• Welcome to Форум на българските шофьори.

Стрийт Транспорт, Ноли Норд, Донмарк и още знайни и незнайни фирми!

Започната от g_dandy, Сряда, 30 Август, 2017, 15:16:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

g_dandy

Ако попаднете на лъскави обяви от тези свързани фирми с големи обещания, не се лъжете!

g_dandy

hetfield

Тва ония дето осигурявал на 2000 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ли е?  :D  :D :D
Баси смешника

hetfield

micyri

Цитат на: hetfield - Сряда, 30 Август, 2017, 17:00:13
Тва ония дето осигурявал на 2000 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ли е?  :D  :D :D
Баси смешника
Какво лошо има в това да те осигурява на 2000лв?

briko

Нищо лошо няма, ама ЛЪЖАТ ! Защо колегите се хващат на елементарни празни приказки, а не искат да видят черно на бяло сумата написана в ТД? Как така ще ти кажат, че ще осигуряват на една сума, а в договора ти да е написана друга и ти да повярваш ? 100% лъжа. Най - добре, g_dandy да напише подробности.

g_dandy

Всъщност, наистина осигуряват на такава сума. Има втори договор с друга фирма, почасово. За трудовия стаж почти няма значение, но като осигуровки е добре. Проблемът е, че камионите са на 15 години, за първия курс 4 пъти влизах в сервизи по пътя. За втория курс имаше около 20 отваряния и затваряния на ремаркето, което не е с тристранна щора.

briko

Колега, шофьор не може да работи почасово и на два трудови договора, не е законно! Я дай малко детайли, тук има измама! ??? Трудовия ти стаж няма да бъде реален и зачетен в бъдеще!

g_dandy

В трудовата книжка няма описано нищо за втората фирма, дадоха ми само УП2, в което е описан този стаж. Работих там около 3 месеца, така че това не е фатално. Иначе в НОИ имаше внесени осигуровки и по втория договор, поне за първия месец.

briko

Цитат на: g_dandy - Сряда, 30 Август, 2017, 20:31:13
В трудовата книжка няма описано нищо за втората фирма, дадоха ми само УП2, в което е описан този стаж. Работих там около 3 месеца, така че това не е фатално. Иначе в НОИ имаше внесени осигуровки и по втория договор, поне за първия месец.
[/quote

Колега, според ЕР561,часовете на работа и почивка са ясни, няма как да работиш повече когато си назначен като шофьор. Чудя се, как са я измислили тази нова измама.....пак с цел да ни преебават! Сигурно от НОИ още не са разбрали ситуацията. Според КТ шофьор не може да работи каквото и да е на друг ТД.

hetfield

Цитат на: micyri - Сряда, 30 Август, 2017, 17:09:25
Какво лошо има в това да те осигурява на 2000лв?

Няма нищо лошо в това да те осигуряват на 2000 лв (даже така трябва да бъде), впрочем дори не е на 2000 лв, а на 2600лв  :o !!!!, сега му видях обявата. Когато обаче масовата практиката е да осигуряват на минимума, включително и разни чужди фирми с представителства в БГ, би трябвало да ти светне лампичката.

briko

Колега, като подписа трудовия договор каква сума като заплата беше написана? А във втория, който е незаконен, какво е било написано?

g_dandy

briko

Цитат на: g_dandy - Сряда, 30 Август, 2017, 22:48:38
Първият е на 460 лв, а вторият е на 2100, за 2 часа.

Колега не си виновен в случая, ама както е тръгнало трябва с адвокат да си подписваме труд. договори. Според за закона/КТ/ е забранено на шофьорите / проф./ да имат повече от един трудов договор, било той допълнителен/ почасов / или граждански. Втория ти договор на стойност 2100лв.  е невалиден, за това са ти направили само една вноска по него и от НОИ са го анулирали, според мен. Ако бяха коректни работодатели, трябваше да имаш един и той да е на 2100лв. Би било добре да отидеш в НОИ и да питаш каква е ситуацията реално, за да няма някакви неприятни последици за теб.

g_dandy

pirovski

Разбрал ли съм правилно,работите на трудов договор без други документи.Според мен,винаги ще Ви лъжат.Опитахте ли съдействие,за да си възвърнете загубите?

g_dandy

Назад съм с една месечна заплата, около 650 лева. Засега, единственото което предприех е да предпазя други колеги да не допускат моята грешка!

g_dandy