• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boroman21

А не може ли ние да си караме правите курсове от и за БГ  плюс 2-3 каботажа па немчорлята да си карат вътрешно колкото искат.
Така нема да мисля за хотели и прочие а ще съм си у нас или поне на опашката на Дунав мост 2 у петък. Пък да се оправят тия на запад .

Boroman21

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

nevega

интересно колко прави курса може да осигури нашата мощна икономика
В прочем съвсем скоро всички ще пренасочат част от камионите на прави курсове което ще смъкне и така доста мизерното заплащане на експорта

briko

Цитат на: nevega - Сряда, 07 Юни, 2017, 00:27:00
интересно колко прави курса може да осигури нашата мощна икономика
В прочем съвсем скоро всички ще пренасочат част от камионите на прави курсове което ще смъкне и така доста мизерното заплащане на експорта

Това е целта на вашите колеги, работодатели от западна Европа. Те твърдят, че има нелоялна конкуренция от ваша страна и по всякакъв начин се опитват да я ограничат, ако има такава естествено :) Ползвай преводача и прочети статията от admin, става въпрос за 300е, заплата, а нашите масово са под тази сума.

nevega

ами ако са на 1500 евро ще могат ли да правят 45ч в Германия?

В прочем отговарях на Boroman, че правите курсове не са решение, за съжаление възможностите на транспорта надхвърля в пъти скромния капацитет на нашата икономика

briko

:) Вече не, това трябвало да стане веднага след 2007г. Сега вече от тази ситуация, която създоха работодателите от източна Европа се възползват тези, които ви обвиняват в нелоялна канкуренция. Имат бази в ЕС и вече атакуват нашия трудов пазар. Писах вече, че предлагат работа на румънски Т. Д. и 700лв. осигуровки, аз отказах.

SEMPER

Докато българските и румънските шофьори са готови да работят без заплата, само на командировки - няма никаква опасност да бъдат изместени от Европа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

hgv_driver

За каква конкуренция ми говорите. В момента правя курс Берлин - Мадрид. Мислите ли че някой немски шофьор ще иска да вземе този курс и да го няма две седмици в къщи при жена му?

micyri

Цитат на: hgv_driver - Сряда, 07 Юни, 2017, 19:21:39
За каква конкуренция ми говорите. В момента правя курс Берлин - Мадрид. Мислите ли че някой немски шофьор ще иска да вземе този курс и да го няма две седмици в къщи при жена му?
Ти с "Мадарка" ли си ,че 2 седмици?
Малко майтапче да разведрим обстановката ;)
Казал съм го преди много време:
-Немеца като започва работа пита колко часа ще работи ,а не каква ще му е заплатата!
Това го казвам по повод желанието на немеца да ходи до Мадрид.

micyri

А немски фирми продължават да търсят шофьори ,виж обявата на врата на хлад.ремарке.
Даже е нарисуван и хотела в който ще се правят 45ч. паузи. ;)

Chefo(SCANIA)

Ако се въведе закона който гласи че камиона трябва да се прибира за 45ч. в страната си тогава ще е шоу  ??? :) :o Хотела не е такъв проблем, ще променят паузите на 3 последователни седмици по 24 и 4-тата на хотел т.е. веднъж на месец  8)

SEMPER

По тахографа няма как да те хванат в коя държава  кога си бил, така че няма такава опасност .

Аз наистина нещо не разбирам - очаквах да ревнат чорбаджиите за тези паузи с хотел, а то ревнаха шофьорите. Явно насред паркинга в тенекиената будка е по комфортно.

Но може аз нещо да съм сбъркан. Последният път когато правих три месеца "вътрешно" беше в казармата. Посред най студената зима. На палатка ... :D Без прекъсване -  45 дена на Карандила, 30 дена на Ново село и 15 дена на границата. Имаше два пъти междинно къпание за този период - градската баня в Стралджа.

И дано не се наложи, но знам че не искам никога повече в този живот да си причиня подобно нещо.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

nevega

И аз се чудя какво толкова ревнаха шофьорите - просто отиват в първта немска фирма и се хващат на 2-3000 евро чиста заплата
Всяка вечер са си в къщи (макар да не знам каво точно ще означава това за тях)
А Semper все се каня да Ви питам Вас германците кога за последно и за колко време си бяхте в БЪЛГАРИЯ?

micyri

Аааа ,не си се сбъркал ,сз нали за това провокирам колегите,за да започнат да мислят по немски.
Правило номер 1:
Работиш в Германия,мисли и работи като немец!

Последно си бях в БГ преди седмица за 14 дена.

nevega

nevega