• Welcome to Форум на българските шофьори.

Законът Макрон - безработица, гладни семейства или добра работна практика в ЕС

Започната от micyri, Събота, 26 Август, 2017, 10:23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Мобилност 1 ще се гласува в сряда, източник 24 часа
;D Трима български депутата не са присъствали, а точно толкова са трябвали .......ай сиктир ;D тия що работят време!
Колеги, не вярвайте на приказките на нашите евродепутати!

Boroman21

бре дано мине утре , стискам палци.

пп Барека е абен верно може и да е забравил да иде на работа.

Boroman21

micyri

Търсих в нета да видя гласуването,но не намирам нищо.
Само в бг медии .
И си викам:
-Глей колко сме осведомени ,значи.... :)

Monster

Кембълът имал една мечта едновременно да ходи по голяма нужда, да яде и да прави секс едновремено. Нашите родни политици това правиха цели три години после гръмна скандала по медийте и вече сме пред свършен факт.

Boroman21

Гледам по джобса са се появили обяви от баш  немски , френски и холандски фирми за бач . Дават едни пари и искат по 3-4 месеца работа  с 1 почивка. 
Това да питам образованите тука ,  не е ли незаконно според  мобилност 1 ? Не би ли трябвало да ни отпущат на 3-4 седмици дома и да плащат пътя до Видин ?

briko

Предполагам, че не е незаконно, би трябвало да ти намерят квартира и вече имаш адрес за почивка в страната, където работиш / чиста емиграция /. Относно пътните разходи до Бг, може да ти плащат нещо, може и да не, понеже работиш там където ти е регистриран работодателя и ти самия.
Ако фирмата за която работиш е с регистрация в Бг и ти живееш в Бг, ама те праща да работиш в Германия примерно, същата е задължена да ти поеме пътните разходи "до и от", но ако си в Германия живееш и работиш в Германия, никой не е длъжен да плаща за да се прибереш в България.

Boroman21

Демек казваш аз пак съм преебан, без значение  немски или наш работодател? Пак ще съм далече от семейството , пак ще се виждаме веднъж у годината и аз пак ще си давя мъката с пиене всяка вечер. Е с една разлика че ще си плакна дупето 2 пъти у месеца в квартирата за която трябва да вадя пари от моя джоб. 
Ясно ми е колко мислят за шофьора  , ей за тва кат ми прават интервюта им заявявам че под 3000€нето  за с+е  нема да почна.

micyri

Boroman21 погледнато от този ъгъл си прав.
Но всичко тръгва от географското ни положение!
Поляците им пасва този режим на работа ....сещаш се защо.
Работя с поляци,2 седмици работят/2 в къщи в Полша.
Ти имаш и друг вариант,емиграция с цялото семейство.
Тогава пак ще има семейно щастие,ще виждаш как растът децата ти .

Boroman21

Аз че  съм прав го знам обаче много други тепърва ще го осъзнаят. 
Тук е налична жестока дискриминация която се опитват  лееко да маскират.

Пп Това с преместването на семейството в момента не е и дори някаква далечна мисъл в главата ми  при сегашния етап от живота ми.

Hristo Lishev

Днес на Калотина хванах по Хоризонт тъкмо говореха за МакронЯ. В Пловдив коркорбашиите били запалили някакъв камион в знак на протест. Амаааа... защо само един? ;D
А инак, на печелившите - честито, както казваше диктора на спортния тотализатор едно време.

Pro Bro

Цитат на: micyri - Четвъртък, 04 Април, 2019, 13:21:04
Boroman21 погледнато от този ъгъл си прав.
Но всичко тръгва от географското ни положение!
Поляците им пасва този режим на работа ....сещаш се защо.
Работя с поляци,2 седмици работят/2 в къщи в Полша.
Ти имаш и друг вариант,емиграция с цялото семейство.
Тогава пак ще има семейно щастие,ще виждаш как растът децата ти .
Поляците са облагодетелствани и се възползват от това.
И най - трудно ще се договорят с тях привозвачите от изток.
Има елементарно решение на въпроса - Мобилност:
Вместо да вият на умряло за транспорния бизнес в изочния блок босовете се споразумяват.
1.Гарантирано нетно заплащане на професионални шофьори 100EU кал/ден(работиш -неработиш)
2.Прилични осигурителни прагове.
3.Стриктно спазване на регламент 561,регл.за работното време(след 8-я час) извънреден труд X 1,2;събота Х 1,5 неделя и  нац.празник Х 2
4.Командировъчни,седмични почивки(хотел и охраняем паркинг) без изключения по закон.
5.Заплащане на пътни до/от раб.място по изключение,но не е забранено.

Ще се инвестира малка част от откраднатите финансови средства,но икономическия ефект ще надмине проекта FB на Зукърбърг.

Така всички фирми на запад от Хърватска,,Маджарско и Полша ще се възползват невероятните предимства на пакет Мобилност :
1.Дву-трикратно увеличение на навлата за източно европейските превозвачи.
1.1.Камьони си имат,но няма кой да ги кара .Французин,British -2.шофьор?!? No thank you!(отчита се пренебрежимо малкия процент спрямо търсенето на някой "изпаднал германец"
2.Заплащане на всички командировъчни разходи(пътни,спане и т.н.)  над договореното навло  - проект Мобилност
е част от безкомпромисната западно европейска ценностна система.
3. Финансовия разход е оправдан - микронна прашинка  от потенциалните загуби за бизнеса без транспорт .

Накратко - това е.
Не си спомням в коя Утопия го четох или щях да я пиша.

Haydutyn

Цитат на: Monster - Четвъртък, 28 Март, 2019, 15:10:53
  Кембълът имал една мечта едновременно да ходи по голяма нужда, да яде и да прави секс едновремено. Нашите родни политици това правиха цели три години после гръмна скандала по медийте и вече сме пред свършен факт.
Преди 3 години дипломатите и министрите са могли да го решът този въпрос. Аз не съм изненадан от герберите те не знаят каква е структурата на ЕС. Не могат да отговорят на елементарния въпрос колко съдилища има ЕС? Сигурно не е лесно да си тъп. Оттук логичното се случи - бастисаха сектора.

Boroman21

DT Gronau Gmbh
Да ви е познато името ?
Айде честито да ни е , робството продължава ама тоя път законно щото е в Германия.

Boroman21