• Welcome to Форум на българските шофьори.

Категория "С" и "С+Е" в Румъния

Започната от Dilyan_Zagorchev, Неделя, 11 Юни, 2017, 09:49:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dilyan_Zagorchev

Здравейте.Та на въпроса...възможно ли е...има ли начин да се изкарат категориите там?При разговори с колеги румънци по паркингите твърдят,че може.С тяхно медицинско и временна адресна регистрация там.Важно ми е да разбера,защото го няма вакуумния период от 1 година между "С" и "Е".Притеснителното в случая е самия изпит по теория на какъв език ще протече,например английски.Аз самия съм карал "Е" в Кипър и изпита ми беше на гръцки,но устен,че съм чужденец.Препитаха ме за знаците и някои правила и после кормуване.Курсовете ще се карат легално по всички правила.

Dilyan_Zagorchev

micyri

Аз не мога да разбера,какъв отговор очакваш тук!
Това е сериозен въпрос ,който може да зададеш примерно в страницата на министерство нс транспорта на Румъния.

п.п.   .....освен адр.регистрация трябва и да пробереш някоя румънка ;) ,шегичка

micyri

krasisof

Легално в Румъния особенно за книжка? Не вярвам. Близо 3г. работих до скоро с румънци и казваха, че се цака иначе йок. А иначе в правилната посока мислиш относно съпътстващите документи. Добър съвет ти даде колегата да търсиш контакт в Ар-ре-ре-то или там някъде. То и румънският не е лош,  а за румънките няма кво да говорим. Любимата ми е Sandra Romain, ама не съм я засичал по паркингите ;)

Dilyan_Zagorchev

Курсовете са за жена ми.И двамата четем и се хилим на шегите за румънките  ;D А по темата-звъняхме в посолството,че поне на български да се разберем,но си нямат на идея.Намерихме школи в Джуржду,че ни е най-близо.Мислим да отскочим до там да говорим директно.

briko

Няма смисъл колега. Тук го мислехме с един приятел турчин, като пресметнеш всчико барабар с рисковете, транспорта, преводачи и т. н. не си заслужава. Тази една година между С и Е минава бързо, а кви глупости могат да станат в румънско..... Скивай в нашето ДАИ ако си разчитал да минеш с 100кинта сега като ги арестуваха гориш.

down_shiftеr

Цитат на: briko - Понеделник, 12 Юни, 2017, 21:31:39
..... Скивай в нашето ДАИ ако си разчитал да минеш с 100кинта сега като ги арестуваха гориш.
Чакай първо да видим какво ще стане с тия тарикати от дай и автошколите....пандиз , бой и ев@не заслужават за това че дават книжки на малоумни неграмотни некадърници... ;)

briko

Нищо няма да стане, колега. Това е индустрия, парите се разпределят м/у всички, като митничарите са. От няколко години са на по-малки суми, но редовно да се събират от почти всички изпитвани. Казват " колкото ти е на сърце"  :P

skumri

Аз незнам защо не караш една година и готово. Тази година е да свикнеш с камиона , не да ти правят мръсно
Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

Dilyan_Zagorchev

Баце,чети,темата е за съпругата ми.Аз карам

Dilyan_Zagorchev