• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся работа на граждански договор

Започната от keanu, Четвъртък, 15 Ноември, 2018, 20:05:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

keanu

До края на месеца съм свободен и скучая. Затова си търся нещо на граждански договор, например ако има да се докарва нещо от Европа или Бг... Имам малък опит на прицеп и по-голям на соло камион. Непушач съм, на 39 години.
Цветан Иванов 0897980518

keanu

briko

Не става на граждански договор, колега. Също така и на допълнителен трудов. За шофьор само на трудов осем часов договор........колкото и невероятно да звучи ;D Договор на 8часа, пък работиш 12, защото регламента го позволявал, ама Кодекса на труда го забранявал ..............е баси.

briko

keanu

Сигурен ли си за гражданския? Какво пречи, между мен и лицето Х, да му свърша работа срещу заплащане? Ако си сигурен, тогава без договор върша работа, например. Въпросът е да не подписвам трудов, защото такъв имам, но ще ме ангажират, чак началото на другият месец. А не ми седи по цял ден пред тв, че изперках. А и не на последно място идват празници и предстои вадене

briko

Няма как шофьор да е на граждански договор, защото не предлага услуга в целия и вид. Шофьор да предлага услуга при положение, че камиона е на работодателя от НОИ веднага ще санкционират фирмата, за прикрит трудов като граждански. Без тр. договор, ако те проверят на пътя........пак санкция. Аз също исках да комбинирам две работи, ама специално за шофьорлъка не става, поради ЕР 561, часове за почивка, работа и т.н.

keanu

Разбрах те, но какво пречи тогава пък договора да е фалшив? След като системата ни ебава, да я ебаваме и ние. А освен камион, мога да карам и бус, и кола дет се вика. Така че, ако на някой се налага да се обажда

micyri

Точно поради тази причина положението в БГ е такова.
Всичко е фалшиво!
Съжалявам за спама,ама нали сте недоволни от живота в Бг,просто го отбелязах.

keanu

При положение, че имам свободно време и искам да го запълня, пък макар и с "работа на черно", намираш проблем ли някакъв?! В Германия, където си, доста българи( да не напиша, повечето), макар и да имат работа на трудов договор, се стараят на черно да докарат по някое друго ойро, ако имат време( макар да не са шофьори). Така че, стига с това деление на "Вие в България и ние в Европа", още повече, че правилата за шофьори са еднакви в целия ЕС

keanu

И нека, ако има някой с когото бихме могли да си бъдем взаимно полезни, взима участие по темата! Сеирджиите да си спамят другаде

briko

Ако управляваш камион или автобус без тр. договор и не дай си Боже, настане инцидент.........де факто нямаш застрховка/ки и ТИ ще отговаряш за щетите на стойност каквато съда определи. Забрави за този вариант!
,

keanu

Пич, не съм олигофрен. Имал съм колеги, карат без шайби, вика си: "нощеска нема даиджии, нема проблеми". Пичове, ако стане не дай Боже ПТП, било то и не по ваша вина, мислите ли за последствията?!
Както и да е, разводнихме много темата, "чесалници" на клавиатура бол. Предлагам на модератора, да изтрие темата, работа не свършихме, само си пишеме. Дано не обидя някой!
Наздраве!

briko

Наздраве и от мен ;D 90% от шофьорите сме оли,...ни, според един колега.

цецодебел

Цитат на: briko - Събота, 17 Ноември, 2018, 21:39:16
Наздраве и от мен ;D 90% от шофьорите сме оли,...ни, според един колега.
Той е работодател ;)
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

micyri

Цитат на: keanu - Събота, 17 Ноември, 2018, 15:50:30
При положение, че имам свободно време и искам да го запълня, пък макар и с "работа на черно", намираш проблем ли някакъв?! В Германия, където си, доста българи( да не напиша, повечето), макар и да имат работа на трудов договор, се стараят на черно да докарат по някое друго ойро, ако имат време( макар да не са шофьори). Така че, стига с това деление на "Вие в България и ние в Европа", още повече, че правилата за шофьори са еднакви в целия ЕС
Щом си много отворен,що не вземеш(на гр.договор),да метеш улиците,градинар в парка или друго не свързано с управление на автомобил.
Пишеш ,че не си малоумен,а не разбираш от дума!
И не ми давай примери за Германия!
Аз имам доста свободно време и си го запълвам със спорт и градинарство(срещу заплащане).
От коментарите ти,виждам само недоволство от нещо което и ти не знаеш какво е.
Важно е да си недоволен.

keanu

Недоволен съм единствено от спама по поста ми. Другото недоволство не знам къде го видя. А дали ще чистя улици или не, си е единствено и само моя работа, както и твоя е какво ще правиш със свободното си време. Отново ще помоля модератора да изтрие поста ми, за да не дава възможност, на комплексарски спамове!
Благодаря!
П.с. И понеже г-н разбирач, ми обясняваш, че като шофьор не мога да изкарам някой лев, мой познат ми се обади, че му се счупила платформата, а две коли са капарирани в Нюрнберг...Та утре пътувам натам.
ЗА ТРИЕНЕ

keanu