• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за високите скорости...

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 22 Февруари, 2018, 19:00:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Цитат на: M.Traykov - Събота, 24 Февруари, 2018, 17:17:38
Пък ако гръмне гума предна примерно много малко ще остане от него.
До 100км за мен е нормално да се кара нагоре си е баш лудост,особено с товар над 15т.
Аз лично карам с 90-92 (на толкова е ограничен) рядко пускам надолу с повече.Ако има голям баир и съм тежък в повечето случай.
Да те попитам, знаеш ли на каква скорост са гарантирани гумите? И какъв е процента на презастраховка?
Има ли разлика в гумите за автобус и за  магистрален влекач?
Какво е ограничението на тахографа в Америка ,Австралия, и т.н. Колко гуми  гръмнали гуми от висока скорост си виждал?
Има ли разлика в гумите за американски камион(примерно) и европейски?
Защо гърми предна гума?
Каква е връзката между натоварването на гумата и нейната товароносимост?
Какво влияние оказва налягането на на гумите и как влияе то на здравината им?
Какво означават скоростния и товарен индекс на гумите?
Къде седи информацията за превишената скорост и за колко време назад можеш да бъдеш глобен?

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

hgv_driver

loshdancho

Мани тия филмчета, кажи нещо от личния опит.

hgv_driver

Цитат на: loshdancho - Събота, 10 Март, 2018, 00:09:09
Мани тия филмчета, кажи нещо от личния опит.

От личния опит - само веднъж ми е гърмяла гума на ремаркето. На магистрала в Германия. При нормална скорост 85-90, с 22 тона. Ремаркето е с немска регистрация и имаше хубави гуми. Нямам обяснение. Някои казват, че била изгоряла от слънцето.
Хубавото на немските ремаркета е, че идва асистенция и ти слага чисто нова гума.

loshdancho

Значи нямаш гърмяла предна гума, ама това не те спира да даваш информация от извора...
Смърт без причина няма, тия лафове.... с дефектните гуми дето гърмят от нищото си ги разправяйте  на децата.
Единия  се катери по бордюрите и върху железата, другия кара с 6.0бара налягане, трети не знае що е ДОТ скоростен и товарен индекс, четвърти не прави разлика между предна 385/60 и такава за ремарке...
после, що ми гръмна гумата?!?!

hgv_driver

Цитат на: loshdancho - Събота, 10 Март, 2018, 23:00:00
Значи нямаш гърмяла предна гума, ама това не те спира да даваш информация от извора...
Смърт без причина няма, тия лафове.... с дефектните гуми дето гърмят от нищото си ги разправяйте  на децата.
Единия  се катери по бордюрите и върху железата, другия кара с 6.0бара налягане, трети не знае що е ДОТ скоростен и товарен индекс, четвърти не прави разлика между предна 385/60 и такава за ремарке...
после, що ми гръмна гумата?!?!

Ти като се качиш на камион който преди това е каран от 10 човека, само се моли да не са качвали бордюри и да не са карали с 6 бара налягане... така че може да си голям разбирач и пак да се чудиш от къде ти е дошло.

loshdancho

Глей саа има лечение...с бира.
Меткаш няколко и после препикаваш всеки път различна гума...така ги оглеждаш всички за една/всяка вечер

loshdancho