• Welcome to Форум на българските шофьори.

Сваляне на шофьорската карта с мобилен телефон

Започната от TachoMobile, Вторник, 07 Февруари, 2017, 10:45:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TachoMobile

Здравейте колеги.
Предлагам Ви да погледнете апликация на БГ фирма, която позволява да се свали DDD-файла на шофьорската карта на вашият мобилен телефон и да можете да го изпратите, където пожелаете.

1. Телефона трабва да има OTG поддръжка.
2. Трябва да имате най-обикновен четец за карти, както тези за електронен подпис. Четеца трябва да е OmniKey, Cherry, WatchData или друга марка, която не изисква специални драйвери. OmniKey се намира в БГ, ако не си намирате - пишете ми в темата. Цената на подобен четец е между 15 и 30 лв.
3. Аплиакцията: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azsoftware.tachomobile
4. Пратете ми Gmail адреси от вашите Google-акаунти, за да Ви дам безплатен достъп.

Аплиакцията е в тестов период и тази тема не цели печалба!

Поздрави

TachoMobile

TachoMobile

Ако имате неяснота за използването на апликацията, четците и т.н. можете да ми се обадите на тел: 029870541 Димитър Стоянов.

TachoMobile

micyri

Здравей,
интересно приложение.
Само не ми стана ясно ,този четец на карти,какво представлява и допълнително ли се купува?
Поздрави!

TachoMobile

Това е стандартен четец за смарт карти EMV L1. Ние разполагаме с такива, но можете да си го купите и от друго място.
Както съм писал по-горе - има марки, които изискват специални драйвери и други, които спазват общите стандарти под Android.

Марките, които ние сме тествали са: OmniKey, Cherry(много качествена немска марка) и WatchData. Смятаме, че от тези марки всички модели четци ще Ви свършат работа.
Mарката, която със сигурност изисква специфични драйвери, но е много разпространена е ACS  - не си купувайте такъв четец.

Ето как изглежда четеца, който можем да Ви предложим:

Всеки един от тези върши работа.
Ние предлагаме 3021/1021 на цена от 22 лв + доставка.

Ето и примери от другите марки.

Cherry
Този е много добър, но трудно се намира на цена под 18 EUR
Предвид, че марката е германска в Германия може да се намери и по-добра цена.

Поздрави

eurotes

Аз имам такава, инталира се апликацията, поставяш четеца в в отвора на зарядното на смартфона и като пъхнеш картата в четеца те пита да свали ли данните, даваш му о.к., после те пита къде да ги съхрани, ако имаш нет можеш да ги изпратиш на имейл.
Междо другото някой има ли отзиви за това = www.itrack.bg

hgv_driver

Какво е това шофьорска карта? Картата на Европа ли?
Какво има в този файл който се сваля и от какъв зор трябва да го свалям?

TachoMobile

Става дума за информацията записана на вашата лична шофьорска карта. Тази информация се изисква да бъде съхранявана при фирмите собственици на камионите. Информацията от шофьорската карта трявба да се сваля на всеки 28 дни, ако управлявате камион с дигитален тахограф.

TachoMobile

Файла трябва да е валиден пред ДАИ! Това зависи от свалените структури. Не всички апликации свалят всички структури от картата.

admin

Аз имам друг въпрос. В какъв формат се запазват свалените файлове и по какъв начин могат да бъдат разглеждани? Бихте ли публикували някакви примерни файлове?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Цитат на: hgv_driver - Четвъртък, 16 Февруари, 2017, 08:36:36
Какво е това шофьорска карта? Картата на Европа ли?
Какво има в този файл който се сваля и от какъв зор трябва да го свалям?

Това е една карта, де седи в една черна кутийка някъде около теб. На кутийката има нарисувани чукчета, легла и други картинки. Ако изкараш картата от кутийката, ще видиш че на нея има нарисуван един, де много прилича на теб.

Ако си припомниш коя е единствената карта, за която си плащал 160 лв - е те точно тва е шофьорската карта. По паркинЗите и викат "дигитала", и всички казват, че много лесно се омазва.
По принцип не ти трябва да сваляш нищо от нея, ако много те интересува какво толкова има в нея - като видиш по пътя кола де пише ДАИ, или пък още по добре - BAG , помоли ги да ти кажат какво пише вътре. Не се притеснявай че ще ги обезпокоиш - хората от тези служби са много учтиви и добронамерени, а и точно за това им плащат.
:D :D :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Бриги Магнито

Семпер лъготиш човекУ.
По паркинЗите ,,дигитал" е онуй,а ,,карта" е туй за де иде реч у тая тема.
Макар че,простия шофер кат мен ич не му е дали е теглена или не,ма туй друга тема

SEMPER

Да, май си прав, мо той трябваше да пита направо - "квой туй нещо, дето влиза в онуй нещо"  ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Boroman21

Брава на автора на приложението , ма за нас "простио" шофер нема нужда от такваз джаджа или пък повече извадка да си носим за вортуозните изпълнения спрямо 561 .

Пп.
Бриги наздраве баце , само така ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

TachoMobile

Файла е във формат *.ddd или другите формати валидни за Франция и Испания.
Файла можете да разглеждате с безплатен Tacho File Viewer.

Вече е налична безплатна версия на апликацията, която поддържа репорт функция.

Когато ползвате тази функция НЕ СЕ правят никакви промени по вашата карта т.е дата на последно сваляне остава НЕпроменена.
Функцията за запис на файла остава платена, но който колега от форума пожелае ще бъде включен в тестовият списък и ще може да сваля БЕЗПЛАТНО :) .
Репорта е за ден(driving day), седмица, текущ месец и 1 месец назад.

TachoMobile

Ще изразя известно несъгласие с Вашето мнение:

Закона е пределно ясен и казва, че данните на дигиталната карта трябва да бъдат регулярно сваляни:

Глава пета.
ИЗВЛИЧАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПАМЕТТА НА ДИГИТАЛНИЯ ТАХОГРАФ И КАРТАТА НА ВОДАЧА

Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г.) (1) Превозвачите и лицата, извършващи превози за собствена сметка, са длъжни да извличат и съхраняват информацията, записана в паметта на дигиталния тахограф и в картата на водача, и да я предоставят за проверка при поискване от контролен орган.

(2) Извлечените данни по ал. 1 се съхраняват в адреса на управление на превозвачите и лицата, извършващи превоз за собствена сметка.

Чл. 38. (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г.) (1) Превозвачите и лицата, извършващи превоз за собствена сметка, извличат данните от паметта на дигиталния тахограф и картата на водача, с изключение на подробните данни за скоростта:

1. най-малко един път на 90 дни - за данните от паметта на дигиталния тахограф;

2. най-малко един път на 28 дни - за данните от картата на водача.

TachoMobile