• Welcome to Форум на българските шофьори.

Начинаещ международен шофьор

Започната от Rivest77, Сряда, 12 Април, 2017, 15:59:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rivest77

Да шефа каза че ще ми обясни всичко.

Rivest77

m_a_rtins

Колега какъв товар ще превозваш знаеш ли?

m_a_rtins

briko

Цитат на: Rivest77 - Сряда, 12 Април, 2017, 22:03:40
Да шефа каза че ще ми обясни всичко.
Набор 1977г. ли си?  Успех !

Rivest77

m_a_rtins

Когато ти обясняват как се работи с фригото си записвай не е срамно и впоследствие ще разбереш че е много важно , при всяко спиране ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поглеждай дисплея на фригото ако забележиш нещо странно веднага уведоми работодателя си , попитай да ти обяснят как се вади термолента - важно е ,   и запомни следното- обичай  песента на фригото тя носи спокойствие ,,, Повярвай в себе си и нека Бог те пази.

Rivest77

Да точно това си мислех да направя. Да си запиша в една тетрадка всичко което ми обясни за да няма после ядове.

Boroman21

Купи си атлас като влезеш в Германия , от бензиностанцията на Пасау че само навигация не става. Избягвай бели ,жълти и много набръчкани червени пътища по атласа. Движението от Унгария нагоре е много динамично , особено по немско. Тук автомобилите се движат с 180++ и много внимавай при изпреварване или престрояване . При ремонтите по аутобана(многоооо са , на 20-30км ремонт) хващай и двете ленти щом си нов с ремарке да не затиснеш някой нахален немски рацер .

Пази дистанция 50+ метра , аз карам на 70+ и до сега не съм имал проблеми с товара.
Като спреш на паркинг винаги спирай назад в клетката а не напред за да си опазиш огледалата. Обмисляй всяка маневра преди да я предприемеш и очите на 10. Сега в началото с домашните проблеми  до вратата на кабината , като си зад волана не мисли за друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk

SEMPER

Хайде и аз да ти обясня нещо, че поне да не влезеш в затвора.

Когато караш градско, или национали и правиш десен завой - велосипедистите движещи се направо по велоалеята имат предимство.
И нямат инстинкт за самосъхранение, в някои случаи карат по бързо от теб.
Малко е трудно за оглеждане в тая посока, нито на огледало се вижда добре нито през стъклото на лявата врата, затова внимателно оглеждай велоалеите отрано, още преди да си подходил за завоя.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Rivest77

Купих си днеска навигация и я изпробвах в Асеновград, на някои адреси те завежда на точното мястото, на някои те обърква. Модела е GPS 5 Fly star с най-новите карти е. Ето сега се уверих че немога да и разчитам на 100%.

hetfield

Ако темата не е шега, моя съвет е да не тръгваш никъде сам засега. Има безброй фирми където ще те качат на двойка. Гледам, че елементарни неща от регламента не са ти ясни, което ме кара да си мисля, че ти изобщо не си готов за работа.

micyri

Цитат на: hetfield - Четвъртък, 13 Април, 2017, 19:09:00
Ако темата не е шега, моя съвет е да не тръгваш никъде сам засега. Има безброй фирми където ще те качат на двойка. Гледам, че елементарни неща от регламента не са ти ясни, което ме кара да си мисля, че ти изобщо не си готов за работа.
Да,но пък е смел!

п.п     ....колега ,ако тръгнеш все пак,записвай си интересните случки,после да има какво да разказваш ;)

admin

Цитат на: Rivest77 - Четвъртък, 13 Април, 2017, 15:34:52
Купих си днеска навигация и я изпробвах в Асеновград, на някои адреси те завежда на точното мястото, на някои те обърква. Модела е GPS 5 Fly star с най-новите карти е. Ето сега се уверих че немога да и разчитам на 100%.

Никога не можеш да разчиташ напълно на която и да е навигация. Това е помощно устройство, което в даден момент може да те подведе. Именно поради това по-горе колеги ти написаха, че трябва много внимателно да гледаш маршрутите и пътните знаци.

Цитат на: hetfield - Четвъртък, 13 Април, 2017, 19:09:00

Много пъти съм писал, че подобни самостоятелни начинания не водят до нищо добро и е силно препоръчително при наличие на толкова много непознати аспекти на работата да не се предприема нищо самостоятелно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Абе що го плащите човека ???    Тръгвай смело пич, това е възможно най- тъпата професия, но не е за тъпанари, та ако имаш нещо под шапката точно след няколко дни ще си влязъл в час и след месец ще си караш смело и смахнато все едно цял живот само това си правил,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Rammbon

Цитат на: Rivest77 - Сряда, 12 Април, 2017, 21:55:59
ОК стана ми ясно, ще карам Scania r560 страшен камион е, лошото е че ще съм на фриго ремарке и много ще ми пречи да спя :D

Чета и си мисля, че или някой си прави шега тук във форума или наистина някой ще се опита сам да покори Европа. Аз сам покорих Европа с хладилник, преди време, но да пишеш, че няма да можеш да спиш от него и да се хващаш да караш такова ремарке, това не го разбирам. Като го карах фригото, на всяко запалване на агрегата се събуждах и заспивах доволно, че работи. Има всякакви уроди по паркингите, като му застанеш до кабината и му бръмчиш, нищо чудно да ти го спре или да ти пререже кебел, маркуч, само и само да не му бучи. А ти после какво ще правиш, ако го усетиш след 8 часа сън и нещо вътре се е скапило вече? АКо ще товариш от някъде, предварително охлади ремаркето на поне  минус 10 градуса.
Аз ще добавя и това, че като влизаш в Румъния, да си сметнеш дали ще излезеш до края на денонощието , до 23:59 ч на датата , когато си си купил винетката - 11 евро- към 53 леи. Ако няма да ти стигне времето , да си вземеш 2 винетки и за следващия ден, че глобата е доста . После в Унгария, да питаш, някой да ти обясни как да си пуснеш точен маршрут на тикета, че глобата е 550Е за отклонение от маршрута, ако объркаш нещо по пътя и те хване камера- изгорял си 550 е- глобата идва след 2 месеца.  И се пази от кражбите, заключвай се винаги в кабината, дърпай пердетета, ако ти чукат на вратата, отваряй само прозореца, не качвай стопаджии, не използвай мадами в Унгария по паркингите, че играят с ченгетата и ще плащаш солена глоба. Също не спирай по националите на караваните, пак рискуваш да те ти оберат кабината, докато си в караваната. Ако ще караш амо този камион, купи си ключалки за отвътре. Слагаш ги и не заключваш вратите, кикой неможе да отвори отвън, ако те напръскат с райския газ.

Rivest77

Ами повечето се оплакват от фригото че им пречи на съня, и за това и аз предположих че ще ми пречи. Баща ми работи в германия и при него имаше един бг шофьор беше спрял пред къщата му при негови познати съседи и вика че това фриго цяла нощ пречило на съседите да почиват и извикали полиция даже, и ония незнам какво са го направили.

Rivest77