• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся работа

Започната от waldes, Събота, 19 Август, 2017, 20:54:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Joro Stoqnow

Защо имам чувството че нещо ти убягва  briko
Аз мисля че всеки един работодател може да те назначи на ТД за 1000лв. и повече но реално с повишаването на заплатата по ТД ти се вдигат и осигуровките в които не трябва да се забравя че и ти плащаш
Искаш командировка по един месец и командировъчни по 50 евро , и това добре... но за 1 месец изработено да кажем имаш право на 1-2 дни платен отпуск , останалото което почиваш до следващата командировка ти е неплатен отпуск
Това ли искаш ти ..... не се заяждам просто неразбрах

Joro Stoqnow

rider777

Насвякъде по целия Свят платената годишна отпуска е 20- 25 дни ама тук някои искат да бачкат месец, после месец почивка и пак да им плаща някой,,,,,,,,,,    комунизма свърши отдавна пичове,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

micyri

Цитат на: rider777 - Петък, 01 Септември, 2017, 06:33:00
Не мога да повярвам, че е имало хора вярващи на Ленин, когато им е обещавал равенство ама гледам сега колко народ си мисли, че на Микрончо му е през оная работа за работника и се надяват той да ги оправел ,,,,,,,,,,,,,  влезе ли това микронското в сила започва робството ама гледам тук всичкото е от умник нагоре и си мисли друго,,,,,,,,,,,,,,,,,
Иво ти поне работиш с французи,не си ли им влязъл в пътеките,мисленето им?
Западна и Източна Европа са два паралелни свята,както искайте го разбирайте.
Нямат една допирна точка,както комунизма и капитализма.
Всяко действие или изказване не се разбира от отсрещната страна.Третира се като опит за прецакване или по лошо.
А истината е една!
Има правила по който всеки трябва да се движи,не се ли движеш си нарушител и подлежащ на предупреждение и санкция.
Не взимам позиция около закона Макрон,но съм склонен да му вярвам. Поляците завладяха Европа с нелоялната конкуренция,но го правят с хитрост.

briko

Цитат на: Joro Stoqnow - Петък, 01 Септември, 2017, 12:15:00
Защо имам чувството че нещо ти убягва  briko
Аз мисля че всеки един работодател може да те назначи на ТД за 1000лв. и повече но реално с повишаването на заплатата по ТД ти се вдигат и осигуровките в които не трябва да се забравя че и ти плащаш
Искаш командировка по един месец и командировъчни по 50 евро , и това добре... но за 1 месец изработено да кажем имаш право на 1-2 дни платен отпуск , останалото което почиваш до следващата командировка ти е неплатен отпуск
Това ли искаш ти ..... не се заяждам просто неразбрах

Правилно си разбрал, няма проблем да съм в неплатена отпуска няколкото дни през които съм тук. Такава оферта от български работодател до сега не съм видял. Говорил съм с 2-3 шефове, получих категоричен отказ по повод заплатата от 1000лв и посочване  на точната сума в командировъчното. Така ме изгледаха, имах чуството, че аха-аха ще се сбием, попитаха ме дали съм сигурен, че съм шофьор ;D А аз искам да съм сигурен, че няма да ме прецакат, нищо повече.
Такива условия на работа предлагат една италианска фирма, даже и без неплатена отпуска, всеки месец си получаваш по сметка, като махнеш осигуровките и данъците от 500е. към 700лв. чисто. Обаче, за съжаление пак има обаче, си на словенски трудов договор и не ме устройва.
Ако знаеш някъде такъв работодател, пиши на лични. Благодаря.

briko

Цитат на: rider777 - Петък, 01 Септември, 2017, 12:18:08
Насвякъде по целия Свят платената годишна отпуска е 20- 25 дни ама тук някои искат да бачкат месец, после месец почивка и пак да им плаща някой,,,,,,,,,,    комунизма свърши отдавна пичове,,,,,,,,,,,,,,,

Стегни се малко ве, човек! Какви ги пишеш, какъв комунизъм, какви почивки по месец, тотално си изтрещял ;D От една година не можеш да намериш, някои малоумник да ти работи по 4-6м. без да се прибира, та трябва да е опитен, умен, красив и т.н. Тия са изчезващ вид, това са рожбите на транспортните училища, последните излезнали от там вече са по над 40 години и край. Новите шофьори, могат да работят и друго, не са САМО ШОФЬОРИ. Трима започнахме заедно преди година и половина, двама ни излъгаха и сега работим друго и чакаме подходящия работодател, а третия му остава година да си изплати един борч и после ........
Така, че вие работодателите не се ли......................

hetfield

Ивайло много нервен си нещо. Откакто стана чорбаджия май си помисли, че света се върти около теб, както повечето нашенски пишман бизнесмени.
Кво толкова може да стори един човек, при това най-вероятно от невнимание, на опикания ти дръгел, че чак да плашиш с побой? Следвайки твоите дебилни разсъждения, то след като ти обърна камион преди години, тогавашния ти шеф трябваше да ти отреже не особено интелигентната зелка. Сега нямаше да ставаме свидетели на шизофренното ти поведение и щеше да спре мъките ти. Абе аре,,,,,,,,,,...,,,,,,,,,,,,,,,,,наздраве,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Димитър Гебшеменов

Цитат на: rider777 - Петък, 01 Септември, 2017, 12:18:08
ти г-н собственик на транспортна фирма какво искаш.....11 месеца годишно да стоя в "апартамента " който си ми предоставил,защото в цял свят било така....абсолютно съм съгласен с теб.....но събота и неделя какво става-да не би да ни осигурявате на 30-31 работни дена в месеца.давам ти пример с испанците-дават 13-та и 14-та заплата,за това ,че не си си у дома в събота и неделя.за другите нации няма да обсъждам(германци,англичани,белгийци,холандци....).имате късмет,че българите въпреки всичко са работлив и търпелив народ и работят все още по системата 3/1.въпреки че и 2/1 не е баш правилна.....ама си прав,че по глупаво племе от българският шофьор няма-но истината е друга,глупави сме ,че ви търпим.....ама карай.....още малко......задавал ли си си въпроса-защо хората напускат България???/вие ги гоните-парите не купуват моментите със семейството....
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

micyri

Briko,какво му е лошото на Словенския договор?
Ако останеш без работа или се разделите по взаимно съгласия ,следващите 6 м. ще взимаш 75% от заплатата по словенския договор от тр.борса в БГ.

briko

::) Трябва да проуча въпроса с прехвърлянето на осигуроките в бъдеще от Словения към България. Едва ли ще работя до края за Словения. Ама даже не знам към кой да се обърна за информация. Иначе офертата ми харесва много.....даже ще звънна тези дни да питам, дали случайно не са регистрирали фирма тук.
п.с. все пак смятам да работя дългсрочно и за това всичко трябва да е "чисто и просто"

rider777

По-чисто и по-просто отколкото в българска фирма няма,,,,, ама вие си въртете тази плоча и ходете да бачкате на Запад ,,, Хетвилд,,, днес по телефона нещо не можа да ме изслушаш щото си щел да се набуташ мноооо ама нещо нервен ли ти се сторих или просто накриво ме четеш пич ,,, а за опикания дъргел кво да ти кажа,,,,, дай си колата или още по добре велосипеда на някой и му кажи, че може да си го кара както си иска и после като му направи нещо само ме викни да те наблюдавам отстрани,,,,,,

briko

Цитат на: rider777 - Петък, 01 Септември, 2017, 21:16:54По-чисто и по-просто отколкото в българска фирма няма,,,,, ама вие си въртете тази плоча и ходете да бачкате на Запад ,,, Хетвилд,,, днес по телефона нещо не можа да ме изслушаш щото си щел да се набуташ мноооо ама нещо нервен ли ти се сторих или просто накриво ме четеш пич ,,, а за опикания дъргел кво да ти кажа,,,,, дай си колата или още по добре велосипеда на някой и му кажи, че може да си го кара както си иска и после като му направи нещо само ме викни да те наблюдавам отстрани,,,,,,

Какво му е простото на българската фирма след като не виждаш черно на бяло за какво работиш ? Как да ти повярвам, след като тук пишеш за побоища в/у нещастните и тъпи шофьори? Как ДА ТИ ПОВЯРВАМ ГЛУПАКО? Хахахахаахаха ;D ;D ;D ;D
ДО-ВИЖ-ДА-НЕ! ДО-ВИЖ-ДА-НЕ! ДО-ВИЖ-ДА-НЕ!
М/у другото, ако искаш може и на лабут да се пробваме ;D

micyri

Цитат на: rider777 - Петък, 01 Септември, 2017, 21:16:54
По-чисто и по-просто отколкото в българска фирма няма,,,,, ама вие си въртете тази плоча и ходете да бачкате на Запад ,,, Хетвилд,,, днес по телефона нещо не можа да ме изслушаш щото си щел да се набуташ мноооо ама нещо нервен ли ти се сторих или просто накриво ме четеш пич ,,, а за опикания дъргел кво да ти кажа,,,,, дай си колата или още по добре велосипеда на някой и му кажи, че може да си го кара както си иска и после като му направи нещо само ме викни да те наблюдавам отстрани,,,,,,
Хахаха....ей тава родолюбие не те напуска.
Съгласен съм ,че е чисто и просто.Говорете за едно,после се получава друго и чао,до другия път.

SEMPER

Ивчо е склонен да преувеличава малко.
Да работиш за български работодател е като да караш вътрешно   не си ЧИСТ, само си ПРОСТ.

Например нищо ЧИСТО няма в това, работодателите да решават дали да "вдигнат" осигуровките. В другите държави това го решава Парламента, със закон. При нас всеки бай Хуй решава какви осигуровки да внася на работниците си, и да им обяснява че осигуровките са излишни, защото така и така няма шанс да доживеят до пенсия ако работят за него.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 31 Август, 2017, 22:30:36
Няма,,,, ама с абсолютна сигурност на 100%, че от няколко години НЯМА българска фирма дето да не плаща това, което е договорено,,,,,, на тъпанарите дето реват по форумите, че видиш ли някой не му бил платил а не казва какви зулуми е причинил на фирмата та шефа да се принуди да го изгони без да му плати само ще кажа, че ако на мен някой ми причини това от което ревът всички шефове на транспортни фирми у нас не само, че няма да му платя ами ще му строша и ръцете и краката тва е само за мое удовлетворение а за да си върне нанесените щети ще му извадя и бъбреците и сърцето и всичко, което става за трансплантация пък после нека ходи да се жалва на когото иска,,,,,,,,     Пировски,,,, забелязвам, че от гледане на малоумни клипчета си поумнял нещо бре,,,,,,,, Продължавай да гледаш !!!!!!!!!!

Нещата загрубяват. Предупреждавам те съвсем официално, че подобен език няма място в страниците на този форум! Ако не вземеш съответните мерки, сърди се на себе си!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Цитат на: ANIMAL - Четвъртък, 31 Август, 2017, 21:52:56
Градация при Пировски и деградация при някои от другите колеги.
Ти откога научи тая дума?Да не подби некоя друга ставка по фирмите надолу?

ivopifeca