• Welcome to Форум на българските шофьори.

Начинаещ международен шофьор

Започната от Rivest77, Сряда, 12 Април, 2017, 15:59:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

American

Цитат на: Rivest77 - Петък, 14 Април, 2017, 16:59:53
ковства на фирмата хиляди евро примерно ако закъснея за адрес забравя си някои документ

Момче младо, ако закъснееш за адрес ще спиш на адреса и на другия ден ще те разтоварят, недей да се паникьосваш защото ще направиш беля. Камиона е всичко друго но не и болид от F1.

За документите си прав, важни са, и затова си инсталирай CamScan на телефона, и веднага след като ти го подпишат снимай и пращай на фирмата.
Ако забравиш да го вземеш или друго, може да кажеш веднага на шефа ти да се обади и да иска да му го факс-ват.
Ако товариш и изгубиш документите също спираш на тракстопа искаш номера на факса и се обаждаш на шефа ти да ти ги факсва.

Намери си някой опитен шофер да си бъбрите по телефона и да ти дава съвети, че тука трудно.
smoking gun

American

smoking gun

lubo.mv

Цитат на: Rivest77 - Петък, 14 Април, 2017, 23:29:50
Проблема при мен е че картата от банката ми все още не е готова, защото днеска подадох заявление за нея и сега ще ми стане след около 1 седмица а аз ще тръгвам тогава и като се върна след около 1-2месечен курс тогава ще мога да си я взема от банката а през тези 2 месеца ще ми дадат ли някаква служебна карта в която да тегля пари, защото аз като нямам банкова сметка няма как да ми превеждат заплатата.
Добре де приятелю. Не ми се сърди ама ти започваш от зад напред.
Искаш да работиш тая работа, намираш си работа, с регламента сте на вие, купуваш си нави, приготвил си багажа а чак вчера си правиш карта а изготвянето и не зависи от теб
Много си пренавит май. Умната я карай.
Може да помислиш и за здравно европейска карта. Служи да те прегледат недай си боже в някоя болница. Ама и тя става за 10 дни. В ДСК се прави.

lubo.mv

micyri

Темата е доста посещавана,едни разобеждават колегата да не тръгва,други вече го и бъзикат,но всъщност колко човека от вас са започнали сами?
Аз съм започнал сам и се оправях.
Да ,правил съм и грешки,но не съм в затвора :)
Аз и сега продължавам сам да се уча в живота не чакам учители.
Така че,както писах и в първия си пост,давай смело .Само бъди спокоен,нещата се учат в движение,не сега и тук!

admin

Никой не се е родил научен, но да не знаеш ЕЛЕМЕНТАРНИ неща и да тръгнеш сам като международен шофьор си е меко казано НЕСЕРИОЗНО. Със сигурност тук никой не иска да плаши колегата, но според мен трябва да направи някои и друг курс с опитен познат и да види от близък план как стоят нещата и дали ще се справи с предизвикателствата.

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

динко

Не че е чудо голямо да се научи момчето, не е внимавал в час и иска информация.Философия няма в тая работа-при мен е едно при друг по-друг начин,затова оправи си застраховки и по-леко...А има ли възможност да се направи курса с колега запознат с работата е най добре.Успех,ако се плашиш отказвай се на време.

Hristo Lishev

Динко, кви часове бе братче, самият той каза, че чел сам и видял само нещо си за 56 часа... Не е сериозно това, не е. Гледам, че си се постнал от Италия, я си представи, че го пратят там, какво ще стане според теб? Казва, че ще кара месец, два, няма да е единичен кръг.

down_shiftеr

Цитат на: Hristo Lishev - Събота, 15 Април, 2017, 17:29:16... Не е сериозно това, не е. Гледам,  Италия, я си представи, че го пратят там, какво ще стане според теб? Казва, че ще кара месец, два, няма да е единичен кръг.
Що , кво и е на Италията , готини аутостради , просторни индустриалета , широооки  товарни рампи.... ;D

Rivest77

Значи прочетох регламента добре и пишеше че една седмица не трябва да превишава 56 часа а другата 34 часа и така 2 последователни седмици трябва да са 90 часа, и последните две седмици по 45 часа и така общо две седмици не трябва да превишават 90 часа. Седмичната пауза е 45 часа. Какво значи това, че една седмица мога да карам 56 часа а другата седмица трябва да карам по малко 34 часа, две седмици не трябва да надвишават 90 часа така ли е.

Rivest77

ruskov

Цитат на: Rivest77 - Неделя, 16 Април, 2017, 23:25:46
Значи прочетох регламента добре и пишеше че една седмица не трябва да превишава 56 часа а другата 34 часа и така 2 последователни седмици трябва да са 90 часа, и последните две седмици по 45 часа и така общо две седмици не трябва да превишават 90 часа. Седмичната пауза е 45 часа. Какво значи това, че една седмица мога да карам 56 часа а другата седмица трябва да карам по малко 34 часа, две седмици не трябва да надвишават 90 часа така ли е.
Така е.Това е направено за белите хора.Ако е някаде далече от дома си,ще кара и събота целият ден.Но другата седмица когато се прибере в къщи,ще спре в петък.
Много хубаво е направено но не за нас.

Rivest77

Айде помагайте защото утре ми е последен ден и в събота тръгвам живот и здраве :)

ANIMAL

Колега,доста колеги те посъветваха.Прочети цялата тема наново и си запиши всеки един от съветите-всички са правилни.Най-важното-пази себе си,останалите колеги,машината и товара.Винаги имай някакви пари в брой,гледай да спираш на читави паркинги,заключвай се докато спиш.Винаги преди да тръгнеш,даже и след 45 мин. слизай и оглеждай композицията,гледай си пломбите.Направи си застраховка,гледай документите ти да са винаги редовни,спазвай регламента-по-горе единия колега те посъветва как е добре да се кара-на 3 часа спирай,че да не оцапаш картата ако трябва в началото си записвай кога си тръгнал,спрял,колко си почивал.Купи си атлас ще ти е от помощ.И друго важно-дакато не посвикнеш за никъде не бързай,попълвай си правилно документите,оправяй си товара,оглеждай си машината,шефа ти му е повече от ясно,че в началото ще ти е по мъчно.И гледай да си осигуриш телефон на който 24/7 ще има кой да ти отговаря дали за да решите проблем или да си кажете някой виц.От мен успех и лек път.
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

M.Traykov

Еми попътен вятър ти пожелавам.Имаш ми телефона ако има нещо звънкай без значение от часа.
Аз ще тръгвам вторник ще се разминем.
Лек път и здрави гуми.

никола

Да ти предложа и аз нещо . Уточнете точния маршрут между начална и крайна точка . Предлагам да си запишеш основните градове , през които преминаваш или покрай които преминаваш . Така ще можеш да се ориентираш до къде си стигнал и какво ти предстои . Преди влизане във всяка държава спазвай съветите на колегите за предварителна подготовка( такси , винетки и тн).Не се срамувай да питаш . Желая ти успех и умната .

micyri

M.Traykov звънял ли ти е колегата за съвети?
Все си мисля ,че някой си правеше майтап с нас.
Ако е така,лошо.Защото следващия потърсил помощ,сигурно ще удари на камък.Като приказката за лъжливото овчарче.

micyri