• Welcome to Форум на българските шофьори.

Искам да попитам

Започната от i_voo, Четвъртък, 15 Февруари, 2018, 01:49:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Винаги съм твърдял, че няма по- лесно и по- приятно нещо на този Свят от карането на камион ,,,,,,,, всяко 15 годишно хлапе може да кара камион,,,,,,,,,   като чета тук олигофрените как реват колко трудно и сложно било карането на камион направо им се чудя ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Boroman21

Цитат на: rider777 - Понеделник, 19 Февруари, 2018, 11:58:39
Винаги съм твърдял, че няма по- лесно и по- приятно нещо на този Свят от карането на камион ,,,,,,,, всяко 15 годишно хлапе може да кара камион,,,,,,,,,   като чета тук олигофрените как реват колко трудно и сложно било карането на камион направо им се чудя ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Трудно се свиква с отговорността и риска не със самото въртене на волана.
Трябва да си пълен некадърник за да  не свикнеш рано или късно с дадена машина.
Виж с другите аспекти на професията може и никога да НЕ.

Boroman21

Haydutyn

В Украйна масовите заплатите са 200гривни или 6евро. Всеки се спасява както може и отива като турист в ЕС, ако може да работи нещо. В Полша може без виза да влизаш до 20км от границата да си видиш роднините, украинците спят по гарите, правят престъпления, проституция и т.н., Поляците и те се изнасят някъде  другаде и т.н.

rider777

Над половината полски камиони са вече с водачи от Украйна или Молдова ,,,,,

hgv_driver

Аз чакам бг шефовете да започнат да внасят украинки, ама нещо не става. В Полша ходят.

micyri

Цитат на: rider777 - Понеделник, 19 Февруари, 2018, 17:04:59
Над половината полски камиони са вече с водачи от Украйна или Молдова ,,,,,
Не само полски камиони ,а вече и немски фирми наемат чрез полски посредници украйнци.
Вчера говорих с един такъв,полската фирма му вадила и виза дори.
Работят като вас на по 3-6 месеца,някой дори по година за да използва максимално визата. :)

rider777

Баси тъпанарите са тези украинци ,,,,, не влизат ли по българските форуми да се научат, че 3 месеца е много да живееш в камиона,,,,,  Дано съм лош пророк, но според мен Лошото идва много скоро ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

imter

Не са тъпанари ;D,просто за сега такива са им условията,а на мен ми е интересно защо не се навиват да карат в български фирми,а пак ходят в западно европейски? :D :D :D

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Понеделник, 19 Февруари, 2018, 22:59:17
Баси тъпанарите са тези украинци ,,,,, не влизат ли по българските форуми да се научат, че 3 месеца е много да живееш в камиона,,,,,  Дано съм лош пророк, но според мен Лошото идва много скоро ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Райдър, по твоята смешна логика, всички френски, немски, австрийски, английски и т.н. шофьори, които всяка вечер или през вечер са си в къщи, са мрънкачи и мързеливци. Всеки търси нормален начин на живот, пък ти ако искаш си внасяй украинци по 1 година да ти спят в стария камион.

rider777

Сега ще ми кажеш и че тези, които си спят всяка вечер вкъщи взимат повече пари отколкото се взимат в българските фирми нали ;-)))))))))

Boroman21

Цитат на: rider777 - Вторник, 20 Февруари, 2018, 12:10:43
Сега ще ми кажеш и че тези, които си спят всяка вечер вкъщи взимат повече пари отколкото се взимат в българските фирми нали ;-)))))))))

Определено , 400евро е разликата между моето заплащане и това на колега на австрийски документ.
Аз карам навсякъде а той върти Виена-Зубен-Виена

rider777

Обичам да ми говорят на финикийски ,,,, това " Моето заплащане" и " Неговото заплащане" не ми говори нищо ,,,,,  аз съм сигурно един от първите българи започнали като шофьори в австрийски фирми веднага след идването на псевдо демокрацията и след 2 години работа в една и съща фирма с 4 камиона, където бях единствен чужденец и шефката ме гледаше в очите си се прибрах в България ,,,, ако си мислиш, че се взимат много пари там можем да поспорим,,,,, абе аре лек и успешен ден,,,,,,,,,,,,,,

Boroman21

2000€ срещу 2400€ , чешки срещу австрийски контракт.
Заплащането е нетно , заплатата се фирмира 1367€+добавки за AT и
18000czk+командировъчни при мен.

briko

;D Абе и аз това обеснява на Райдера, че ако дойдат чужденците ще оправят нашите заплати, ама той Не та Не. Кой ще дойде да работи за 260е и обещания, освен ние българите?

pirovski

Леле,дами и господа,добре дошли в двадесет и първи век.Робство,било е векове преди съществуването ни.Гледам коментарите Ви,не вярвам,как може да се пишат,такива.По тези земи се намират държави,водещи всички световни институций.Мафиотите...както съм споделял друг път не живеят дълго.

pirovski