• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнум или премиум

Започната от jivko_zlatkov, Сряда, 21 Юни, 2017, 23:42:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

jivko_zlatkov

Здравейте колеги, мн ще съм благодарен за всяка информация.шофьор съм е реших да си купя камион,спрял съм се на рено но нз мн за тях магнум 500 или премиум 460  2008-2010г какво бихте ме посаветвали и когато отивам да го взимам какво да гледам най вече. Благодаря предварително

jivko_zlatkov

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

krasisof

Здр, аз съм ги карал и двата модела. И тези сега и предишните. Новият магнум е с равен под, доста степенки при това неудобни и позицията на волана е супер неудобна, голям хладилник, големи странични джобове но малки в кабината особенно тези над главата. Нов го взех и го карах 3мес и за техн3ческата ескплоатация нямам голям опит освет сензора за адблу. 5 пъти го сменяха. Все пак е волво мотор. Новият премиум е по-дшбър от старият в пъти, но с класи под магнума. За предният модел , точно 460к.с. съм карал също. Бегачка, ама тшва е най-скапаната кабина. Пак адблу сензор, проблеми с ел. инсталацията, съединител и много скапани фарове. Нощно време е мъка, голяма. Според тонажа и как го коткаш може да го свалиш на 25/27л до към 30л макс ама с нерви и идея за каране. Ако не си го карал до сега забрави за него. Особенно ако е за теб! Евтин е, до е боклук.  Все пак успех с избора и там е като с жената. С времето все нови и нови изненади.

Mr.Balkanski

Прикачих една снимка. Ако я виждате, няма смисъл да се пише по темата повече. До 520 кавали казват италианците, 13 литра двигател на Волво, скоростна кутия и диференциал. Плюс най-удобната европейска кабина.
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

down_shiftеr

Туй Магнум ... бозук араба .... зимата в кабината не мое се напием - че мноо от високо се пада , лятото пък до ка се изкарерим по тая влакова стълба пак.... се едно локомотивен машинис... ;D

Кат съм махмурлия и тъй мазно се клати таз кабина ,че ме фаща морска болест...тц.. :D

micyri

Цитат на: down_shiftеr - Петък, 23 Юни, 2017, 17:26:18

Туй Магнум ... бозук араба .... зимата в кабината не мое се напием - че мноо от високо се пада , лятото пък до ка се изкарерим по тая влакова стълба пак.... се едно локомотивен машинис... ;D

Кат съм махмурлия и тъй мазно се клати таз кабина ,че ме фаща морска болест...тц.. :D
Тъкмо щях да кажа да не бъркате бг камион с тоя на снимката и ето го отговора не закъсня.

down_shiftеr

Цитат на: micyri - Събота, 24 Юни, 2017, 00:01:46
Тъкмо щях да кажа да не бъркате бг камион с тоя на снимката и ето го отговора не закъсня.
Че къде в природата съществуват български Рена ? .... а това на снимката си е обикновена реклама , както за много други стоки и услуги..... ;D

Хайде за малко се отърси от своята неприязън към това което наричаш *бг.манталитет* и кажи кои от изброените от мен технически особености на магнумската кабина са неверни

micyri

:) ти на това тех.особености ли му казваш?
Пропуснал си тогава да споменеш ,че стойката на Булсат-а не става да се сложи на странич.огледала. :)

ivopifeca

Магнум не съм карал,но Премиума е доста приличен камион.

he4obek

във  всички магнуми лислагат на волво двигател?

M.Traykov

Последната година карах Премиум 2011.Доста приличен камион без много проблеми през времето което го карах.Но кабината е малка според мен и не е най-удобната.Ако това се прежали си е оферта.

Mr.Balkanski

Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

Mr.Balkanski