• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ново Volvo FH

Започната от Trucker_Boy, Петък, 01 Юли, 2011, 16:32:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

monterei

Няма значение кой камион от 7-те марки ще вземеш и ще вържеш едно въже между тях върху новия асфалт. Усилията на въжеиграча ще са едни и същи. Надявам се тази реклама да е някакъв тийзър.

monterei

!na

Обратното броене започна!
14 дни, 11 часа и 50 минути до световната премиера на новите Volvo FH и FH16.

На 5 септември от 22:00 ч. българско време ще се състои очакваната световна премиера на новите версии на Volvo FH и Volvo FH16. Моделите ще бъдат представени официално на грандиозна гала вечер в Гьотеборг, като паралелно с това ще се проведат и събития в Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. Всеки, който е любопитен, може да стане свидетел на премиерния спектакъл онлайн в живо предаване на www.volvotrucks.bg/fh.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

Dido

Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

!na

Цитат на: Dido - Сряда, 22 Август, 2012, 11:09:46
http://fakti.bg/avto/46570-volvo-trucks-predstava-novata-seria-kamioni-volvo-fh

Една от новините, свързани с новите Volvo FH и FH16, е системата за независимо предно окачване (IFS) - за първи път в света на камионите.
Ще има и други новини, но за тях по-нататък  ;)

stoan

На 5 септември от 22:00 ч. българско време ще се състои очакваната световна премиера на новите версии на най-продавания камион Volvo FH и на престижния Volvo FH16. Моделите ще бъдат представени официално на грандиозна гала вечер в Гьотеборг, като паралелно с това ще се проведат и събития в Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. Всеки, който е любопитен, може да стане свидетел на премиерния спектакъл онлайн в живо предаване на www.volvotrucks.bg/fh.http://fakti.bg/avto/46570-volvo-trucks-predstava-novata-seria-kamioni-volvo-fh

Trucker_Boy

Цитат на: stoan - Сряда, 22 Август, 2012, 12:27:09
На 5 септември от 22:00 ч. българско време ще се състои очакваната световна премиера на новите версии на най-продавания камион Volvo FH и на престижния Volvo FH16. Моделите ще бъдат представени официално на грандиозна гала вечер в Гьотеборг, като паралелно с това ще се проведат и събития в Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. Всеки, който е любопитен, може да стане свидетел на премиерния спектакъл онлайн в живо предаване на www.volvotrucks.bg/fh.http://fakti.bg/avto/46570-volvo-trucks-predstava-novata-seria-kamioni-volvo-fh

Много благодаря за линка и информацията.
Остават още 14 дни ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Dido

Тук вече почват спорове за и против новото окачване (нали всички сме инженери)
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

loshdancho

Въздушно окачване с:
Двойни напречни триъгълни носачи(поне така ми се струва)  с изнесен навън  шенкел,  кормилна система с рейка, самата система е вградена в предният мост.
Поправете ме, ако не е така.
Окачване подобно на лек автомобил от малко по минало време, е вместо пружина е  сложена въздушна възглавница... Но за първи път вградено в камион, комфорта и управлението сигурно е без компромис и на ниво е недостижимо (за момента) от никой друг производител на камиони. Ако приемем, че се сравнява наистина с комфорта и управлението на лек автомобил.
Така ми се струва.
Бях, чувал(ЕШК), че имало независимо окачване на някои модели автобуси (Макферсон), но не съм го виждал, за камион това наистина е революция!
Остава сега пак да чакаме някой да се качи да го пробва и да си даде мнението..... Недостатъка  се очертава в поддръжката... е то  не може  това  в рая и онова до края. Зависи сега дали ще е серийно или лукс клас  в кои модели ще се предлага, и колко ще оскъпи крайната цена.
От мен само поздрави за  иновацията, Браво.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Tihomir78

Според ЕШК и аз съм чувал за  такова окачване при автобусите Сетра, като комфорта и управлението е на много по-високо ниво, спрямо останалите с цял мост. Карал съм камион който  отпред е на възглавници и возията е много по-добра, а в този случай би трябвало да е просто перфектна.  ;)

loshdancho

Предполагам, че следващата година състезанието на VOLVO ще с проведе с  новият камион, така много хора ще го пробват и оценят.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

peev

Определено това волво е за добри аутостради,а не пътища.Но и печалбата от производството се удължава и с продажбата и на резерни части в "фирмените" сервизи,които станаха доста,защото има нужда от тях.

!na

Интересът към видеото ,,Демонстрацията на балерината", в което Фейт Дики преминава по въже между два камиона, които се движат с висока скорост, е огромен. Гледанията в YouTube надхвърлиха 3 млн за по-малко от седмица.
А най-разгорещената дискусия се върти около въпроса: реалност или монтаж?

Във видеото можете да чуете разказа на Йенс Карлсон, един от двамата смели шофьори, които дръзнаха да станат част от това предизвикателство, и да видите реакцията му, когато вижда филма за първи път.

Тъй като субтитрите са само на английски, ето малко превод за желаещите да знаят какво казва Йенс:
Първата му мисъл, когато е чул за идеята е била, че едва ли ще се намери шофьор, който да се наеме.
Преди да започнат с тренировките си е задавал купища въпроси - дали Фейт ще се задържи на въжето или ще падне? Дали ако падне няма да попадне под гумите на камиона ... или пък ще се размаже в стената на тунела, ако не е успее да скочи навреме...
Най-голямото предизвикателство за него, като шофьор, е било двата камиона да карат с еднаква скорост и на еднакво разстояние един от друг.
При наближаването на тунелите буквално е чувал как часовника тик-така.
Пускат му филма за първи път и първата му реакция е "хаха, настръхнах", а след като го вижда "Лудост е, но е страхотно! Беше невероятно изживяване и всичко мина много добре и с много забавление също.", и завършва "Не бих го пропуснал за нищо на света".

Цитат на: loshdancho - Сряда, 22 Август, 2012, 17:52:45
От мен само поздрави за  иновацията, Браво.

Благодаря от името на голямото Волво!

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 23 Август, 2012, 20:31:07
Предполагам, че следващата година състезанието на VOLVO ще с проведе с  новият камион, така много хора ще го пробват и оценят.

Ще поживеем, ще видим ;)  :P

Цитат на: peev - Четвъртък, 23 Август, 2012, 22:31:18
Определено това волво е за добри аутостради,а не пътища....

Карал ли си го вече?

!na

Извинявам се за поредните публикации, но вече не мога да си редактирам поста.
Адресът на видеото е променен

nikki

ей,много екстремни балерини в това Волво...жалко че едната се загуби в тунела :'(

peev

Няма нужда да съм карал новия модел,!na.Имам очи които видяха една система,приличаща на окачване за лека кола.Няма да се повтарям за политиката на 7те за увеличаване на сервизното търсене.А за возията е ясно,че ще е хубава.Всеки има право на избор какво да си купи.

peev