• Welcome to Форум на българските шофьори.

Честит първи сняг

Започната от admin, Понеделник, 13 Декември, 2010, 13:32:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Ina - Събота, 09 Юли, 2011, 00:01:41
Цитат на: Trucker_Boy - Петък, 08 Юли, 2011, 23:53:25
Ами за САбото ...

Много си бърз, благодаря за изчерпателния отговор.
А не е ли забранено да се шофира с такъв тип обувки?

Трактористе, да не ми се Явиш само по сабо на състезанието, молА те  ;D
Никъв шанс това да се случи вервай ми,нема се плашиш дишай спокойно па и кърпето го пратих на море та и то ,че е дефицит у моя фешън стайлинг  ;) ;) ;)
,но за рубашката и гумените ботушки нещем и дума да се казва навъпреки  ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

!na

Цитат на: admin - Събота, 09 Юли, 2011, 00:07:15
В Германия е забранено да се шофира с обувки, които не са прикрепени трайно с връзки или каишки за краката. Причината е, че при нужда от екстремно спиране, може да се отдели чехлата от крака и да не може да се реагира адекватно на ситуацията. Като нищо могат да те глобят, ако шофираш с чехли. За сабо не съм много сигурен, но повечето шофьори не са и запознати с тези изисквания.

Може и да бъркам, но имам блед спомен, че преди няколко години и тук вкараха нещо подобно.
Тогава основната причина бяха джапанки и обувки с високи токчета.
Но не съм сигурна.

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 09 Юли, 2011, 00:07:38
Трактористе, да не ми се Явиш само по сабо на състезанието, молА те  ;D
Никъв шанс това да се случи вервай ми,нема се плашиш дишай спокойно па и кърпето го пратих на море та и то ,че е дефицит у моя фешън стайлинг  ;) ;) ;)
,но за рубашката и гумените ботушки нещем и дума да се казва навъпреки  ;)

И каскет ми се чини ще ти трябва  ;D
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Trucker_Boy

Цитат на: Ina - Събота, 09 Юли, 2011, 00:09:42
В Германия е забранено да се шофира с обувки, които не са прикрепени трайно с връзки или каишки за краката. Причината е, че при нужда от екстремно спиране, може да се отдели чехлата от крака и да не може да се реагира адекватно на ситуацията. Като нищо могат да те глобят, ако шофираш с чехли. За сабо не съм много сигурен, но повечето шофьори не са и запознати с тези изисквания.

Може и да бъркам, но имам блед спомен, че преди няколко години и тук вкараха нещо подобно.
Тогава основната причина бяха джапанки и обувки с високи токчета.
Но не съм сигурна.

Аз също съм чувал за тези глоби за Германия ,но винаги съм смятал ,че са някакъв мит...
Има наистина логично обяснения за тази забрана ,но май имаше модел Сабо с допълнителна лентичка заставаща над петата и ако се използва не би трябвало да има проблем май ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

SOLAR

Глобата е 70 €.
А по принцип, зиме и лете карам бос. Не зная забранено ли е, но ми е много удобно.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR