• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ехоооо.....

Започната от micyri, Петък, 16 Юни, 2017, 15:06:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Па оно от време онуй си е:
,,Часпрома първо,после,че работиме"

Бриги Магнито

rider777

Първо частпрома а,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, за Брико,,,,  нема как да стане.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

Дай някакъв аргумент, защо е невъзможно за българския работодател? Има такава оферта, обаче на словенски договор и за това не ме устройва.
В момента съм на 1500лв. бруто заплата, не мога да си позволя преминаването към 460лв. защото лично съм усетил негативите.
Може би, проблема е,че българския работодател не иска да има черно на бяло документ, който регламентира условията на работа спрямо шофьора?

imter

Бате Иво трябва явно да промениш нещо,не знам защо и младите момчета не искат да дойдат при теб и то при такива извънземни оферти,като 2000 евро ???Продължават да ходят в чуждите фирми и това е,защп ли????

SEMPER

От друга страна, ако българският шофьор поиска, много лесно може да си осигури трудовият му договор да бъде на минимално 2500 лв.

Наличните шофьорски синдикати, сдружения и подобни организации могат да внесат искане минималния осигурителен праг за международните шофьори да е 2500лв с мотива че 99,99% от шофьорите получават месечно над тази сума, и със сегашният осигурителен праг работодателите спестяват данъци.

С лека медийна кампания такова предложение ще бъде прието от раз. Заради популисткия характер на управленивто, никой властимащ не би си позволил да отхвърли подобно предложение... Ако го направи доживотно ще е упрекван от опонентите си, че заради лобистки интереси действа против държавния,данъчния и осигурителния интерес
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

briko

Бруталната истина е, че шоферите сме уникално прости и за тва ни любят на всеки ъгъл.  ;)

Бриги Магнито

Цитат на: briko - Неделя, 18 Юни, 2017, 19:00:54
Бруталната истина е, че шоферите сме уникално прости и за тва ни любят на всеки ъгъл.  ;)
Да ама се мислим за по-умни от сичко що мърда,па май ни и аресва да ни таковат.
Бългериен супер драйвер сидром.
,,Язе съм най-терикат"
Същото е валидно и за онбашийте

imter

Ама най-лошата конфигурация е онбашия бивш шофьор,защото си мисли ,че е едновременно от двете страни на барикадата и все от задната страна ;).

briko

;D ;D ;D а стига ве....тука има и от този вид.

Бриги Магнито

Цитат на: imter - Неделя, 18 Юни, 2017, 19:31:25
Ама най-лошата конфигурация е онбашия бивш шофьор,защото си мисли ,че е едновременно от двете страни на барикадата и все от задната страна ;).
Да ама идва момент в който въпросният джентълмен разбира,че спедицията Х му го е таковала през целио период.
И следва едно лекинко притреперване от сорта ,,оно не вали,па я съм мокър"

ANIMAL

Аз мисля,че знам защо бат Иво не може да си намери шофьор.Защото иска всичките му шофьори да споделят ценностите му,да приличат на него от периода му след като е станал началник и да не приличат на него от периода,в който и той е бил обикновен "шофер"Бат Иво ако един ден реша да се кача отново,ще дойда да се возя с теб и да ми покажеш правилния според теб начин на работа и ако се харесаме ще бачкам за теб,но на минимум 1000лв.осигуровки и втора категория труд,че имам доста да наваксвам от предишни работодатели,които ме осигуряваха на минимума
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

rider777

Свят широк,,,  отивате и си бачкате на воля в някоя западна фирма дето осигуряват на 5000€ и раздават по 10000€ месечно,  не ви натискат да карате по 10 часа и 10 минути дневно, всеки уикенд на хотел,,    абе ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

imter

Вече сме там,само дето малко цифрите които си обявил са различни,особено тези за карането ;D ;D ;D.

briko

Цитат на: rider777 - Неделя, 18 Юни, 2017, 21:57:04
Свят широк,,,  отивате и си бачкате на воля в някоя западна фирма дето осигуряват на 5000€ и раздават по 10000€ месечно,  не ви натискат да карате по 10 часа и 10 минути дневно, всеки уикенд на хотел,,    абе ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Работодател си, а се държиш като малко дете! Няма как моето заплащане да зависи от нечие настроение! За това всичко трябва да е написано черно на бяло, защото аз знам, че заплатата се изработва, а не ДАВА! Ерата на хора, които могат да бъдат само и единствено шофьори отмина, всеки може да работи всичко в частния сектор и това вече се отразява на шефовете, които не могат да го проумеят и те ще изчезнат от пазара на труда до 3-4 години! Райдер, моля те направи следната сметка и ще разбереш, че нищо не ти коства да работиш като разумен човек! 1200лв. заплата,
28дни в командировка по 40е и разходи за транспорт на шофьор е същото, което предлагаш, но е много по разумно и доста нормални хора ще го харесат като предложение за работа. Успех!

rider777

rider777