• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем управление/трудно въртене на волана/

Започната от vencislavvv, Четвъртък, 18 Май, 2017, 17:57:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vencislavvv

Здравейте колеги,от известно време насам волана стана много тежък,на шенкелите има едни гайки,които като отвих се учудих че вътре бяха пълни с масло а не с грес,но явно са си така според мен,помпата на хидравликата не се чува да вие,масло има в казанчето,а волана е невероятно тежък и незнам вече къде да търся проблема?

vencislavvv

ANIMAL

Колега,според мен е добре да напишеш и каква е машината и дали изведнъж е станало или постепенно,пък тогава ако някой има идея какво може да е,че евентуално да помогне
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

ANIMAL

ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

vencislavvv

Извинявам се колега Ман М90 17.232 92г.  е камиона,не е каран няколко месеца до последно си се въртеше добре,днес като ми се наложи да го изкарам установих проблема >:(

Mr.Balkanski

Закарай го в най-близкия пункт за изкупуване на вторични суровини. Ще го оправят веднага! Нет грузовик, нет проблема! Шегувам се, разбира се!
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

vencislavvv

Това че е 92г не означава че е някакъв потрошеняк,все едно излиза от магазина е този камион колега,преди месец имах оферта за 35 000лв да го продам,а като няма какво да се каже в полза е по добре да не се спами излишно

American

Колега, не съм много сигурен, но мисля че трябва първо да се убедиш че помпата прави налягане към кормилната кутия.
Пробай да откачиш маркуча от кормилната кутия и го сложи в казанчето, като запалиш трябва да видиш да циркулира.
smoking gun

MagnuM

Вътре в казанчето за хидравлична течност имаш филтърче. Започни със смяна на него и подмяна на маслото в него. Филтъра е около 15лв. на Hengst. От него започва да върти трудно волана и дори на моменти да затяга. :)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

vencislavvv

Благодаря колеги,утре ще сменя филтъра и ще направя пробата с маркуча и ще пиша!

vencislavvv

Филтъра го смених,но няма ефект,а пробата с маркуча към скоростната кутия не успях да я направя,защото заваля, обаче работата отива на към сваляне на помпата май!

vencislavvv

Открих проблема днес /шенкелите са за смяна/ ще падне доста труд :-)

micyri

Цитат на: vencislavvv - Събота, 20 Май, 2017, 14:03:22
Това че е 92г не означава че е някакъв потрошеняк,все едно излиза от магазина е този камион колега,преди месец имах оферта за 35 000лв да го продам,а като няма какво да се каже в полза е по добре да не се спами излишно
Е как шенкели,нали излиза от магазина?!
Сега разбрали какво имаше в предвид колегата като се пошегува.
Днес е шенкел,утре главина,в други ден нещо по двигателя,както се казва ,един ден го караш,два дена го правиш.
Карай си го като ретро,а не за работа.

ivopifeca

Цитат на: micyri - Сряда, 24 Май, 2017, 10:30:12
Е как шенкели,нали излиза от магазина?!
Сега разбрали какво имаше в предвид колегата като се пошегува.
Днес е шенкел,утре главина,в други ден нещо по двигателя,както се казва ,един ден го караш,два дена го правиш.
Това има ,това че кара човека.А и старите модели са по дуракоустойчиви,и некапризни.Предполагам,че камиона е седял дълго време без да се кара,което е по лошо понякога и от зле поддържан камион.

American

Цитат на: micyri - Сряда, 24 Май, 2017, 10:30:12

Колега, да си купил поне един камион в твойта кариера на ТИР-аджия ?
smoking gun

Mr.Balkanski

Цитат на: vencislavvv - Събота, 20 Май, 2017, 14:03:22
Оня ден видях в Италия от магистралата едно Волво Евро 5 за 22 000Е, не знам, дали ще се навият на бартер, но според мен е добър вариант.
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

Mr.Balkanski