• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся работа

Започната от waldes, Събота, 19 Август, 2017, 20:54:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pirovski

Мое мнение,работодателя,никога няма да спре да те лъже,работите ли без да имате,коректно попълнени документи,също ще опитва да ви използва,дори да имате добре попълнени документи,трябва да се стремите да работите за което сте се подписали.                              Чета на Иво Стефанов коментарите,видях даже новите клипове,няма нищо подобно,което беше създал...Помня,обясняваше,искам да живея добре,спедиторите ме ядосват,хвърляше компютри,говореше с навигацията,сега само отрицателно поведение,това е от повече от година.

pirovski

briko

Пировски, поздравявам те! Разбрал си, какво искам да кажа.

briko

pirovski

Според мен,много шофьори знаят как трябва да изглеждат документите.Все още не намирам работодател да изпраща шофьор да работи с всички документи.Направиха изказвания,ще фалираме ние не можем да сме конкурентни,печелят не малко пари.Имали сериозни работодатели или само мошеници?

briko

ANIMAL

Градация при Пировски и деградация при някои от другите колеги.
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

micyri

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 20 Август, 2017, 00:06:34
Е ще си го говорят с бъдещия шеф , тука е дал ориентировъчно заплащане седмично.
Цитат на: briko - Четвъртък, 31 Август, 2017, 16:25:59
Ще се опитам да ти обясня защо колегата иска поседмично заплащане с пример:
Постъпваш на работа в българска транспортна фирма, от която са ти заявили, че заплащането е 1500е./примерно/ за прави / кръгови / курсове.
Ден първи.
Поднасят ти да подпишеш трудов договор в който е написано, че ще работиш за 460лв. бруто.
Ден втори.
Трябва да тръгваш за 1ви курс към Италия, примерно Виченца. Поднасят ти да подпишеш  командировъчен лист на който единствено са попълнени твоето име и името на фирмата, никъде не е упоменато или написано колко са ти командировъчните на ден.
Ден трети.
Вече работиш.
Вече е ден 32ри от както работиш за фирмата и идва време за заплата.......
Поднасят ти разходен ордер за сумата от 370лв. и още 1200 на ръка.
Питаш?.....Защо, уговорката беше друга?
Отговарят .....е ситуацията се промени и това ти е заплащането, то и ние нищо не сме изкарали този месец!
Напускаш.........
Въпросът е как можеш да си получиш възнаграждението, което са ти обещали при започване на работа?

Единия отговор е поседмично заплащане, за да те излъжат с по-малко.
Ти ако имаш друг отговор, как да сме сигурни, че ще си получим заработеното от българските фирми при варианта, който описах, моля те напиши го.

п.с. това е начина на работа в повечето български фирми. Работника няма нищо черно на бяло с което да докаже, че е работил за 1500е, а не за 1500лв.

micyri

Такъв сценарии при мене не може да се получи.Как ще подписвам нещо което не ми харесва?
От там тръгва цялата драма !!!

rider777

Няма,,,, ама с абсолютна сигурност на 100%, че от няколко години НЯМА българска фирма дето да не плаща това, което е договорено,,,,,, на тъпанарите дето реват по форумите, че видиш ли някой не му бил платил а не казва какви зулуми е причинил на фирмата та шефа да се принуди да го изгони без да му плати само ще кажа, че ако на мен някой ми причини това от което ревът всички шефове на транспортни фирми у нас не само, че няма да му платя ами ще му строша и ръцете и краката тва е само за мое удовлетворение а за да си върне нанесените щети ще му извадя и бъбреците и сърцето и всичко, което става за трансплантация пък после нека ходи да се жалва на когото иска,,,,,,,,     Пировски,,,, забелязвам, че от гледане на малоумни клипчета си поумнял нещо бре,,,,,,,, Продължавай да гледаш !!!!!!!!!!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 31 Август, 2017, 22:30:36
Няма,,,, ама с абсолютна сигурност на 100%, че от няколко години НЯМА българска фирма дето да не плаща това, което е договорено,,,,,, на тъпанарите дето реват по форумите, че видиш ли някой не му бил платил а не казва какви зулуми е причинил на фирмата та шефа да се принуди да го изгони без да му плати само ще кажа, че ако на мен някой ми причини това от което ревът всички шефове на транспортни фирми у нас не само, че няма да му платя ами ще му строша и ръцете и краката тва е само за мое удовлетворение а за да си върне нанесените щети ще му извадя и бъбреците и сърцето и всичко, което става за трансплантация пък после нека ходи да се жалва на когото иска,,,,,,,,     Пировски,,,, забелязвам, че от гледане на малоумни клипчета си поумнял нещо бре,,,,,,,, Продължавай да гледаш !!!!!!!!!!

Брутална агресия, .....помощ

briko

Цитат на: micyri - Четвъртък, 31 Август, 2017, 22:08:25
Такъв сценарии при мене не може да се получи.Как ще подписвам нещо което не ми харесва?
От там тръгва цялата драма !!!

Тук не те наемат на работа, ако не си го вкараш сам, анадъмно¿

micyri

Цитат на: briko - Четвъртък, 31 Август, 2017, 22:44:05
Тук не те наемат на работа, ако не си го вкараш сам, анадъмно¿
Е що за мазохизъм е това?

briko

Цитат на: micyri - Четвъртък, 31 Август, 2017, 22:01:25

Описах ти ситуацията, как се работи в Бг. Молим се  на Макрон.

rider777

Не мога да повярвам, че е имало хора вярващи на Ленин, когато им е обещавал равенство ама гледам сега колко народ си мисли, че на Микрончо му е през оная работа за работника и се надяват той да ги оправел ,,,,,,,,,,,,,  влезе ли това микронското в сила започва робството ама гледам тук всичкото е от умник нагоре и си мисли друго,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

От 4-5 месеца проучвам пазара на труда в нашия бранш тук в Б-я, тотална месомелачка! Сравнено с Румъния, Полша, Чехия, Словения ние сме най-зле, като заплащане и условия на работа! Така, че не ми говори за робство! Когато ми покажеш ТД за 1000лв., 50е. командировки на ден и срок на командировка 1 месец, ще доближиш до най-ниската румънска оферта за работа.

rider777

Отивай и бачкай в Румъния бре,,,,,,, когато другите вдигнат осигуровките и аз ще го направя.

rider777