• Welcome to Форум на българските шофьори.

Законът Макрон - безработица, гладни семейства или добра работна практика в ЕС

Започната от micyri, Събота, 26 Август, 2017, 10:23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

GAME OVER

Започва новата игра с нови правила, по-добри за шофьорите , по-добри и за семействата им. И чорбаджиите с 5-10 камиона могат добре да се оправят, 4/1 седмици, ама печалбата няма да е примерно 100%, ще е 75%. И тези 25 % по 10 години са си 13 метрова италиянска яхта с ВД 40 тона. или равни на 3 BMW X6.

Rammbon

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

https://www.168chasa.bg/article/7223511

Бат Иво, участваш ли в тази завера? :)

Работодателите карат работниците си да стачкуват ;D Защо ТЕ не стачкуват?

п.с. За много години!

briko

Извинявам се, ако нарушавам правилата ама искам да разберете как ще изглеждаме в очите на обикновените хора в нормална Европа, при положение, че тези български шефове успеят да закарат протестиращи в Брюксел  :)
И ситуацията ще е следната:
Някакви хора протестират за да могат да работят по три месеца в Европа като живеят в кабината на камиона за заплата от 290е. и командировка за всеки ден прекаран като номад в ЕС.
Е няма как нашите работодатели да бъдат разбрани от Макрон ;)

rider777

Абе и в другия форум си я пуснал тази тема ама само да ти кажа, че аз повече от всичко друго искам да го въведат този закон на Микрончо, въпреки, че това ще убие в буквалния смисъл България ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Boroman21

Цитат на: briko - Сряда, 02 Януари, 2019, 22:39:47
Извинявам се, ако нарушавам правилата ама искам да разберете как ще изглеждаме в очите на обикновените хора в нормална Европа, при положение, че тези български шефове успеят да закарат протестиращи в Брюксел  :)
И ситуацията ще е следната:
Някакви хора протестират за да могат да работят по три месеца в Европа като живеят в кабината на камиона за заплата от 290е. и командировка за всеки ден прекаран като номад в ЕС.
Е няма как нашите работодатели да бъдат разбрани от Макрон ;)
Като хора отстояващи мнението си . Ей така ще изглеждаме , не като п*тки чакащи Макарон да ги обиди.

Изпратено от моят Nokia 6.1 с помощта на Tapatalk

briko

Представи си следната ситуация:
1500 афганистански миньора, докарани пред НС в София в знак на протест с който искат да спят в мината по три месеца без да излизат. Така ще изглеждат колегите закарани да протестират в Брюксел.
........мислете бе хорааааа :)

Joro Stoqnow

briko , ако ти се мислиш за афганистанец ... ще изглежда точно така , но ако се мислиш за европеец и живееш в Европа ще изглеждаш като човек който отстоява някакви идеи .
Мисли бе briko , ако ти се отдава .
Boroman21 много правилно си го казал . Аз като Иво се надявам да приемат този закон защото тук има само едни п*тки дето мислят че парите ще започнат да валят.
И да кажа че този протест се надявам да се осъществи . А след това всички мислещи шофьори да протестират пред народното събрание или където трябва за да им се вдигне минималния осигурителен праг поне двойно.

micyri

Цитат на: Joro Stoqnow - Четвъртък, 03 Януари, 2019, 22:56:58
briko , ако ти се мислиш за афганистанец ... ще изглежда точно така , но ако се мислиш за европеец и живееш в Европа ще изглеждаш като човек който отстоява някакви идеи .
Мисли бе briko , ако ти се отдава .
Boroman21 много правилно си го казал . Аз като Иво се надявам да приемат този закон защото тук има само едни п*тки дето мислят че парите ще започнат да валят.
И да кажа че този протест се надявам да се осъществи . А след това всички мислещи шофьори да протестират пред народното събрание или където трябва за да им се вдигне минималния осигурителен праг поне двойно.
Жоро, изобщо не разбираш идеята!
А това последното което си написал е още по смешно.
Какво им пречи на шоферите и сеха да си протестират за по висок праг в осигуряването?
Тук обаче интересите с работодатела се пресичат!
Усещаш ли разликата?

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

briko

:) Жоро, пак чрез метафора ще се опитам да ти обясня какво имам в предвид:
Представи си, че двамата сме евродепутати, обаче не сме българи. Стоим на 5я етаж в сградата на европейския парламент и гледаме през прозорците. Долу на пътя и площадното пространство вече е започнал протеста на българските работодатели и техните шофьори, към 1500 човека ;) Какво ще си помислим и кажем? Аз казвам следното, но после и ти като евродепутат трябва да си изкажеш мнението. / искам да ви кажа, че ако този протест стане факт, как ще се изложим в сърцето на Европа и ще станем за смях /
Аз:
- Не мога да разбера какъв е проблема на тези хора? Защо тези 1500 шофьора протестират и искат да продължат да живеят в кабината на камиона по три - четири месеца, това за мен не е нормален живот. Това са най-лоялните работници, които съм виждал! Ситуацията е ненормална. Тук в Европа, обикновено протестите са срещу държавата, работодателите и т.н.
Ти:
-

Joro Stoqnow

micyri , идеята я разбирам прекрасно.
Ако ти можеш да ми обясниш идеята че ти си българин и имаш семейство в БГ и работиш в немска фирма , може да се прибереш в годината за 1 месец,..... и ако си българин и имаш семейство в БГ НО работиш в БГ фирма ще трябва да се прибираш на всеки 4 седмици. Срещу кой е насочено това ???? Обясни ?

briko , отговарям ти
- Как така дори и БГ шофьора е разбрал че и ние няма да му предложим нищо по различно от това на което работи в момента , ще има нужда от квартира и разходите за прибирането му до родното място ще са за негова сметка .

briko

Цитат на: Joro Stoqnow - Петък, 04 Януари, 2019, 09:58:59
micyri , идеята я разбирам прекрасно.
Ако ти можеш да ми обясниш идеята че ти си българин и имаш семейство в БГ и работиш в немска фирма , може да се прибереш в годината за 1 месец,..... и ако си българин и имаш семейство в БГ НО работиш в БГ фирма ще трябва да се прибираш на всеки 4 седмици. Срещу кой е насочено това ???? Обясни ?

briko , отговарям ти
- Как така дори и БГ шофьора е разбрал че и ние няма да му предложим нищо по различно от това на което работи в момента , ще има нужда от квартира и разходите за прибирането му до родното място ще са за негова сметка .

Тц, не си прав. Ако работиш за българска фирма и тя те командирова транспорта е за сметка на работодателя. Друг е въпроса, че в българския транспортен бранш всичко е полузаконно и това се харесва на 99% от собствениците на фирми. Та, протестираме с/у себе си :)

Joro Stoqnow

ЦитатТц, не си прав. Ако работиш за българска фирма и тя те командирова транспорта е за сметка на работодателя. Друг е въпроса, че в българския транспортен бранш всичко е полузаконно и това се харесва на 99% от собствениците на фирми. Та, протестираме с/у себе си Усмивчица

А нали и аз това ти казвам бе човек , нещо не можем да се разберем

В българска фирма се връщаш на 4 седмици фирмата ти покрива разхода
В чужда фирма си наемаш квартира , разхода по прибиране до родното място си е за теб .... но поне няма да се прибираш на 4 седмици  ;D а на няколко месеца ...... което дефакто ще е както сега да работиш в БГ фирма

Boroman21

Цитат на: Joro Stoqnow - Петък, 04 Януари, 2019, 10:37:33А нали и аз това ти казвам бе човек , нещо не можем да се разберем

В българска фирма се връщаш на 4 седмици фирмата ти покрива разхода
В чужда фирма си наемаш квартира , разхода по прибиране до родното място си е за теб .... но поне няма да се прибираш на 4 седмици  ;D а на няколко месеца ...... което дефакто ще е както сега да работиш в БГ фирма
аХА има и 3ти вариант :
Българската фирма открива  клон в  централноевропейска държава и наема българи , не плаща пътни и я боли ТИ как ще се прибереш до България. Или пък квартира ако щеш си търси .
Парата си тече , камионите вършеят а шофьора плаща за лукса да се прибере до дома си;)

Това според мен  е най-вероятния вариант дето ще предпочетат "чорбетата" .

briko те питам нещо?

Защо не мога да седя повече от 4 седмици на работа? Защо някой друг ще ми определя колко да работя и колко да почивам? Защо трябва да се съобразявам с чужда идеология ?

Държа да подчертая  че отговора защото работиш у техния двор не е състоятелен. Прекалено много е удобен и също така много повърхностен  аргумент. Все пак сме ОБЩНОСТ и трябва да измислим всеугоден  начин да стане това. Ако всяко едно решение  започне да се взима под политически натиск ами тогава си говорим за диктатура.

В тоя ред на мисли след като ще играем така имам и следното чудене .
#Какво стана с Шенген? Къде е тои и къде сме ние?
#Какво стана по въпроса с падането на визите към САЩ  за Българи и Румънци? Нещо мислеха ответни мерки като въведат визи за американски граждани към ЕС? Кога и защо се отказаха  да защитят правото ни по ДОГОВОР ?
#Ами разните там Белене , газопотоци , натиска относно ф16 , глобата на БЕХ от 77млн.€ и т. н.
Къде сме ние къде са те ?
И после ми говори че те са нещо повече от нас и мислят за хората .
Това е систематично изтребване на икономика , щото вече няма смисъл от коршуми  .

Boroman21