• Welcome to Форум на българските шофьори.

Моят опит в GARCIDEN

Започната от Mariyan, Понеделник, 09 Октомври, 2017, 11:35:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mariyan

Здравейте колеги,
Казвам се Мариян Борисов Ежков и искам да споделя опита си от работата във фирма ГЛ Велоз ЕООД,българския филиал на GARCIDEN SL . Работих 11 месеца и ето какво е положението там:
1.Постоянно се вадят карти и се прекъсва всякаква 9/24/45 пауза за товарене и прикачване на ремаркета.
2.Изискват да де се правят нарушения (ограничения за скорост,нарушаване на работен ден,часове за каране и пр) като казват "карай,фирмата плаща".Да,но започнаха да пристигат снимки от камери от преди 6,8,10 месеца и се запя друга песен - "чакай сега,пргледахме записите от GPS...то,този курс не е трябвало да бързаш...няма да платим..")
3.В най-посещаваната база - Форнелс Де Ла Селва има пералня и сушилня.Сушилнята се повреди преди 7-8 месеца,а пералнята преди 3-4 .На въпросите "кога ще бъдат оправени" , отговора беше "да не сте ги чупили,ей там на платения има платена"
4.Спираш за 9 ч пауза и на 10 час ти се съобщава,че правиш 24 или 45
5.Много често курса започва със събиране на стоката по няколко адреса (често някакви финки) и завършва почти винаги с 5,6 до 10 разтоварвания.
6.Категорично делене на наши и ваши т.е. на тези ,които ближат гъзове,или роднини на ръководството или си "цакат" са облагодетелтвани,а другите чакат.Първите избират курсове близки до правите,другите си каргадорстват като част от курсовете
7.Няколко пъти ми се наложи да зареждам камиона с лични средства.Задължително условие е ,да плащаш входни такси в меркатата с лични средства
8.Заработените пари от километри и тези от разликата между официалната заплата до реалната се задържат за 4 месеца и се изплащата преди да си тръгнеш.Съответно,ако си тръгнеш по-рано - не се изплащат
9.Напуснаш напълно коректно,с предизвестие по-голямо от месец и не ми платиха отпуската и километричните за последния месец.
Мога и още да изброявам,но мисля,че това е достатъчно.Посочвам линк към ФБ профила ми,за да ни мисли някой,че съм трол.
Поздрави https://www.facebook.com/marian.ezkov
https://www.facebook.com/marian.ezkov

Mariyan

rider777

Точно така се пише обяснение а не като другите,,,, " Бегайте с 200 от тази фирма !!! ".
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

d2maper

Май групажите са в повечко тука  ;D ;D
Лизането на гъзове го има навсякъде. В Ким Йохансон го усетихме това най-много.

VidinDAF

Е чак и нарушаване на паузите ли?
Направо ме уби честно! Почвам да губя всякаква надежда в БГ работодателите!
Път време няма!

ХАХО

Цитат на: VidinDAF - Понеделник, 27 Ноември, 2017, 14:12:11
Е чак и нарушаване на паузите ли?
Направо ме уби честно! Почвам да губя всякаква надежда в БГ работодателите!

Като почнат сами да си карат дръгелите ще разберат, че не могат без нас... ние и сега сме дифицит

d2maper

Цитат на: ХАХО - Четвъртък, 30 Ноември, 2017, 23:45:42
Като почнат сами да си карат дръгелите ще разберат, че не могат без нас... ние и сега сме дифицит

Ама го има и другото.. всеки шофер с претенции за парите, пък качество 0.
Те за тва ни гледат странно нас и румънците по европата

d2maper