• Welcome to Форум на българските шофьори.

AM-PA Sped или AM Logistik

Започната от lyankata, Петък, 18 Юни, 2021, 00:00:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lyankata

Колеги, бягайте далече от фирма  AM-PA Sped или AM Logistik. Шефът мазен македонец докато почнете работа ви сваля звездии обещава всичко, каквото си пожелаете, но в момента , в който започнете работа и се започва ходенето по мъките.
В тази фирма заплата се взима като му стане кеф на шефа, празниците задължително се карат без пари и до сега никой не си е взел последната заплата, а някой колеги повече от една.

lyankata

МИНКО ИЛЧЕВ

Тези дни за Прима 91 става на въпрос, има ли разлика с подробните разяснения и твоите?!
     Имаше едно изискване да се представя този който започва тема в този раздел. Да кажем, че си "стар" участник и има някакво име в профила ти. Ама описание - НИКАКВО! Дори в заглавието си дал препоръки "бягайте"! Колко обещаха, някаква валута, някаква стойност? Колко дадоха? Ако ставаха разрешаването на споровете в съда. Щеше да кажеш: - Той обеща много, а даде малко! Моля, дайте ми разликата! Къде е проблемът, че нищо не казваш? "Бягайте" - много умно ли ти се струва?

Обикновено такива публикации правят начинаещи, успели да сътворят много бели и им е спряна малка част от щетите. При теб теоретично не би следвало да е така. Ама при тези аргументи, какво да си мислим?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

lyankata

Аз мисля, че съм го написал на Български, големи обещания 100 евро на ден, но когато започнеш, не се знае кога и дали ще вземещ заплата.Постоянно се оправдава. че Шенкер не са му превели пари, а с нашите пари си купува нови камиони и друга техника в македония.Познавам доста колеги изгоряли с пари от 300 до 6000 евра.Повечето колеги работят защото имат за взимане по две, а някои и по повече заплати и ако напуснат ще изгорят.
Достатучно ясен ли съм сега или трябват още подробности?

briko

Предполагам:
Подписал си трудов договор на минималната заплата.
Не си имал подписано, подпечатано и с написана командировъчна сума - командировъчно.

Докато има колеги, които вярват на обещания, а не на документи ще има много излъгани.
И да тръгнеш да си търсиш правата, щом нямаш документ с който да докажеш, че си бил в командировка за 100е. на ден, максималното, което можеш да вземеш, ако осъдиш македонеца е 27е.

lyankata

Аз изгорях само с 300 евра но има колеги ,които изгоряха много повече.
Пиша този пост за да предпазя други колеги от бъдещи главоболия ...

briko

И аз го написах с тази цел, за който може да чете и да мисли :)
Жив и здрав, колега!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lyankata - Понеделник, 21 Юни, 2021, 00:19:48
Аз мисля, че съм го написал на Български, големи обещания 100 евро на ден, но когато започнеш, не се знае кога и дали ще вземещ заплата...

Достатучно ясен ли съм сега или трябват още подробности?

Явно се бъркаш с някой. Не съм бил с теб на разговорите с "големи обещания", не съм бил когато си работил и не съм бил когато са ти дали "малко" пари. Явно си изненадан, че не схващам без нищо да напишеш?

Може да си бил физкултурник и си свикнал да даваш команди: бягайте, скачайте, заобикаляйте, навеждайте се. Шъ извиняваш, че коментирам командите, те само се изпълняват!

От втората публикация знам много повече, не мога да кажа колко пъти е повече защото като разделя нищожна информация във втората, на никаква в първата, калкулаторът казва: невъзможно действие! Възможно ли е делението на 0, да е невъзможно?

Сега, много=100 евро, малко=0, загубил си 300 евро, следва че си работил 3 дни?! Правилно ли смята моята ЕЛКА или да я сменям?

Такава "борба с вятърните мелници" за пореден път ме убеждава, че с повечето шофьори, не че имаме някакви разминавания, не че имаме големи разминавания, не че имаме огромни разминавания. Имаме пропасти между нас!!!

Цитат на: lyankata - Понеделник, 21 Юни, 2021, 23:38:34
...
Пиша този пост за да предпазя други колеги от бъдещи главоболия ...

Така казват (разбира се точното е не казват) всички които предлагат: бягане, скачане, заобикаляне. Много ясно, че ако можеха да напишат три къси изречение с някакви числа, какво ще ги спре да го направят?! Нищо ново и в този случай, не ме изненадва вече. Ако решиш да "предпазиш" още хора на място къде се посещава много, като тук:

https://www.facebook.com/groups/119694538227826

Обещавам, при толкова "солидни" аргументи, НЯМА шансове да се появи като публикация. Само да те предпазвам от терзания, защо не излиза такава "важна информация"!

lyankata

Не знам дали аз се бъркам снякой, но явно ти си дървен философ. При положение, че не си бил като съм се договарял, като съм работил и като съм получил по малко пари за чий хуй се правиш, на умен при положение,че както сам казваш си доста тъп защото май само ти не си разбрал неща които 250 други колеги са разбрали, но не си придават важности като тебе а си взимат поука . До колко е полезна информацията ще решат колегите, а ти върви някъде другаде да си избиваш комплексите.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lyankata - Сряда, 23 Юни, 2021, 23:40:55
Не знам дали аз се бъркам снякой, но явно ти си дървен философ. При положение, че не си бил като съм се договарял, като съм работил и като съм получил по малко пари за чий хуй се правиш, на умен при положение,че както сам казваш си доста тъп защото май само ти не си разбрал неща които 250 други колеги са разбрали, но не си придават важности като тебе а си взимат поука...

Много наивно подходих, като смятах че не си ме разбрал. Опитвах да ти обясня, че няма как да знам какво е станало. Но явно ситуацията е съвсем друга, както и във всички останали такива случаи - където "аргументите" са само команди! Не казваш нищо защото най-вероятно, не само че не ти дължат пари, а си сътворил бели за които ти дължиш. Сега като плямпаш, че много не струвала фирмата си успокояваш егото, че не си чак такъв некадърник. Не е на 100%, но вероятно е нещо такова!

Беше споменал, че ще предпазваш други, от благородство го правиш?! НЕ! Ти си само ползвател на този форум.

http://www.driver-bg.eu/index.php?action=profile;u=2338;sa=showPosts

За цялото време "Дата на регистрация: Събота, 07 Юли, 2012, 19:25:40", имаш 6 публикации през 2015 година и една през 2019 година. Когато имаш въпроси питаш, макар и рядко. И сега, о чудо! Ще помагаш, ще спасяваш. На такива много вярвам и на Тиквата вярвам също, че строи пътища с лично негови пари и на пенсионерите дава от него си.

Да беше написал няколко няколко смислени изречения в началото, въобще нямаше да те питам. Да беше обяснил после, там щеше да приключи. Ама ти се правиш на луд, разбира се защото е съвсем различна реалността. Нещо ми даваш съвети, много си отворен и ЯКО ИЗПРОСТЯВАШ! Заради последната ти публикация, ще опитам да се свържа с тази фирма и ще ги поканя да си кажат тяхната версия. Дори имаш няколко дена можеш сам да ги поканиш на дискусия. Много лесно ще проличи кой лъже. В момента на мен ми е напълно ясно кой е лъжещият. Това предложение, смятам е уместно, понеже разбрах, че си благороден!

Цитат на: lyankata - Сряда, 23 Юни, 2021, 23:40:55
... До колко е полезна информацията ще решат колегите, а ти върви някъде другаде да си избиваш комплексите.

Много е полезна, даваш команди и на втора или трета публикация спомена за 300 евро. Думата комплекс дали знаеш какво е - НЕ ВЯРВАМ?

lyankata

Публикацията вече е прочетена от 350 колеги и доколкото виждам ти продължаваш да се правиш на най-умния, не виждам някой друг да се има за толкова умен, колкото ти си мислиш, че си. Не ми е ясно как можеш да коментираш нещо, което както сам казваш нне си разбрал

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lyankata - Събота, 26 Юни, 2021, 22:56:35
Публикацията вече е прочетена от 350 колеги и доколкото виждам ти продължаваш да се правиш на най-умния, не виждам някой друг да се има за толкова умен, колкото ти си мислиш, че си. Не ми е ясно как можеш да коментираш нещо, което както сам казваш нне си разбрал

Има вече група готова да бяга от тази фирма. Има опастност както си бяга и да попадне цялата група на точно нея. Затова предлагам да дадеш точен адрес на фирмата (може също координати), всеки който иска да бяга от нея отива застава с гръб и започва да бяга!

Разбира се може дори един от всичките "съгласни" с теб (използвам ти логиката) да даде този адрес. Имам предложение, че изобщо не си работил в тази фирма и дори името не си запомнил? Разбира се можеш да ме опровергаеш и да дадеш: адрес, телефон и име на собственика или този който хипотетично е възможно, да те е наел!

lubo.mv

Малко ми стана интересно в тази тема и реших да се включа без никой да се обижда.
Колега казваш, че са ти обещали по 100 евро на ден. Може и е нормално за български камион. Да те питам само ти попитали ги дали включва съботата и неделята. Защото ако не включва 22 раб.дни по 100 евро прави 2200. Това е нормално за заплата на българска фирма . И ако такава ви е уговорката е много тъпо от Ваша страна защото има и празници. А като гледам темата е писана юни месец, значи става въпрос за месец май май където имаше много празници и е нормално да вземеш около 1700 евра. Ето къде ти се губят тези  300 евро. Няма как обаче да включва и събота и неделя защото заплата ще ти стане 3000 евро. Тези пари можеш да ги получиш даже и по малко ако караш автовоз. Такива пари и чуждите фирми НЕ дават. За автовоза на българска регистрация съм сигурен, защото година и половина карах такова желязо но на испански договор и знам за какво става на въпрос. А в тази фирма нямат май автовози за да ти обещаят тези парички. Нищо чудно след някой ден да вземат и приспадат празниците в чуждите страни. Само мога да ви кажа лек и безавариен път на всички.

briko

Когато си командирован, командировъчните се заплащат за всеки календарен ден.

lyankata

lyankata

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 15 Август, 2021, 15:04:35
     Има вече група готова да бяга от тази фирма. Има опастност както си бяга и да попадне цялата група на точно нея. Затова предлагам да дадеш точен адрес на фирмата (може също координати), всеки който иска да бяга от нея отива застава с гръб и започва да бяга!

Разбира се може дори един от всичките "съгласни" с теб (използвам ти логиката) да даде този адрес. Имам предложение, че изобщо не си работил в тази фирма и дори името не си запомнил? Разбира се можеш да ме опровергаеш и да дадеш: адрес, телефон и име на собственика или този който хипотетично е възможно, да те е наел!

Вече има заведени дела срещу фирмата от колеги изгорели с повече пари, пък ти продължавай да се правиш на умен, даже може да се затичаш да започнеш работа при тях .

lyankata