• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за високите скорости...

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 22 Февруари, 2018, 19:00:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Бацета,а мара на бара първо,че ме отнема некое и друго време.
Решил съм,да питам ЗА или Против сте високите скорости?

Са га некой спомене или публикува снимка,че е над 90км/ч. и се почва едно луд,откачен и т.н.
Са язе не крием съм рисков шофер и прелитам с колко можем,поВним некогиш ограничителите беа на 115-117км/ч(визирам каските)или немаше ограничители(визирам Шкоди и прочее)
Са мое всичко да е ,ма кат ни вързаа на 90,а некои и по-надоле не вервам ,ча па толко да са намалели ПТП-та с/без жертви поради несъобразена висока скорост?
Та в тоя ред на мисли преди ли бееме откачени га немахме ограничители или са га минем над ограничителя или все сме си били откачени?

Ако сакате драснете по некой ред,а стане лафа,че скучно тия дни.
Па се фанах у скучно ТКЗС

Бриги Магнито

ahil_73

На ограничител по магистралата , кога пускам колко може... с оглед баира който ме чака отделно кога е с наколенките на ливайн по яваш , че ако се бухне някой..

ahil_73

SEMPER

Аз имам претенции LKWтата да карат с максимално уеднаквена скорост.

Че като почнат да се изпреварват на аутобана и стават задръствания, а като се изпреварват по двупосочен път стават ПТП та.

Иначе ми е все тая с колко карат.

Аз карам едно ремарке от време на време, което е с ограничение 80км, винаги "забравям" този факт ;)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Boroman21

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 22 Февруари, 2018, 20:47:54
Аз имам претенции LKWтата да карат с максимално уеднаквена скорост.

Че като почнат да се изпреварват на аутобана и стават задръствания, а като се изпреварват по двупосочен път стават ПТП та.

Иначе ми е все тая с колко карат.

Аз карам едно ремарке от време на време, което е с ограничение 80км, винаги "забравям" този факт ;)

Е тука е истината , дали със 80 или 90 няма много разлика. 

m_a_rtins

Магнит , знаеш ли какво липсва на новото поколение шофъори -  уважението към пътя и останалите участници в трафика ,  страх нямат и покорност а липсата на такива  е равно на =   горди пикльовци който се унижават да натиснат поне за малко педала на спирачките в името на безопасността , шофъорите от старата школа са възпитани по друг начин и уважават пътя ведно със всичките му съпътващи го неволи . п.с това е личното  ми мнение .

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Nachinaesht

Райдъре, дай някой по-скорошен рекорд с твой собствен камион. Щото тоз клип май е от времето, кога караше чужди джелеза.

rider777

Са го карам уекинко,,,, гледам повече от 130 - 140 да не пускам, че ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Nachinaesht

Аааа, станал си по разумен. Бравосс!

ivopifeca

Е не пазите ли дигитала с тая скорост?Нали запечатва грешка като караш с над 90 повече от минута?

Hristo Lishev

Пазим, пазим, защото глобяват и за пикчетата над 90, чувам 20 евро станало пикчето. Миналата седмица ми праавиха пълен контрол на порто Вентимиля, включително тресачка, нямаше проблем. Ама бате ти Иво ако го барне страдалето с тази скорост, ще му хвръкне и кръщелното,

M.Traykov

Пък ако гръмне гума предна примерно много малко ще остане от него.
До 100км за мен е нормално да се кара нагоре си е баш лудост,особено с товар над 15т.
Аз лично карам с 90-92 (на толкова е ограничен) рядко пускам надолу с повече.Ако има голям баир и съм тежък в повечето случай.

ivopifeca

ми смета ,че при толлко пускания с турбо скорост,избива....и го не бърка гума да купи,понекога

hgv_driver

Цитат на: ivopifeca - Събота, 24 Февруари, 2018, 15:30:34
Е не пазите ли дигитала с тая скорост?Нали запечатва грешка като караш с над 90 повече от минута?

Аз ползвам хронометъра. На 55-тата секунда спирачки. Но повече от 100 не вдигам.

цецодебел

Цитат на: Hristo Lishev - Събота, 24 Февруари, 2018, 15:37:42
Пазим, пазим, защото глобяват и за пикчетата над 90, чувам 20 евро станало пикчето. Миналата седмица ми праавиха пълен контрол на порто Вентимиля, включително тресачка, нямаше проблем. Ама бате ти Иво ако го барне страдалето с тази скорост, ще му хвръкне и кръщелното,
Ицо с какъв камион си , че съм често на вентимиля ? Ако искаш на лични :-\
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ