• Welcome to Форум на българските шофьори.

Начинаещ международен шофьор

Започната от Rivest77, Сряда, 12 Април, 2017, 15:59:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

M.Traykov

Питам защото и аз ще тръгвам към Белгия скоро,но не знам точната дата.Като разбера ще пиша може пък да се уредиш с пилотен камион хаха.

M.Traykov

Rivest77

Hristo Lishev

Колега, дано поне в гаража малко си покарал и потренирал маневри с композицията. Нещо много важно от мен - гледай всички знаци и табели, ама наистина всички. По пътя има кантари, внимавай да не пропуснеш някой, глобите са убийствени. Никога не слушай навигацията, ако те вкарва срещу забрана, завой с малък ъгъл или нещо подобно съмнително. Ако трябва, спри насред селото, иди пеш, увери се. И питай навсякъде, където отидеш. Дано знаеш няколко думи на чужд език, че иначе си е тегло. Питай, питай и пак питай, преди да направиш нещо, в което не си уверен. Успех и късмет, ще са ти нужни, ама много.

Rivest77

Ами колегата който каза по горния коментар наистина е много прав. Да не разчитам на навигацията 100% защото навигацията бърка някои адреси и не те завежда на точното място и затова може да ми се наложи да попитам хората. Знам горе долу английски и мисля че ще се оправя с езика

Rivest77

И още нещо щях да питам. Значи след като приключа работния ден от 9 часа после колко време имам право на сън, от някой чух че се прави 9 часа пауза незнам дали е вярно.

micyri

Цитат на: Rivest77 - Сряда, 12 Април, 2017, 19:05:40
И още нещо щях да питам. Значи след като приключа работния ден от 9 часа после колко време имам право на сън, от някой чух че се прави 9 часа пауза незнам дали е вярно.
Колега,психо изпит ,АДР и професионална компетентност карал ли си?
Как така си чул от някой ,че се прави 9 ч. пауза? Това са елементарни неща!
Потърси в интернет и прочети малко за тези неща!
Моя съвет е след този курс,(дано да мине ок),направи един на двойка.

Rivest77

Всичко съм изкарал без АДР. Ами попринцип ми е ясен графика за пътуване (4,5 часа каране 45минути пауза 4,5 часа каране). Само това пишеше в учебника че една седмица не трябва да се надвишава 56 часа.

M.Traykov

Оу кантарите ги забравих важни са.
Работното ти време е 13ч от които можеш да караш 9ч (два пъти в седмицата можеш да караш 10ч)
Три пъти можеш да правиш работен ден 15ч като след него паузата ти е 9ч.
При 13ч работно време паузата ти трябва да бъде 11ч.
Само три пъти в седмицата можеш да правиш 9часови паузи.
Пример- пон-12ч работа/11ч пауза  вто-14ч работа/9ч пауза сря-15ч работа/9ч пауза чет-10ч работа/11ч пауза пт-14ч работа/9ч пауза.
Прочети внимателно регламент 561.
Седмичните паузи са 45ч като веднъж в месеца можеш да я намалиш на 24ч,но после до 3 седмици трябва да компенсираш.
Прочети това http://safetruck.net-mex.hu/sites/default/files/8/8.1.1_driving_time_according_bul.pdf

mundzi

SEMPER

Aко ще караш по девятката в Бавария - пиши ден два преди това с къв дъргел си, че да се пазя. :D

Добре си го замислил, спор няма :D
Късмета обича блъфьорите - стара покерджийска поговорка :D

Убеден ли си че ще можеш да наместиш камиона на някоя тясна рампа ?

И че ако случайно успееш да го вкараш в някоя теснотия някъде на задна ще можеш после да го изкараш от там. За камиона питам,  да не си помислиш друго :D :D :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

briko

:)Колега..... чух някой да казва "не тръгвай" прав е, ти не си наясно с регламента! Има ли кой да те навигира, докато пътуваш? Глобите са в хиляди евро!

micyri

Значи ситуацията не е смешна,макар да изглежда такава.

Rivest77

ОК стана ми ясно, ще карам Scania r560 страшен камион е, лошото е че ще съм на фриго ремарке и много ще ми пречи да спя :D

briko

??? Не знам... за смях е ситуацията. Кума ми тръгна по подобен начин, НО имаше денонощна помощ от диспонент, как да се изразя ежеминутна! Ако нямаш такива в тази ситуация ще се прибереш с салдо - 10000е.

briko

Цитат на: Rivest77 - Сряда, 12 Април, 2017, 21:55:59
ОК стана ми ясно, ще карам Scania r560 страшен камион е, лошото е че ще съм на фриго ремарке и много ще ми пречи да спя :D
Бъзикаш се, фриго без никакъв опит  ;D поне за температурните режими на стоката казаха ли ти нещо?

briko