• Welcome to Форум на българските шофьори.

Димитър Списаревски

Започната от American, Петък, 30 Юни, 2017, 21:26:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

American

Става въпрос за фашиста димитър списаревски

В интернет се представя гато герой, но това става защото хората не знаят историята, и не знаят ценостите и борбите който сме имали.

През втората свтовна война САЩ, Великобритания и Русия са коалиция срещу хитлеризма.
Всеки който смята за враг САЩ, Великобритания и Русия през втората световна война е фашист.

"героя" завършва за пилот в хитлеристко училище в Германия, идва в България и служи в хитлеристка България, загива във въздушен бой, защитавайки хитлеристкия режим в България

Комунистическия режим също не го признава, защото служи на хитлер.

smoking gun

American

smoking gun

micyri

По тази логика,ти като работиш в САЩ си изменник. :)
Плащаш данъци и си харчиш парите в САЩ,до като БГ има нужда от свежи пари.
Предател тъкъв......
Опс ,,,то и аз съм такъв май? :)

micyri

admin

Дълбоко неуважаеми мистър Американ, позволих си да променя заглавието на темата, което намирам за изключително манипулативно и подвеждащо.

Ще си позволя да поставя и няколко връзки, с помощта на които всеки от нас би могъл да прецени дали има някаква истина в твърденията, които особено лекомислено си позволявате да сеете из този форум.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

https://www.bulgarianhistory.org/dimitar-spisarevski/

И накрая, но не на последно място Димитър Списаревски загива, сваляйки АМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВАЧ, който търси най-вероятно майка си в небето на България!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

nevega

Американ доста тъпо изказване - може да е грубо но е факт.
Първо искам да ти обърна внимание че поручик Списаревски (поручик когато загива) е нещо като старши лейтинант т.е нисш офицер от Българската Армия и е негов дълг да СЛУЖИ. Подчертавам да служи на България. Като нисш офицер едва ли той е решавал кой иска да му е приятел и кой враг. Едва ли той е решил да сме в коалиция с Германия а не с Русия, но едно е ясно по една или друга независеща от него причина Америка е враг на България в този злощастен момент от нашата история. И именно американски са бомбардировачите идващи да бомбардират София в онзи ден. Отново да подчертая София и нейните граждани по това време няма фронтова линия на територията на България. Като добър български офицер той изпълнява по най-добрия според възможностите си войнски дълг и отдава живота си в битка с което е допринесъл едно нападение по-малко над София и най-вероятно е спасил поне дузина цивилни български граждани нещо което ние с теб няма да имае честта да направим през примитивния си живот.

А и замислял ли си е че този човек и дузина други като него са имали смелостта да останат и бранят Българското небе (независимо дали е било фашистко) не са отишли да летят под Американски флаг. Би ли бил по-голям герой като пилот на един от бомбадировачите B-24 Liberator?

SEMPER

Не е тъпо изказването, а направо олигофренско.

Американски приятелю, в цяла Германия, в почти всяко село има войнишки паметници на загиналите през ВСВ.

Фашистки ли са ??? Питам, да ме ориентираш, защото по мое мнение , първо в Германия никога не е имало фашисти, фашисти е имало на едно друго място, но ти си пропуснал уроците по история, както в България, така и в Америка.
И второ, Германия е може би най нетолерантната към прояви с най дребен национал-социалистически уклон,защо ли ги е построила тези паметници ???
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

цецодебел

Цитат на: American - Петък, 30 Юни, 2017, 21:26:03
Става въпрос за фашиста димитър списаревски

В интернет се представя гато герой, но това става защото хората не знаят историята, и не знаят ценостите и борбите който сме имали.

През втората свтовна война САЩ, Великобритания и Русия са коалиция срещу хитлеризма.
Всеки който смята за враг САЩ, Великобритания и Русия през втората световна война е фашист.

"героя" завършва за пилот в хитлеристко училище в Германия, идва в България и служи в хитлеристка България, загива във въздушен бой, защитавайки хитлеристкия режим в България

Комунистическия режим също не го признава, защото служи на хитлер.

Все си мислех ,че като си отишъл там нещо си научил... Поредните лайна (без извинение)  си изакал >:(
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

American

Фактите са си факти
Човека си е изграден като пилот в школа на хитлер, и си загива под хитлеристки пагон и команда.
smoking gun

Dilyan_Zagorchev

Кво ти дреме пък на теб?Нали,жертвайки живота си,е свалил летящата кочина на твоите нови сънародници.Пък и в знак на огромна "омраза към хитлеристите"оцелелия американец дарява военните си отличия на майката на Списаревски.

Mandor

Още един, загинал под немски пагон, в небето над София.

А Списаревски е следвал примера на друг голям българин:
Цитат на: Иван Колев
"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"    
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Nachinaesht

Какво му се връзвате на глупостите на американчето. Аз по-големи националисти от американците не съм виждал. Гонят си интереса до дупка. Дано по-скоро някой ни избави от тяхната демокрация, дето я сеят по цял свят. Омръзна ми от евроатлантическите им ценности, които все зашитават само атлантическото, а европейското остава на заден план. Време е Европа да заеме по-твърда позиция спрямо тях и да вземе да си гони европейския интерес и европейските ценности. А за пилота, защитавал родното небе от чуждите бомбардировачи може само да се преклоним пред саможертвата му.

динко

Янки,много са те изкулцатили-обиждаш един Българин изпълнил дълга си към РОДИНАТА..Защо го правиш,от незнание или ти плащат за това.

Dilyan_Zagorchev

Щото е американ.Всичко извън сащ(с малки букви) е вражеско

skumri

В кое градче си в Америка?
Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

Nachinaesht

Янки, я кажи ако Списаревски е бил фашист, какви са били американските пилоти, дошли да бомбят София? Сигурно освободители? Като тези с петолъчките, дето ни освободиха на 09.09.1944г.

American

И какво му беше на заглавието ми че трябваше да го променяш?

Беше: след фалшивите новини, следва фалшивите Български герой - списаревски

Екзалтиралата футболна пасмина го издигна на оле оле оле и го направи национален герой

Комунистите какво чакаха 45 години та не го обявиха за бог-национален герой ?

Защото има неоспорими факти че човека е излюпен нацист пилот, и загива като такъв.

Не си знаете интересите не си знаете ценностите.

НЕВЕЖИ ОЛИГОФРЕНИ

smoking gun

American

smoking gun