• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за примигващ индикатор-лампа на Скания

Започната от Ни_Лук_Ял, Събота, 17 Юни, 2017, 15:25:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ни_Лук_Ял

Привет колеги,

Въпроса ми е ако някой може да помогне, за какво е индикатор въпросната лампа.

Лампата свети или примигва, когато автобуса се движи по неравности или спуска. Прерових цялата книжка, никъде я няма по разделите (може и книжката или страницата да липсва). Проверих охл. течност, хидравлика и масло... всичко е ок.

Въздухът ми е така:

Модела на Сканията би трябвало да е 124, 1998 г., на около 700 000 ако това има значение.

Ако някой даде жокер, ще съм благодарен, че тука никой нищо не знае и всеки (дори и норвежците) са само за малко. ;D

Breakthrough....

Ни_Лук_Ял

Breakthrough....

Ни_Лук_Ял

Breakthrough....

Ни_Лук_Ял

Breakthrough....

micyri

Цитат на: Ни_Лук_Ял - Сряда, 21 Юни, 2017, 13:51:16
Никой ли няма идея поне?  ???
Всичко живо се е метнало на нови камиони,кой ти гледа некви лампи.... :)

никола

На този , който карам в момента има индикатор ( лампа ) за отворена врата . Понякога дори и при затворени врати лампата светва за определено време . За твоя случай нямам опит . 

Nachinaesht

Цитат на: micyri - Сряда, 21 Юни, 2017, 16:45:51
Всичко живо се е метнало на нови камиони,кой ти гледа некви лампи.... :)

Ай ся , нови. Нови, нови, колко да са нови, щом у велика Германия 30% били с тахошайба, демек с първа регистрация преди 2007 г. Кво остава за другите, изостанали страни - там сигурно процента е над 70.

micyri

Цитат на: Nachinaesht - Сряда, 21 Юни, 2017, 22:39:55
Ай ся , нови. Нови, нови, колко да са нови, щом у велика Германия 30% били с тахошайба, демек с първа регистрация преди 2007 г. Кво остава за другите, изостанали страни - там сигурно процента е над 70.

Какво искаше да кажеш?
Кажи за лампата на човека.

Nachinaesht

Аз карам камион, не автобус.А и не мисля, че е работа на шофьора да ремонтира. Шофьора трябва да кара. За ремонти си има сервизи и майстори.

micyri

Цитат на: Nachinaesht - Сряда, 21 Юни, 2017, 23:01:12
Аз карам камион, не автобус.А и не мисля, че е работа на шофьора да ремонтира. Шофьора трябва да кара. За ремонти си има сервизи и майстори.
Е тука съм съгласен с тебе!

Mr.Balkanski

Това е аларма за нелегално прекаран алкохол за скандинавските страни. При теб е под минимума. Ни тъйе срам!!!
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

Ни_Лук_Ял

Еми много си прав, мисля лимита на алкохола беше 47 градуса, всичко нагоре е незаконно, а тя ракията на съседа със сигурност е нагоре, та си е нелегално. Аз само ена бутилшисъ (аре две) съм внесъл, да почерпя, че тука много се мотат с тия бири. ;D
И сега вече се зачудих.... тя щом примигва лампата, това значи ли че ту съм над лимита, ту и' пада градуса?  ;D
Breakthrough....

Ни_Лук_Ял

Цитат на: Nachinaesht - Сряда, 21 Юни, 2017, 23:01:12

Така е, обаче аз нося отговорност за пътниците и за да съм напълно в час с машината, трябва да знам кое какво значи. Особено когато спускам второстепенни пътища (който е карал тук знае) дето са широки колкото алея в парка и завоя се взима само отведнъж, защото траекторията е абсолютно точно колкото дължината на автобуса (на места съм на 10-на,20 сантиметра от мантинелите сигурно)... :P
Breakthrough....

Mandor

Това ламбе свети кога качиш ракията, и рейса клекне, и му иде нисичко. Да не закачиш нещо с дъното се притесняват хората.
А сериозно- мисля че е проблем с въздуха за възглавниците. Ама е 50/50- или съм прав, или бъркам.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

loshdancho

А на мен ми прилича на водата в радиатора(преливното казанче)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Ни_Лук_Ял

Breakthrough....

dino412

E какво стана с тая лампа? Разбра ли се за какво е и какъв е проблема? Питам от чисто любопитство  ??? ??? ??? и за обща култура ::).Иначе символа Ми прилича на шише с течност та накоя течност явно е намаляла явно. ;D ;D ;D Може и ракията в багажника да е :D :D :D.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.