• Welcome to Форум на българските шофьори.

Евалс или Есерс???

Започната от imter, Вторник, 21 Февруари, 2017, 19:37:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rabotlivko85

така дават парите на сички колеги и сички са доволни. прибираш се отчиташ се, виждасе в какво състояния оставяш камиона и ти се доизплаща всичко останало. също така след сяко прибиране има отчет за секи един шофьор на които се показва как се е справил има ли грешки, глоби. тия които се справят добре и отговорно вече взимат и по добри пари. осигуряват те на толкова колкото получаваш, нема такива истории на минимално и нз си какво...

rabotlivko85

briko

Работливко в обявата за работа на Евалс е написано, че те осигуряват в/у 300е. Та моля те, кажи какво имаш в предвид като казваш "осигуряват те на толкова колкото получаваш, нема такива истории на минимално и нз си какво..." ?

briko

hunter_75

Цитат на: rabotlivko85 - Сряда, 05 Април, 2017, 14:22:16
така дават парите на сички колеги и сички са доволни. прибираш се отчиташ се, виждасе в какво състояния оставяш камиона и ти се доизплаща всичко останало. също така след сяко прибиране има отчет за секи един шофьор на които се показва как се е справил има ли грешки, глоби. тия които се справят добре и отговорно вече взимат и по добри пари. осигуряват те на толкова колкото получаваш, нема такива истории на минимално и нз си какво...
"Работливко",представям си каква банда аматьори сте се събрали,чак се кефиш и ги рекламираш.Не ми казвай откога си шофьор,и какво си правил преди това,сам ще се сетя  ;)

rabotlivko85

пич никъде не съм написал колко велик и добър съм шофер, шото не съм и сумати време требва да мине за да мога да кажа такова нещо. просто споделих моето мнение, секи колега си знае за него кое е добре и кое не. мен у тая фирма тоав дет ми казаха така се получи. коректни са хората. аз съм неопитен но тая фирма има хора за сичко дето помагат и съдействат и мен това ме устройва. сервизи мервизи хората са осигурили и показват най вече отношение. 

M.Traykov

Колко пари се взимат чисти за месец?

briko

Цитат на: briko - Сряда, 05 Април, 2017, 15:39:11
Работливко в обявата за работа на Евалс е написано, че те осигуряват в/у 300е. Та моля те, кажи какво имаш в предвид като казваш "осигуряват те на толкова колкото получаваш, нема такива истории на минимално и нз си какво..." ?

Дай един отговор тук колега ще бъда благодарен. Лично за мен, това е много важно.

micyri

Цитат на: hunter_75 - Сряда, 05 Април, 2017, 17:22:27
"Работливко",представям си каква банда аматьори сте се събрали,чак се кефиш и ги рекламираш.Не ми казвай откога си шофьор,и какво си правил преди това,сам ще се сетя  ;)
Между другото,много му е гадно на големите шофьори,като дойдат млади момчета и взимат колкото тях. Така и тука,всеки коментира другия колко бил прекаран със заплатата.

никола

Добрия шеф винаги задържа една част от заплатата за да е сигурен . Пък накрая , когато Господ на него и той на мене ще се издължи . Не е луд този , който изяжда баницата , а този  , който му я дава . 

Mr.Balkanski

Цитат на: никола - Петък, 07 Април, 2017, 19:22:24
Добрия шеф винаги задържа една част от заплатата за да е сигурен . Пък накрая , когато Господ на него и той на мене ще се издължи . Не е луд този , който изяжда баницата , а този  , който му я дава . 
Май и лошият шеф обича така да прави.
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

briko

Добрия шеф винаги задържа една част от заплатата за да е сигурен . Пък накрая , когато Господ на него и той на мене ще се издължи . Не е луд този , който изяжда баницата , а този  , който му я дава .  

Никола, докато има такива като теб, нашия бранш няма да се оправи!
п. с. малоумна история, този човек как минава психото?

hunter_75

Ти си обречен цял живот да си шушумига ;)

M.Traykov

Да и на мен така ми задържаха парите в първата фирма и като напуснах познай дали получих нещо?

cariks

здравеите и от мен.доста сьм мислил и аз и то и от двете страни на барикадата.за шофера няма как да му е добре някои да му задьржа част от парата.шефа пьк си мисли сега ако на тоя галфон му дам цялата сума какви ли ги е надробил тия 2-3 месеца.така че докато не се изгради доверие между шофер и шеф все ще има такива работи.друго ми е чудно.защо когато някои шеф си намери сьвестен шофер прави тьпотии и се усира.на мен спецялно ми е по добре работата да вьрви и всичко да си е ок а не всеки месец да се чудя кого да кача на камиона.незнам това си е мое разсьждение

M.Traykov

Правилно разсъждаваш.Веднага си личи кой е свестен и кой не.Дали шеф или работник.
В последната фирма парите почнаха да малеят,работата се засили,живота поскъпна и съответно 4-5 човека почнахме преговори за повишаване на заплатата.Шефа тотално ни отряза даже се ядоса,че видиш ли това била неговата фирма и ние няма да му казваме какво да прави.Хубаво и 5 човека изчезнахме след седмица предизвестие.След това още 1.След известно време ни търсеше да се връщаме явно е осъзнал каква грешка е направил.В момента 4 камиона седят да работата се засили.

SOLAR

Цитат на: imter - Вторник, 21 Февруари, 2017, 21:44:18
Посочил съм,не търся работа за хирург или ай ти специалист,искам мнения от хора които работят или са работили във въпросните фирми,кое не е ясно?

Колега imter, в H.ESSERS съм от 4 год. Няма страна от EU която да не съм посетил (освен някои мини княжества). Работя в Генк -Белгия. Освен там, има база за българи и в Ломел. Има бази и в други старани, но начина на заплащане е еднакъв.
Нарушения на се толерират. Още в първите месеци ме предупредиха, че съм в нарушение, тъй като след 10 ч. каране не съм направил 11 ч. почивка, нещо липсващо в Регламента.
Рядко имаме FIX твар./разтоварване. Времето за пътуване е достатъчно.
Заплата в лева:
минималната за бранша- 465 лв. + бонус за прослужени години във фирмата 1г.-70 лв, 2г-90 лв, 3г-110 лв, и т.н. +прослужени години в бранша -по трудовата книжка (това се получава и когато си в компенсация)
бонус по 5 евро на всеки час, при работа над 30 часа за седмицата (получават се към заплатата в левове).
Чистата заплата в левове, когато пътуваш е 4-цифрена сума, а осигуровката върху 200-300 лв. в повече.
Командировки -55 евро всеки ден.
Заплата на 10 следващия месец, а командировките на 15 число.
Когато започвах работа, на събеседването идваше и един белгиец. Необходимо бе да знаеш английски, френски, немски или фламандски. Сега това условие е отпаднало. Има преводачи с които кореспондираш. Това доведе и до спадане на часовете каране с около 5 ч. на седмица. Така малко спадна и бонуса.
Работа 3м/3седмици компенсация. Прибирането става с бус, в случай, че няма курс за България.
Преди известно време имаше голямо текучество и търсеха шофьори, сега не зная как е.
Доста западни фирми съм обиколил, но за сега тук се чувствам най-добре, все пак работя с белгийците.
Заплащането на колегите белгийци е на час, т.е заплаща им се престоя. Получават малко повече от нас като чиста сума, но са с високи осигуровки, а и седмичното им работно време е 35 ч. за страната.
Въпреки, че в Генк има база за почивка, предпочитам 45 ч. да направя някъде другаде, тъй като условията там не ми допадат.
Карат се MAN Е-5 и Е-6, които се сменят след след отпуската. Ремаркетата се сменят след всяко завръщане в базата. Оставяш пълно, вземаш пълно. Техническото обслужване е в сервиза, който е с лиценз на MAN. Ремаркетата са изправни по стандарта. Само веднъж попаднах на едно с неизправна ел. инсталация. В сервиза я отстраниха веднага.
Горивото се отчита в края на месеца по борд/компютъра. До сега преразход не съм имал, но и с далавера не съм се занимавал.
Надявам се да съм бил полезен за информацията.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

SOLAR