• Welcome to Форум на българските шофьори.

Законът Макрон - безработица, гладни семейства или добра работна практика в ЕС

Започната от micyri, Събота, 26 Август, 2017, 10:23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

micyri

Цитат на: ivopifeca - Събота, 26 Август, 2017, 20:00:10
Тва кво общо има,че не пътуваш извън ГЕРМАНИЯ ;DГермания,замириса ми на кореком отсекъде ;)Ти чувстваш ли се,като некъв артикул от ГЕРМАНИЯ ???
Ами в момента говорим за закона Макрон.Ти запознат ли си с него?
А ако те интересува как се чувствам в Германия не веднъж съм го казвал.Чувствам се много добре!

micyri

hgv_driver

Цитат на: micyri - Събота, 26 Август, 2017, 18:53:28

Само ще кажа на hgv_driver по повод регистрирането на бг фирма в Германия,че това автоматично води до фалит.

Регистрираш немска фирма в Германия. Какво значение има, че собственика е българин.  Излизаш на пазара както всяка друга немска фирма. Ако това значи фалит, значи няма пазарна икономика в Германия. Ако трябва си наемаш немец за управител. Важното е да имаш седалище и гараж база в Германия.

П.С. Една от пловдивските фирми знам, че има регистрация в Германия. Името е същото но завършва с GmbH. Но нямат база там и не знам с каква цел са го направили. Имат и испанска фирма.

hgv_driver

ivopifeca

Цитат на: micyri - Събота, 26 Август, 2017, 20:08:01
А ако те интересува как се чувствам в Германия не веднъж съм го казвал.Чувствам се много добре!
Ок ти си супер,ду бист зупар,ей мърльо,не си предавай тука мурафетите-как ти се вижда тва?

ivopifeca

Цитат на: micyri - Събота, 26 Август, 2017, 20:08:01
Ми като се чустваш много добре там,тука кво се пенявиш толко-по проблемите на българите,имаш неква далавера или комисионна ли,като ти е много добре,кво ми го повтаряш тва у секи свой пост под скви предлози ???

ivopifeca

micyri

Цитат на: ivopifeca - Събота, 26 Август, 2017, 21:04:36
Името ти е ,като Мисури-река в Сащ,или Мичурин ???
:)   бре ква е тая агресия..... и за кво?
Ами ти ме питаш и аз ти отговарям!!!!!!!!!!!!
За сега ще запазя добрия тон,ама ако си на ракия ,кажи....

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

micyri

Цитат на: loshdancho - Събота, 26 Август, 2017, 21:20:41
Пифеца пак е прекалил с шльокавицата....
Няма лошо,ама що избива комплекса тука?
А утре ще пита нещо за помощ :)

SEMPER

Цитат на: admin - Събота, 26 Август, 2017, 18:33:55

От друга страна обаче и те не ни остават длъжни. Развяват си гащите в България кой както намери за добре. Правят например разни вериги магазини, в които заплащането на наетите работници и служители рядко надхвърля установената минимална работна заплата. Това социален дъмпинг ли е?

Не, това не е социален дъмпинг, а основен принцип на пазарната икономика. И в Русия, и в Китай, и в Чили - няма работодател, който да плати повече, ако е възможно да плати по малко.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: Hristo Lishev - Събота, 26 Август, 2017, 19:04:02
Жоро, я кажи защо западнооевропейският работодател си развява гащите тук? Ами защото законът му го позволява. Щом може да плаща 200 евро, защо да плаща 1500, да не е луд? Пак казвам, нямат интерес онези Божидарданевци и прочие уроди да се смени статуквото, със зъби и нокти се борят. Западнякът просто се възползва от ситуацията, за него това е дюшеш. Ако се сменят нещата в посока добро за работника, ще си каже просто "Е, поиграх си, време е да вляза в крак" и ще го направи. Как ли обаче ще постъпи собственикът на Ганевтранс например? Аз лично не знам. Българският чорбаджия не може да се предвиди по никакъв начин.

Щях да напиша и това, но предпочетох преди да изляза на разходка. Значи на западноевропейците много им харесва да говорят за конкуренция, пазарна икономика и други подобни дивотии, но когато някой ги настъпи и покаже, че е по-конкурентноспособен, това вече никак не им харесва.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Boroman21

Всъщност цялата тая работа е естествен развой на бума в транспорта. Едните предлагат евтина работна ръка и се борят за хляба , а другите се опитват да  защитят своя.
Получава се така заради големият икономически дисбаланс в Европа.
Единственото смислено решение е цепенето на съюза и групирането на сходните по икономики държави .
Факт е че ще има много пострадали фирми , защото не е толкова лесно да се направи това което Макрон смята за елементарно.
Реално транспорта ще поскъпне заради дефицит  на "номади" и западните фирми ще се наложи да вдигнат заплащането .
В момента обявените пари от западните фирми за източноевропейските шофьори са минимални и смешни . Като цяло се усеща един лееек картел ама ще се поправят до време.

Според говорителя на ЕК , сметките на Макрон са грешни и подвеждащи . За последните 5 години влианието на източноевропейските работници е под 1%
И забележете за всички работници а не само водачите на мпс.
Още от изявлението на тоя г-н гласеше че за всички от комисията е ясно че действията на френския държавен глава са чисто политически и популистки.

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

micyri

Цитат на: hgv_driver - Събота, 26 Август, 2017, 20:45:32
Регистрираш немска фирма в Германия. Какво значение има, че собственика е българин.  Излизаш на пазара както всяка друга немска фирма. Ако това значи фалит, значи няма пазарна икономика в Германия. Ако трябва си наемаш немец за управител. Важното е да имаш седалище и гараж база в Германия.

П.С. Една от пловдивските фирми знам, че има регистрация в Германия. Името е същото но завършва с GmbH. Но нямат база там и не знам с каква цел са го направили. Имат и испанска фирма.
Колега,не мисли че е толкова просто.
Ако беше,то тогава всички бг фирми нямаше да командироват шофьорите си в Германия примерно,а щяха да си направят немска фирма :)

briko

Иска ми се, да настъпят някакви промени в бранша, защото колегите полудяват. Вчера срещам един такъв, не съм го виждал от година. Следват дежурните лафове и отговора ме потресе:
-" Много съм добре, 5 месеца бачках, сега малко почивка и обратно".

Boroman21

На дали е по принуда там , най-вероятно така го кефи. Аз също предпочитах 3към 1 схемата защото така най добре ми излизаше сметката.
Сега като съм си у нас на 10 дена за по една 9ка и всяка втора седмица за 45ч съм много прецакан с почивките.
Почивката ми се свежда до едно море или планина годишно , а това не ме радва особено.

Boroman21