• Welcome to Форум на българските шофьори.

Състезанието на Volvo

Започната от admin, Понеделник, 27 Юни, 2011, 19:12:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FH16

ако имаха право щях да съм се регистрирала ;)

FH16

BoBy_BoY

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 15:09:23
Ако му сложим една гондолка с 35-40 тона може и аз да участвам . Да видим тогава така наречените тираджии как ще се справят.
Баце, кво имаш в предвит ,,така наречените тираджии"?
Ако искаш да ти бутна една теориика за занаята или си в час с три карнети, Т1, Т2, транзит експорт, манифести и тн. Едно време като ми казаха, че си е било наука съм се смял. А днес и аз не можем да се оправим с книжлетата.
  Както и да е, лек път и късмет! ;)

BoBy_BoY

loshdancho

Цитат на: BoBy_BoY - Събота, 16 Юли, 2011, 16:28:06
Ако му сложим една гондолка с 35-40 тона може и аз да участвам . Да видим тогава така наречените тираджии как ще се справят.
Ако искаш да ти бутна една теориика за занаята или си в час с три карнети, Т1, Т2, транзит експорт, манифести и тн. Едно време като ми казаха, че си е било наука съм се смял. А днес и аз не можем да се оправим с книжлетата.
Те пищят при повече от 18тона (тежко е)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

BoBy_BoY

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 16:35:48
Цитат на: BoBy_BoY - Събота, 16 Юли, 2011, 16:28:06
Те пищят при повече от 18тона (тежко е)
Нормално е да се пищи! Сметни сам: в Италия тотала на 5 осна композиция е 52 тона. Набрулили са те и те пращат на някаде си. Камиона нема ретардер, моторната мята въздух, гумите са като сликови,... тн
Друго- пробвай се или пиатай някой ако прекрачиш на кантара за кво иде реч после с глобите или рушвета! 
    Да те питам- колко ти е глобата за претоварена композиция? Мене една ме светна на ,,Кремиковци" ;)

loshdancho

Е аз какво да кажа като всеки ден съм с 30-35 тона товар и се крия от кантарджиите и "дай" като дявол от тамян .  :-\
За един ден гърмя 3 гуми  :o, моторната свсти от генерацията  та чак ти заглъхват ушите :o, тресчотките на ремаркето играят казачок във втулките  ??? ретардера грее  -запушен е радятора :( , и как да карам икономично ??? , ако от VOLVO
предоставят същия автомобил   за всички  съм съгласен да участвам  ;)

antoniyu

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 16 Юли, 2011, 00:46:20
Цитат на: Ina - Петък, 15 Юли, 2011, 23:08:42
Днес разгледах статистиката на форума, съотношението мъже-жени сред съфорумците е 25:1
Момчета, не познавате ли жени-шофьори на камиони?
Много ми се иска да имаме поне един участник с пола  8) в състезанието?

До колкото знам няма българска която да работи професионално като водач на тежкотоварен камион (тираджия).
Надявам се на състезанието да се появи някоя.
Няма ли начин да се погледне в регистъра на регистрираните за състезанията ?

Познавам лично 2 които работят професионално(тираджия),но и двете са в Испания и ще се върнат в средата на Август има и още две но тях не ги познавам.

Не знаех,че има разлика между тираджия и гондолист ли не знам как се наричате вие с гондолите щом нас наричате тираджий до колкото съм запознат си е камион 40т композиция.

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 17:04:14
Е аз какво да кажа като всеки ден съм с 30-35 тона товар и се крия от кантарджиите и "дай" като дявол от тамян .  :-\
За един ден гърмя 3 гуми  :o, моторната свсти от генерацията  та чак ти заглъхват ушите :o, тресчотките на ремаркето играят казачок във втулките  ??? ретардера грее  -запушен е радятора :( , и как да карам икономично ??? , ако от VOLVO

Е освен да помолиш шефа ти да го даде на заем за състезанието(шегичка).Това говори лошо за поддръжката но пак не мога да разбера разликата между "тираджия" и "гондолист".
Извинявам се ако съм обидил някои но не мисля,че ако някои кара тежко или леко има разлика в професията,може и да си мислиш,че гондолата е тежко ела да разтоварваш камион и ремарке със брезент от ПРК Добрич и тогава ще говорим цял ден откриване разтоварване след работното време цяла нощ закриване и каране за друг адрес.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

!na

Не съм сигурна дали те разбирам правилно, но всички ще се състезават на един и същи камион, предоставен от нас.

Цитат на: antoniyu - Събота, 16 Юли, 2011, 17:08:34
Днес разгледах статистиката на форума, съотношението мъже-жени сред съфорумците е 25:1
Много ми се иска да имаме поне един участник с пола  8) в състезанието?

До колкото знам няма българска която да работи професионално като водач на тежкотоварен камион (тираджия).

Познавам лично 2 които работят професионално(тираджия),но и двете са в Испания и ще се върнат в средата на Август има и още две но тях не ги познавам.

Ама ако са си тук втората половина на август, могат да участват в Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница или София.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

loshdancho

На вашия всичко сигурно му работи ,Аз така не съм свикнал, затова ако има някой в сервиза го изкарайте и да се състезаваме с него .

!na

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 17:15:42
На вашия всичко сигурно му работи ,Аз така не съм свикнал, затова ако има някой в сервиза го изкарайте и да се състезаваме с него .

;D ;D ;D
е, хайде опитай на нашия, пък строшен дръгел, както казват някои от съфорумците винаги можеш да покараш

antoniyu

Цитат на: antoniyu - Събота, 16 Юли, 2011, 17:08:34
Много ми се иска да имаме поне един участник с пола  8) в състезанието?

Не знаех,че има разлика между тираджия и гондолист ли не знам как се наричате вие с гондолите щом нас наричате тираджий до колкото съм запознат си е камион 40т композиция.

Е аз какво да кажа като всеки ден съм с 30-35 тона товар и се крия от кантарджиите и "дай" като дявол от тамян .  :-\
За един ден гърмя 3 гуми  :o, моторната свсти от генерацията  та чак ти заглъхват ушите :o, тресчотките на ремаркето играят казачок във втулките  ??? ретардера грее  -запушен е радятора :( , и как да карам икономично ??? , ако от VOLVO
предоставят същия автомобил   за всички  съм съгласен да участвам  ;)

Е освен да помолиш шефа ти да го даде на заем за състезанието(шегичка).Това говори лошо за поддръжката но пак не мога да разбера разликата между "тираджия" и "гондолист".
Извинявам се ако съм обидил някои но не мисля,че ако някои кара тежко или леко има разлика в професията,може и да си мислиш,че гондолата е тежко ела да разтоварваш камион и ремарке със брезент от ПРК Добрич и тогава ще говорим цял ден откриване разтоварване след работното време цяла нощ закриване и каране за друг адрес.

Мали нещо обърках пак ще има

ПРИЧИНА ЗА РЕДАКЦИЯ
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

!na

Цитат на: antoniyu - Събота, 16 Юли, 2011, 17:20:42
...но пак не мога да разбера разликата между "тираджия" и "гондолист".

аааахахаха, Антониоооо, оправи ми настроението с този нов термин ;D
предлагам обаче вместо "гондолист" да е "гондолиер" - нЕк'си по-аристократично звучи

loshdancho

Специално аз не бих се регистрирал поради причината ,че не съм карал VOLVO автоматик.
То за всичко си има тънкости, не е нужно да откривам топлата вода на самото състезание.
Разлика  наистина има между гондоладжии и тираджии основната ,е че  като кажа 35-40 тона  разбирам толкова товар  а не тотал . И не се обиждайте -трябва да има колегиални закачки

!na

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 17:34:05
Специално аз не бих се регистрирал поради причината ,че не съм карал VOLVO автоматик.

Следвай олимпийския принцип - важно е участието  ;)
Пък и колегата ще ви направи кратко обучение преди да започнете

Trucker_Boy

Цитат на: Ina - Събота, 16 Юли, 2011, 17:30:19
Цитат на: antoniyu - Събота, 16 Юли, 2011, 17:20:42
...но пак не мога да разбера разликата между "тираджия" и "гондолист".

аааахахаха, Антониоооо, оправи ми настроението с този нов термин ;D
предлагам обаче вместо "гондолист" да е "гондолиер" - нЕк'си по-аристократично звучи

Според мен има разлика и тя е ,че тираджия е термин спряган за човек превозващ товари между държавите.
Тогава гондолиер (човек на камион теглещ гондола) изпълнява къси курсове на близки разстояния в границите на държавата или дори понякога и малко извън нея.Има и друг човешки фактор ,че гондолиера се прибира по-често в къщи ,не е нужно живее в кабината, разчита на повече помощ и още много други.  
Но хайде да не разводняваме темата в спорове защото тя е за състезанието. ;)  
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

!na

А по моето скромно мнение, няма нито гондолист, нито гондолиер, няма и тираджии - има водачи на товарни автомобили, или чуждицата - тръкъри. Туй-то.

!na