• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седмичната почивка в Германия - съвсем скоро в бели чаршафи

Започната от SEMPER, Сряда, 14 Декември, 2016, 00:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

micyri

Цитат на: nevega - Четвъртък, 08 Юни, 2017, 23:13:57
Чудесно и кога пак ще си бъдеш за 14 дни в България?
Всъщност ако нямам някаква работа, не бих се връщал.

micyri

SEMPER

Моята е по сложна, сам съм си началник, а и покрай мен има навързани други хора и лятото трудно мога да си позволя повече от 20 дни в България. Като ми се приходи на море - ей къде я Италия - петък събота и неделя, или като се паднат повече почивни дни ... Преди две седмици бях на море, другата седмица пак ще ходя за 4 дни.

Иначе януари, често и февруари съм абсолютно свободен, обаче тази година и тук, а и в България такъв кучи студ беше , че никакъв мерак да се прибирам. Пък и да се прибера във Варна зимата - все едно на северния полюс да си купя сладолед.

Има хора които се прибират през два-три месеца, но аз съм си тук с жена, деца и няма за какво чак толкова често да си ходя.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

nevega

А за това иде реч на тези хора семействата са в България и да ги виждат Януари и Февруари някак не е много добре.

Не ми ги разправяйте тези  през седмица-две отпуска - извинявай в Германия такива отпуски - айде вземете се в ръце то ние като сме от България да не ядем доматие с колците. От 17 години работя в Немска компания - не съм видял някой всеки месец да е на море въпреки, че предполагам заплащането им многократно или поне няколкократно превишава вашето.
Ама може и да съм грешка те в германия дават 2-3000 бона заплата за има няма 10 работни дни като ви слушам щото другите 14 сте си в България или на море в Италия

А и SEMPER като сам си си началник значи сам си плащаш заплата- интерсно колко точно си плащаш в Германия, на колко точно си плащаш данъци :)

И за да се върна на темата - положението е кофти колкото за нас толкова и за вашите колеги.Ще караме докато можем да правим паузи около Германия после просто хлопваме кепенците.

rider777

Скоро доста народ ще хлопнат кепенците и тогава започва веселбата,,,,,,  Мнооо ми е интересно дали някой от философите осъзнава, че в момента шоферите взимат по една торба пари единствено заради българските превозвачи ???     Отпаднат ли те от Пазара, пари над 1500€  ще са блян в "Западните" фирми ,,,,,,,, Монополистите чакат този момент с нетърпение,,,,,, сега пак ще завалят смешки в стил "В германска фирма ще взимам над 2000€ месечно" ,,,,,,,,, или пък в испанска или френска :-)))))))))))))))))))
Голяма бяла акула учи детето си ,,,,,,
-Като видиш човек или жена да плуват или да цапат около лодката,правиш два кръга около тях,после още два, и ги налапваш!
-А не може ли без да правя кръгове около тях?
-Може,ама ще трябва да ги ядеш с лайната!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Иво,вица ми хареса!
Значи ,не знам защо си мислите,че някой иска да премахне бг фирми от пазара.
Транспорта в Германия дръпна ,точно след отварянето на пазара и навлизането на източно-европейски компании.Заплатите от няколко месеца вървят нагоре,но и наблюдавам че започнаха да искат език от кандидатите.

nevega още 17 г. ти трябват в немската фирма явно ,за да разбереш някой неща за отпуските,формиране на заплати,шпейзени и пр.
Знаеш ли колко отпуска ми се полагат и кога мога да си я ползвам?

hgv_driver

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 08 Юни, 2017, 22:21:04
По тахографа няма как да те хванат в коя държава  кога си бил, така че няма такава опасност .

Аз наистина нещо не разбирам - очаквах да ревнат чорбаджиите за тези паузи с хотел, а то ревнаха шофьорите. Явно насред паркинга в тенекиената будка е по комфортно.

Но може аз нещо да съм сбъркан. Последният път когато правих три месеца "вътрешно" беше в казармата. Посред най студената зима. На палатка ... :D Без прекъсване -  45 дена на Карандила, 30 дена на Ново село и 15 дена на границата. Имаше два пъти междинно къпание за този период - градската баня в Стралджа.

И дано не се наложи, но знам че не искам никога повече в този живот да си причиня подобно нещо.

Недей че сега ще дойде някой матаджия да ти обясни колко си глезен и че за нищо не ставаш.

Joro Stoqnow

micyri , вземи си отвори очите германецо ;D ...Но нека да кажат шофьорите които работят в Германия това удобство ли е за тях или неудобство , да търси хотел ?
Един пример ...Шефа ми казва в петък следобед товариш в Мюнхен в понеделник разтоварваш в Хамбург намери си хотел поемам ти до 40 евро ако не го направиш всички глоби са за твоя сметка ... при което аз задължително търся хотел ..... и къде по дяволите е той .....принуждавам се да хвана такси от паркинга до хотела и на следващия ден отново и да дам едни 40 евро от джоба си за да спя в бял чаршаф :o
Всичко това германецо не се прави за удобство а за справяне с конкуренцията от изтока

SEMPER , ти с  тахограф работил ли си ?

micyri

Ако така мислиш да се справите с проблема и 100 евро ще са ти малко!!!
С твоята логика и мислене няма да стигнеш далече.
Няколко пъти казах по темата нещо същественно,ама няма кой да чете.
Относно отварянето на очите.....,направил съм го :) ,затова съм в Германия.

Joro Stoqnow

Добре аз не съм прав.... кажи какво е решението в случая тогава..... не ми казвай само как виждаш като германче и че аз гледам като прост българин ??

Boroman21

Цитат на: micyri - Петък, 09 Юни, 2017, 12:25:47Ако така мислиш да се справите с проблема и 100 евро ще са ти малко!!!
С твоята логика и мислене няма да стигнеш далече.
Няколко пъти казах по темата нещо същественно,ама няма кой да чете.
Относно отварянето на очите.....,направил съм го :) ,затова съм в Германия.
Ти не можа ли да разбереш че немския тертип на работа може да е валиден само за немците .Ако всички започнем като с магическа пръчка да работим по немски образец от понеделник транспортната система на континента ще изпадне в колапс.
Без тея "номадите" на ханси ще му пристигнат двете палета от Лисабон у Мюнхен другия петък. Или па на ханс му се услажда ниската цена пусната му от нелоялните конкуренти а . Защо не си пусне за въздушно карго , дето цената му е х10 или и той иска тънко да е*е дявола у въздуха.
Пп
Ако си мислиш че това засяга само шефовете се лъжеш , скоро и нас ще ни засърби.
Пп. Ивайло е прав , вече има фирма която е свалила заплащането с 200евра заради хотелите във Франция и Германия , вече са кръгли 2000 .

Sent from my iPhone using Tapatalk

micyri

Значи ако си мислите ,че ви задължавам да мислите като немци се лъжете.
Малко ще се отклоня от темата.
В една немска фирма където работих 2,4г.,бях за кратко обучаващ на нови бг колеги.
Всеки нов(а те бяха 4човека) само един схвана какво се иска от него и успя да навлезе в нещата много бързо.Другите точно като вас двамата(Joro Stoqnow  и Boroman21 ) се опитваха да спорят с мене,да ми дават съвети.На мене са ми казали да обучавам новите какво трябва да правят по фирмите ,как да го правят,те си помислиха че ще ги уча как да карат като мене камион!
Сега по темата,много е просто.Има нови правила-трябва да се спазват!

Boroman21 ти като имаш инфо от Иво,сетили се да го питаш той как мисли да работи по новите правила? Значи все си търсите под вола тела.
Жоро, израза "прост българин" го използваш ти!!!! Все още на паспорта ми пише български гражданин,макар да не се гордея много с това.
И не ми говорете за патриотизъм,защото съм слушал бг химн в моя чест и знам какво е усещането.Съмнявам се вие да сте го почувствали.
Няма никакво намерение да споря с вас,но не си мислете ,че ще откриете "топлата вода" в Бавария.Тука са я открили доста отдавна и за това са номер 1 в Европа,а успеха им се дължи на реда и дисциплината,не показване кой е по-умен от другия.

п.п     ....кой вас ще ви засърби? Пак грешка,ама не мога да ви давам съвети за всичко!

Boroman21

Не гледай монетата само от една страна Германия хич не е идеална . Тепърва цяла Европа има да бере плодовете на Бавария а и че продължават в същия дух.

Sent from my iPhone using Tapatalk

briko

:) А така и тази тема се превърна в обикновена шофьорска кавга. Аз напълно разбирам и се съгласявам с micyri. Също така не мога да разбера защо веднага се заговори за "сваляне" на заплатата на шофьорите, тъй като видите ли и Германия ни наложи нови правила ? Може би, това е поредния номер на някои работодатели отново да повтарям ОТНОВО да прецакат своите служители?
Най-тъпото е, че тъй наречената заплата е в основата на тези рестрикции наложени от няколко държави в Европа и след като на нашите работодатели не им идва на ум, веднага действат праволинейно и глупаво и ОЩЕ ПОВЕЧЕ решават да намалят разходите за раб. заплата вместо да ги изкарат "на светло" и да се поправят. Същите по този начин още повече усилват ефекта на нелоялната конкуренция заради която пишем тук и следващата забрана от Европа ще е за 24 часовата почивка в хотел.

Сигурен съм, че micyri ще разбере ;) объркания текст, който написах, ама нещо ми е каша в главата.

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Само ще кажа на Boroman 21,че това което написа за сърбежа е голяма грешка.
Иво, ти като шеф и собственик на камиони и като четеш тука кво става,няма ли да ти хрумне да плащаш само хотел на шофьора си,а другото той да си плаща? Някак си по болезнено ще е ако му намалиш и заплатата :)
Ето отново сами се вкарвате в някакви филми,после Германия Ви е виновна!

micyri