не това целят немците с тези забрани.

Nachinaesht

Цитат на: micyri - Неделя, 04 Юни, 2017, 10:04:09
Най-после да чуем нещо по същество.
Благодаря.
Колега,свобода и демокрация са хубави неща,но разбрани по различен начин от всеки човек.
Спирането на транспорта към Зап.Европа не е решение,а ограничение.
Ще мине време ,нещата ще се наредят,бг предприемач е изобретателен,но не това целят немците с тези забрани.
Налаганите от зап.държави забрани съшо са ограничения, с които се цели реализиране на определени решения. А ти, като си толкова наясно с целите на новия закон, би ли ни ги разяснил и на нас неосведомените.

Boroman21

Цитат на: Nachinaesht - Неделя, 04 Юни, 2017, 11:40:21
Налаганите от зап.държави забрани съшо са ограничения, с които се цели реализиране на определени решения. А ти, като си толкова наясно с целите на новия закон, би ли ни ги разяснил и на нас неосведомените.

Номера е да стане по тяхния начин не по нашия , защото баницата е голяма.

ПП. Вчера на Дунав мост 2 имаше един немски хладилник(баш си немец) и разпитваше наляво и надясно къде има паркинг че трябвало да прави пауза 45ч . Ама пустото кат не знам немски да му кажа че требе си търси хотел защото не е убаво да бъде по улиците и да ми развяля гледката с котлони и прочие изпълнения.

briko

Цитат на: Nachinaesht - Неделя, 04 Юни, 2017, 09:04:44

Иначе нашио шеф го реши въпроса точно така. Вече не возим по на запад от чешко и полско. Одим по двама и курса го правим за 4-5 дни. После 2-3 дни пауза и пак нагоре. Седмичната пауза у дома при жената и децата.

Ето има решение за всяка ситуация. Винаги е имало и ще има правила в бизнеса, били те наложени преди или в последния момент, не визирам само транспортния бранш.
Ама надушвам висок тон м/у колеги по въпрос, който не ни е работа да решаваме и се питам защо?

hgv_driver

В момента правя 65 часа в Германия на А81 полицаите минават постоянно през паркинга, оглеждат и си заминават.

micyri

Цитат на: hgv_driver - Понеделник, 05 Юни, 2017, 13:19:24
В момента правя 65 часа в Германия на А81 полицаите минават постоянно през паркинга, оглеждат и си заминават.
Що не ги спря да ги питаш,къде да оставиш камиона ,че искаш да отседнеш в хотел за не нарушаваш новоприетия закон?

micyri

Цитат на: Nachinaesht - Неделя, 04 Юни, 2017, 11:40:21
Ами по-просто от това не знам как да ти го кажа:
Трябва да си правиш 45ч. пауза на хотел (като бял човек),а не в камиона и да пикаеш на гумата.
Това е закона,тука никой не разсъждава като тебе ,ама защо,ама не може ли еди какво си.
Сега разбра ли ,просто не трябва да мислиш,поне ти.Това е работа на шефа ти!

micyri