• Welcome to Форум на българските шофьори.

Блокирано е движението по автомагистрала „Люлин” заради катастрофа с ТИР

Започната от SOLAR, Неделя, 03 Юли, 2011, 11:08:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SOLAR

Блокирано е движението по автомагистрала ,,Люлин" заради катастрофа с ТИР

Блокирано е движението по автомагистрала ,,Люлин" заради ТИР с румънска регистрация, който се е ударил в електрически стълб. Това съобщиха за Агенция ,,Фокус" от Отдел ,,Пътна полиция" при СДВР. Инцидентът е станал при входа на магистралата откъм кв. ,,Филиповци". ТИР-ът се е ударил в електрическия стълб и го е съборил на пътното платно. Сигнал за инцидента е бил подаден в 06.15 часа при дежурните от ,,Пътна полиция". Има пострадали при катастрофата. Те са транспортирани в УМБАЛСМ ,,Н. И. Пирогов".
На мястото на инцидента има кола на Главна дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението", както и служители на електроразпределителното дружество. Те извършват дейности по обезопасяването на участъка.

Не съм пътувал по автомагистрала ,,Люлин", но ми се струва, че там стават много произшествия.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

!na

Вече със страх отварям теми, като тази.
Не знам на мен ли ми се струва, но като че ли това лято инцидентите с пострадали и жертви са повече отпреди.
Дано не съм права.

Не пише вероятна причина за птп-то, но сигурно е заради дъжда и хлъзгавата настилка.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

По-скоро заради хлъзгавата настилка в главата на шофьора. Направо не мога да разбера какво им става на тези хора. Всеки ден се пише за катастрофи и произшествия, и въпреки това продължават да си карат все едно са на рали.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Не съм била там, не знам.
Иначе да, прекалената самоувереност е честа причина за тези ситуации.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Неделя, 03 Юли, 2011, 11:32:33
По-скоро заради хлъзгавата настилка в главата на шофьора. Направо не мога да разбера какво им става на тези хора. Всеки ден се пише за катастрофи и произшествия, и въпреки това продължават да си карат все едно са на рали.
Е кво да праим трактористите,фискаме ги тез дръгели,някои от нас понякога бързат не всеки ден е велик ден.

!na

Сега гледах по ТВ7, че този стълб незнайно защо точно е на самото пътно платно...или поне така казаха и не за първи път става ПТП заради него. НО имало си пътни знаци за ограничение в скоростта, които най-вероятно не се спазват. Туй-то  ::)

SOLAR

Стълбът на пътя и липсва спирачен път. Инцидента е станал около 06.00 ч. Навярно и шофьора е заспал.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Trucker_Boy

А не ви ли се струва ,че инцидентите с румънски и турски водачи зачестяват ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

antoniyu

ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ все шофьора виновен я заспал я превишена скорост,на 29.06.2011 тръгвам за Турция с 8.5 т товар и пътя е слънце гледам си аз и кво да видя където пътя е МНОГО ХУБАВ мантинелата изкривена та на един такъв участък при ограничение на скороста 60 аз карам с 50 и камиона буквално заподскача ASR-а взе да се включва и камиона започна да върти задницата(времето беше мокро)  намалих с 40 пак същата работа е с колко да карам питам аз за да не съм виновен(заспал или несъобразена скорост) и това не ми се случи веднъж и на катеренето пак взе да върти задницата.
Не винаги е виновен шофьора дори в повечето случай и пътищата са виновни.

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

SOLAR

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 03 Юли, 2011, 16:49:07
А не ви ли се струва ,че инцидентите с румънски и турски водачи зачестяват ?

Гълъбово. Движение с несъобразена скорост е причина за станалата тежка катастрофа с румънски граждани, съобщиха за Агенция ,,Фокус" от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал към 11.30 часа /03 юли 2011/ на третокласен път в района на град Гълъбово.
Водачът на лек автомобил школа ,,Октавия" с румънска регистрация губи контрол над автомобила.
Колата напуска платното, удря се в крайпътно дърво и се преобръща в канавката.
От удара 35-годишната пътничка на предната дясна седалка е починала на място.
Шофьорът, 37-годишен румънски гражданин, е с фрактура на шийни прешлени, откаран е в болница в Пловдив с опасност за живота. Пътуващият на задната седалка 38-годишен мъж е настанен в ортопедията в Хасково с фрактура на десния крак без опасност за живота. В колата е пътувала още една жена, която не е пострадала.
И четиримата пътници в автомобила са румънски граждани. Образувано е досъдебно производство в районното управление на полицията в Харманли.

Отново румънец !

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Явно в Румъния вече е невъзможно да карат безобразно и използват намалението да се проявяват в България. Друго обяснение не мога да измисля. Още повече, че тук и да го снима камера, какво ще стане? Четох някъде изказване на служител от КАТ, че снимките на заснетите чуждестранни нарушители остават само за спомен тук и нямало как да бъдат санкционирани.

antoniyu

Цитат на: admin - Понеделник, 04 Юли, 2011, 01:07:20
Явно в Румъния вече е невъзможно да карат безобразно и използват намалението да се проявяват в България. Друго обяснение не мога да измисля. Още повече, че тук и да го снима камера, какво ще стане? Четох някъде изказване на служител от КАТ, че снимките на заснетите чуждестранни нарушители остават само за спомен тук и нямало как да бъдат санкционирани.

А аз чух,че имало споразумение между;Италия,Германия,Австрия,България и още няколко държави от 2010г когато водач на МПС направи нарушение  в дадената държава ако не бъде заловен глобата се праща в България в КАТ и се завежда на отчет и изпращат призовка за да се плати глобата.
Това го чух по радио хоризонт през 2010г
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

В Германия като имаш глоба, ще намерят начин да си я вземат, дори и да не търсят съдействие от родния КАТ. Все някога ще те спрат, ако пътуваш и ще си платиш.

SOLAR

Цитат на: antoniyu - Понеделник, 04 Юли, 2011, 08:42:48
А аз чух,че имало споразумение между;Италия,Германия,Австрия,България и още няколко държави от 2010г когато водач на МПС направи нарушение  в дадената държава ако не бъде заловен глобата се праща в България в КАТ и се завежда на отчет и изпращат призовка за да се плати глобата.
Това го чух по радио хоризонт през 2010г

Villach - Австрия, снимка от скоростна камера. Глобата пристигна след около седмица в БГ.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR