• Welcome to Форум на българските шофьори.

Евалс или Есерс???

Започната от imter, Вторник, 21 Февруари, 2017, 19:37:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

imter

Колеги пред дилема съм кое от двете предложения за работа да приема,ако може колеги които работят във въпросните фирми да споделят мнения.Като цяло и двете са сходни ,като условия,заплащане и начин на работа.Предварително благодаря!!!

imter

Hasan Alimehmed

Ewals,  двойките са на 45 е, единичките от 50 до 60 е на ден. Англия и ЕС въртят, сменят ремаркета, договор на 450лв, превоз до базите им с техен бус от София. Заплащането обаче е малко странно за реномирана фирма. Замива се само в петък през седмица. Веднага в понеделник получаваш 300 е на картата, и през седмица по 300 е, на 10-то число само остатъка от БГ заплата, след осигуровките. Остатъка от заплатата, като се приберат в бг, минимум 2 месеца бачкане. ЧМР-тата се сканират  в камиона и се пращат в офиса, оригиналите се връщат като се завърнеш в Сф и след 2-3 дни ти изплащат остатъка. Луда работа според мои приятели, не си вземаш заплатата на 10-то число, ами след месеци.

Hasan Alimehmed

Hristo Lishev

Нито една от двете, колега. В Есерса ще въртиш Балканския полуостров в несвест, за Евалса не знаех, че е така, ама нищо чудно, измекярите край нямат...

imter

Благодаря колеги за информацията,явно и двете не стават.Ще се търсят и други варианти ??? ??? ???.

micyri

Цитат на: imter - Вторник, 21 Февруари, 2017, 21:20:50Благодаря колеги за информацията,явно и двете не стават.Ще се търсят и други варианти ??? ??? ???.
Колега,ти какво търсиш?

imter

Посочил съм,не търся работа за хирург или ай ти специалист,искам мнения от хора които работят или са работили във въпросните фирми,кое не е ясно?

M.Traykov

micyri

Цитат на: imter - Вторник, 21 Февруари, 2017, 21:44:18
Посочил съм,не търся работа за хирург или ай ти специалист,искам мнения от хора които работят или са работили във въпросните фирми,кое не е ясно?
Не ми стана ясно,какво те отказа.

imter

Отказва ме това,че на живо казват едно,а тук колеги ми казват друго.А,иначе основното е начинът на плащане,отдавна вече не е мода заплащането,няколко дни след отчет.Така или иначе имам и трети вариант,но просто първо се бях спрял на тези две фирми.

micyri

Добре де,защо не споделиш информацията си.Аз не виждам пробле,че плащане не е на момента.
Първият ми въпрос с който те попитах ти какво търсиш,нямах в предвид вид професия. :)

imter

Търся нормално заплащане за труда си,работен период не повече от 8-9 седмици и почивка не по малка от 2-3 седмици,заплащане на определена дата,осигурен транспорт до работното място или тръгване и прибиране с композицията,релацията няма значение,като според нея трябва да бъде и заплащането.Тези 2 фирми мисля,че не могат да изпълнят тези мой условия,затова се насочвам към други предложения.

micyri

Цитат на: imter - Сряда, 22 Февруари, 2017, 18:16:22
Търся нормално заплащане за труда си,работен период не повече от 8-9 седмици и почивка не по малка от 2-3 седмици,заплащане на определена дата,осигурен транспорт до работното място или тръгване и прибиране с композицията,релацията няма значение,като според нея трябва да бъде и заплащането.Тези 2 фирми мисля,че не могат да изпълнят тези мой условия,затова се насочвам към други предложения.
Не искам да си помислиш,че се бъзикам ,но това няма как да стане.
Тези 2-3 седмици почивка,искаш и да ти се плащат ,нали? :)
Това и в Рая го няма.

imter

Надявам се,че не се бъзикаш,но да ти кажа това което го искам го има,почивката не се плаща на 100 %,а на осигурителния праг 540 лева!!!Ако не се спази и аз няма да спазя уговорката ;) :).

micyri

Тази схема 8-9 седмици работа и 2-3 седмици почивка без пари не виждам удачна.Просто почивката изяжда парите.

imter

По принцип е така,но не всичко е пари,поне за мен.

imter