• Welcome to Форум на българските шофьори.

Законът Макрон - безработица, гладни семейства или добра работна практика в ЕС

Започната от micyri, Събота, 26 Август, 2017, 10:23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pirovski

Управляващите за мое добро го правят(разбира се има икономическа и политическа,също стратегическа политика).Обаче,България е с желание,да бъде над Европейският съюз,(има регламент,всички да работят равнопоставено,наредба,всички да работят равнопоставено възнаграждение)против желанието на бизнесмените,аз.Не разбирам подкрепящите,не преча да реализират,желая успех.

pirovski

Boroman21

Цитат на: naum4o - Вторник, 05 Юни, 2018, 18:06:23
Пакетът има своите определени предимства. Но приемането му означава закриване на малките фирми. А малките фирми са основата на конкуренцията. Защото големите не са в конкурентни отношения, а в картелни. Може да има много мнения по въпроса, монетата има две страни, но ефектът за малките фирми ще е смазващ. В това съм убеден.
Ето това не го разбират привържениците на тия закони .
И е нормално , забележи как удрят в болното място а именно шофьора и начина му на живот. Джентълменски се избягва коментирането на негативните последици от тези закони като се взема за аудитория основно "неуките" колеги. Лесно е да манипулираш човек като му предложиш това което му липсва.  Продължава се с избиването на малкия бизнес което неминуемо ще доведе до тежки последици за иначе много дребната ни икономика.
Фирми с 2,3....10 возила ще зачезнат  , а много не разбират че те са ядрото на стабилната икономика.

Изпратено от моят Nokia 6.1 с помощта на Tapatalk

Boroman21

rider777

И Наумчо и Бороман разсъждават правилно ,,,,,, ама всичкото шофер дето има само вакум в кратуната пали свещи на иконата на Микрончо,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Hristo Lishev

https://novini.bg/bylgariya/politika/484703

Колеги, потресен съм от статията. Каква риторика, какво разглаголстване, какво чудо. Наблягам на някои основни моменти: "шофьорът в паузата може да иде и на мач", "камионът е носталгичен", но култовият израз тук е "триалог". ЖИ-сто-ко. ;D
Вкратце, май ми стана ясно защо толкова се кефят евродепутатите ни. Просто спасиха парите на БГ чорбаджиите, които инак щяха да дължат по Директивата за командироване на работници. Та, сега последните могат да отдъхнат за лизинговите си суперскъпи джипове, яхти, каравани и не знам какво още. Ама това с връщането на камиона на всеки 3 седмици май е скрита отвертка в ребрата, какво ще кажете? Абе... триалог да има, другото е лъжа и измама.

Boroman21

Цитат на: rider777 - Вторник, 05 Юни, 2018, 18:48:48
И Наумчо и Бороман разсъждават правилно ,,,,,, ама всичкото шофер дето има само вакум в кратуната пали свещи на иконата на Микрончо,,,,,,,,,,,,,,,,,
Иво не се коси , всичкото тракторист , кравар , даскал , таксиджия , военни и всякаква плява дето пляска на макарона няма да устиска и 6месеца да работи за западна фирма. Тогава ще видят хурката и ще киснат на едни помощи спомняйки си за добрите стари времена.

Изпратено от моят Nokia 6.1 с помощта на Tapatalk

shisho

Цитат на: Boroman21 - Вторник, 05 Юни, 2018, 22:23:37
Иво не се коси , всичкото тракторист , кравар , даскал , таксиджия , военни и всякаква плява дето пляска на макарона няма да устиска и 6месеца да работи за западна фирма.

Какво обосновава това предположение? Ако стане обратното?

rider777

Имало вероятност да стане обратното :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))   Абе на такъв акъл само камшика по гърба му отива , както вика Драганчев. На мен лично ми се искаше да го приемат този закон, въпреки, че това обрича на убийство България ама поне тогава всички празни глави щяха да видят какво е глад.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

naum4o

Ето това е чиста проба мръсна игра:

Проблем има и със задължението шофьорите на всеки три седмици да се прибират вкъщи за почивка. "Това изискване отпадна, но беше гласуван един много неприятен текст, при това в голямо противоречие с по-горното решение - на всеки три седмици трябва да има поне едно разтоварване и натоварване на камионите в държавата членка на регистрация. Което означава, че въобще не е избегнато връщането на шофьора, защото на практика трябва да се върне камионът. Изискването за връщането на камиона е още по-странно. Ако шофьорът може да е носталгичен към своето семейство, то на камиона защо му е мъчно и защо той трябва да се върне", иронично пита Курумбашев.

Излиза, че водачът може и да не се върне в България, но камионът задължително трябва да се върне. Пределно е ясно, че на еврочиновниците въобще не им дреме за работника-шофьор, а ги интересуват съвсем други неща, например да изолират по-евтините източни превозвачи от западноевропейските товари.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

rider777

Сега чувам, че този текст е приет,,,,,,,,, ако е така, то мача е свършил вече в полза на Микрончо,,,,, гладът идва скоро ,,,, а тези, които си мислят, че в западните фирми още дълго ще се взимат такива пари се лъжат жестоко,,,, такива  икономически катаклизми ще настъпят в скоро време, че не ми се мисли,,,,,,,,,,,,,,,,,

rider777

Сега чувам, че този текст е приет,,,,,,,,, ако е така, то мача е свършил вече в полза на Микрончо,,,,, гладът идва скоро ,,,, а тези, които си мислят, че в западните фирми още дълго ще се взимат такива пари се лъжат жестоко,,,, такива  икономически катаклизми ще настъпят в скоро време, че не ми се мисли,,,,,,,,,,,,,,,,,

Boroman21

Цитат на: rider777 - Сряда, 06 Юни, 2018, 08:49:57

Новите предложени правила са 400страници , как мислиш дали не е обмислена всяка една реакция.

Мача е свирен още 1990г , след това 2007 картинката се повтаря.

micyri

Иво,включвам се само да те попитам.
Ако Макрон постигне своето и изолира източно-европейците от западния пазар,кой ще запълни тази дупка?
Логично западняците,нали?
И като я запълнят,как ще започнат да им падат заплатите. :)
Това ти го каза на много места!
Просто някой изобщо няма представа от тези мерки!
Разбиранията на изтока и разбиранията на запада,са две различни неща!
Изпитал съм го на гърба си,и като започнах да мисля като немац и хоп и вие не ме разбирате!
Това го давам само като пример ;)

Haydutyn

Цитат на: naum4o - Сряда, 06 Юни, 2018, 06:55:07Ето това е чиста проба мръсна игра: Проблем има и със задължението шофьорите на всеки три седмици да се прибират вкъщи за почивка. "Това изискване отпадна, но беше гласуван един много неприятен текст, при това в голямо противоречие с по-горното решение - на всеки три седмици трябва да има поне едно разтоварване и натоварване на камионите в държавата членка на регистрация. Което означава, че въобще не е избегнато връщането на шофьора, защото на практика трябва да се върне камионът. Изискването за връщането на камиона е още по-странно. Ако шофьорът може да е носталгичен към своето семейство, то на камиона защо му е мъчно и защо той трябва да се върне", иронично пита Курумбашев.Излиза, че водачът може и да не се върне в България, но камионът задължително трябва да се върне. Пределно е ясно, че на еврочиновниците въобще не им дреме за работника-шофьор, а ги интересуват съвсем други неща, например да изолират по-евтините източни превозвачи от западноевропейските товари.
Освен това трябва камиона да има обратен товар от България това се заявява 14дни по-рано-после се проверява по документи. Тия дето дърпат чужди полуремаркета какво правят?

Друго нововъведение е нормалната и намалената седмична да се прави на място с душ-знаете колко паркинги имат душове. Така лесно ще проверяват българските камиони. Ако си с хладилен агрегат в Австрия, Швейцария или Лихтенщайн е забранено агрегата да бръмчи в населено място. Не знам къде е по-малка глобата!?

http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2530105/

Boroman21

Цитат на: micyri - Сряда, 06 Юни, 2018, 14:06:58
Иво,включвам се само да те попитам.
Ако Макрон постигне своето и изолира източно-европейците от западния пазар,кой ще запълни тази дупка?
Логично западняците,нали?
И като я запълнят,как ще започнат да им падат заплатите. :)
Това ти го каза на много места!
Просто някой изобщо няма представа от тези мерки!
Разбиранията на изтока и разбиранията на запада,са две различни неща!
Изпитал съм го на гърба си,и като започнах да мисля като немац и хоп и вие не ме разбирате!
Това го давам само като пример ;)

На нас бря , на западняците ще им остане фикс за сега.
А на колегите дето емигрират в други държави 100% им пада заплащането ама пък печелят други работи.
Като калкулираш и разходите по живота става майка плаче  .....
Много непрактично за несемейни или хора дето не искат да емигрират.
Демек сеча е 100% , ма ще оцелеем сигурен съм.

Hristo Lishev

Цитат на: rider777 - Сряда, 06 Юни, 2018, 08:49:57

Иии, ама бате Иво, та това е квинтесенцията на триалога, чак сега ли се усети? ;D Правят ти композицията "носталгична" и готовооо. А нашите евдУПЕтати вчера голяма радост, ама като чета днес, леееко е помръкнала, да не кажа хептен. Сега Макрон потрива ръце и употребява френския аналог на израза за една ... дето трябвало да яде сирене, че я гледал овчаря. Тааа, така, драги ми колеги.

Hristo Lishev